Főoldal > AKTUÁLIS > Íme, Csisztu Zsuzsa életmód-titkai!

Íme, Csisztu Zsuzsa életmód-titkai!

egészségéletmódkörnyezettudatosságsportszépségápolás
0

Írta: and

Egészséges életmód „Bár a mai világban nehéz megvalósítani az egészséges életmódot, a magam szerény eszközeivel igyekszem a család egészségét bizonyos alapelvek betartásával szem előtt tartani” – kezdi a műsorvezető. Zsuzsa nagyon fontosnak tartja például az egészséges étkezést. „Imádok főzni és nagyon régóta eldöntöttem, hogy ami az asztalra kerül, az olyan alapanyagokból készül, amiről tudom, hogy […]

Egészséges életmód

„Bár a mai világban nehéz megvalósítani az egészséges életmódot, a magam szerény eszközeivel igyekszem a család egészségét bizonyos alapelvek betartásával szem előtt tartani” – kezdi a műsorvezető. Zsuzsa nagyon fontosnak tartja például az egészséges étkezést. „Imádok főzni és nagyon régóta eldöntöttem, hogy ami az asztalra kerül, az olyan alapanyagokból készül, amiről tudom, hogy honnan való.”

A csinos műsorvezető éppen ezért bevásárlóközpontok helyett a közelben lévő kis piacon vásárol. Háztartásában igyekszik édesanyja tanácsait megfogadni. „Édesanyám, aki csodálatos szakácsnő volt, mindig azt mondta, hogy legyen az embernek saját zöldségese, hentese, vagyis olyan bejáratott helye, ahol mindig tudja, hogy jó minőségű árut kaphat” – mondja a műsorvezető.

csisztucikk.jpg ()

Szerencsére Zsuzsa kisfia nagy gyümölcskedvelő, így mindig a legkülönbözőbb féle zöldségek és gyümölcsök kerülnek az asztalra. „Külön program, amikor a kisfiammal a zöldségeshez megyünk. Mindig ő választja ki, hogy milyen gyümölcsöt enne, és szívesen próbál ki új ízeket is. Mostanában például a mangó a favorit, de sokat eszik szezonális gyümölcsöt is.”

A lehetőségekhez mérten Zsuzsa igyekszik előnyben részesíteni a biotermékeket, táplálék-kiegészítőkből, vitaminokból például csak természetes, organikus készítményeket vásárol. Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű pékárut fogyaszt, édesítőszer helyett pedig lehetőleg barnacukorral főz.

Környezettudatosság

„Az egészségtudatosság azonban szorosan összefügg a környezettudatossággal is” – véli a műsorvezető – aki ennek szellemében nem csak szűk környezetére és családjára, de a környezetvédelemre is igyekszik hangsúlyt fektetni. „Fontos, hogy mindenki a maga szintjén, a saját háztartásában igyekezzen fenntarthatóan élni, hiszen ezzel nagyon sokat tehetünk környezetünkért.”

A műsorvezető kisfia számára például már most magától értetődő a szelektív hulladékgyűjtés, azonban Zsuzsa szerint sokszor hiába a jó szándék, nem adottak a megvalósításhoz szükséges eszközök. „Például nem tudom, hogy mit kezdjek a háztartási hulladékként keletkezett olajjal. A legtöbb, amit tehetek, hogy összegyűjtöm egy üvegbe és úgy dobom ki. De fontos lenne megoldani a szervezett gyűjtést, és újrahasznosítani a keletkezett olajat” – véli a műsorvezető.

Sportos múlt

A csinos műsorvezető 20 éves élsportolói múltjának köszönhetően mind a mai napig remek formában van, ugyanis kevés sporttal is könnyedén hívja elő egykori tornászként megalapozott izomzatát. „Sokkal nehezebb dolgom lenne, ha most kezdenék el sportolni. De mivel ez az alapvető izomzat jelen van, viszonylag kevés munkával is látványos eredményt tudok elérni.”

Zsuzsa egyébként saját maga által összeállított kondicionáló tornával tartja edzésben magát. „Ismerem, hogy milyen gyakorlatokat végezhetek, mire kell odafigyelnem a sok térdműtét és egyéb tornászsérülés miatt, és szerencsére kellően kegyetlen tudok lenni magammal.” A műsorvezető egyébként kisfiát is igyekszik a természet szeretetére nevelni, így sokat sétálnak, nézelődnek, ismerkednek a természettel.

Szépségápolás

Zsuzsa rendkívül fontosnak tartja, hogy lehetőleg minden nő képes legyen egy gyors smink, frizura vagy manikűr elkészítésére – ha az illetőnek ez fontos – teszi hozzá. „Ne elsősorban a külvilágnak akarjon tetszeni, hanem saját maga, a saját jó közérzete szempontjából érezze szükségét egy-egy szépen elkészített sminknek, frizurának.”
A tévézés során intenzíven igénybevett haját és bőrét – ha teheti – Zsuzsa igyekszik pihentetni. A sminket ezért lefekvés előtt mindig alaposan lemossa, hajára hetente legalább egyszer pakolást készít.

Wellness Cafe tipp: „A legfontosabb, hogy önmagunkkal legyünk békében, nekünk legyen fontos, hogy amit a tükörben látunk, megnyugtat minket. Még ha vannak is elégedetlenségre okot adó tényezők, az összképre, harmóniára törekedjünk” – tanácsolja a műsorvezető. Az előnyös dolgokat helyezzük előtérbe, a hiányosságokat tanuljuk meg elrejteni. Nem kell mindenkinek egyformának lenni, modellnek kinéznie, meg kell találni az erényeinket, és azt hangsúlyozva kialakítani egy olyan képet, ami jó érzéssel tölthet el minket.

Szívesen feltennéd kérdéseidet életmód szakértőnknek? Június 4-én, a Wellness-napon lehetőséged nyílik egy mini-tanácsadásra. Ha már regisztráltál a rendezvényre, a tanácsadásra e-mailben iratkozhatsz fel szakértőnknél: bakos.zsuzsi@jadejoga.hu

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X