Főoldal > AKTUÁLIS > 9 éves kora óta figyel a súlyára a gyönyörű színésznő

9 éves kora óta figyel a súlyára a gyönyörű színésznő

diétaegészségfogyókúragyerekprogramszínésznő
0

Írta: and

Külföldi oldalakon hatalmas megdöbbenés és felháborodás követte azt a hírt, mely szerint Ginnifer Goodwin színésznő 9 éves kora óta fogyókúrázik. A Nem kellesz eléggé, a Hármastársak és a Szerelem kölcsönbe című filmek sztárja viszont azt állítja, szavait félreértették, és az ő esetében másról volt szó. Ginnifer elmondása szerint duci kislány volt: „9 éves koromban csak […]

Külföldi oldalakon hatalmas megdöbbenés és felháborodás követte azt a hírt, mely szerint Ginnifer Goodwin színésznő 9 éves kora óta fogyókúrázik. A Nem kellesz eléggé, a Hármastársak és a Szerelem kölcsönbe című filmek sztárja viszont azt állítja, szavait félreértették, és az ő esetében másról volt szó.

Ginnifer elmondása szerint duci kislány volt: „9 éves koromban csak 4-5 kilóval nyomtam kevesebbet, mint most, 32 évesen, tehát segítségre volt szükségem” – nyilatkozta. Miután eltökélte, hogy változtatni akar, mamájával és a háziorvosukkal arra jutottak, Ginnifer kipróbálja a Weight Watchers (Súlyfigyelők) elnevezésű szervezet gyerekprogramját.

Az 1963-ban alapított, nemzetközi (immár Magyarországon is elérhető) szervezet diétás termékeket és szolgáltatásokat kínál, illetve további segítséget is nyújtanak a fogyni vágyóknak. A Weight Watchers súlyfigyelő program lényege, hogy minden élelmiszert pontoznak, és a pontok összege nem lépheti át az előre meghatározott értéket, amit elsősorban a testsúly alapján számítanak ki.

Ginnifer a Weight Watchers gyerekprogramjával tehát nem azt fogadta meg, hogy ezentúl csak zöldségeken él, a csokoládéra pedig rá sem néz, hanem itt döbbent rá, mi mindent csinál helytelenül. „Minden héten konzultációkra jártam. Tanácsokat kaptam, és hozzám hasonló társakkal mozogtam együtt. Ekkor láttam először gyerekadagot a tányéromon: nem két hamburger volt ott, csak egy” – emlékezett vissza.

Egy külföldi weboldal munkatársa kikérte egy dietetikus véleményét a színésznő esetéről, aki szerint itt nem diétáról, hanem sokkal inkább egy hasznos, egészségre nevelő programról beszélhetünk. „Ha olyan, túlsúlyos gyerekről beszélünk, akinek segítségre van szüksége – persze ellenőrzött keretek közt –, egy ilyen program hasznos lehet, mert így megtanulhatják, hogyan étkezzenek helyesen” – mondta a szakértő.

Majd arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekek gyakran nincsenek tisztában a mennyiségekkel, ezért nagyon fontos, hogy megtanulják, mikor mennyi ételt szedhetnek a tányérjukra.

Ginnifer Goodwin élete és szokásai tehát sokat változtak gyerekkora óta, de nem győzi hangsúlyozni, hogy nincs problémája sem az evéssel, sem pedig a testével. „Vegetáriánus vagyok, tehát nem eszem semmi olyasmit, ami állati eredetű. Így minden kicsit jobban működik” – nyilatkozta.

A színésznő a mozgást is nagyon megszerette: az úgynevezett Bar Method híve, mely a Pilatest, a jógát és a hagyományos edzőtermi gyakorlatokat kombinálva nyújtja és erősíti a fő izomcsoportokat. Emellett Ginnifer szívesen edz az ellipszistréneren, kedveli a speed-walkingot, és mivel Los Angelesben gyakorlatilag egész évben szép az idő, bármikor kapható egy jó kis túrázásra.

Fotók: Profimedia.hu

Bűnmentes élvezet – miket rágcsáljunk?

Simán feszesebb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X