Főoldal > AKTUÁLIS > Sok kicsi – kreatív alkotók kézműves munkái a jó ügy érdekében

Sok kicsi – kreatív alkotók kézműves munkái a jó ügy érdekében

akcióalapítványfelajánlásjótékonyság
0

Írta:

2011 májusában harmadik alkalommal indul útjára a Sok kicsi, ahol minden virtuális sorsjegy 1000 Ft-ba kerül. A „sok kicsi sokra megy” mondást igazán komolyan veszik a szervezők! Az akciót a Segítsütit is szervező SoSe Közhasznú Alapítvány bonyolítja le. A mostani nyereményjáték támogatottja a Salva Vita Alapítvány, amelynek célja, hogy segítse az értelmi sérült emberek önálló […]

2011 májusában harmadik alkalommal indul útjára a Sok kicsi, ahol minden virtuális sorsjegy 1000 Ft-ba kerül. A „sok kicsi sokra megy” mondást igazán komolyan veszik a szervezők!

Az akciót a Segítsütit is szervező SoSe Közhasznú Alapítvány bonyolítja le. A mostani nyereményjáték támogatottja a Salva Vita Alapítvány, amelynek célja, hogy segítse az értelmi sérült emberek önálló életvitelét, társadalmi beilleszkedését. 1996 óta folyamatosan állítanak munkába értelmi sérült személyeket a Támogatott Foglalkoztatás (TF) módszerével.

Hogyan segítünk?

A SoSe Közhasznú Alapítvány maximálisan átlátható rendszerben kezeli a jótékonysági akciói során befolyt összegeket. Soha nem utalunk át pénzösszeget, minden esetben tárgyi adománnyal segítünk (a beszerzésekről az elszámolás megtekinthető a Sok kicsi weboldalán). A Salva Vita Alapítvány esetében ez az értelmi sérült és autista ügyfeleik felmérését, munkába állásukat segítő vizuális kártyák készítéséhez szükséges eszközöket, és a már munkába álltak számára rendezett összejövetelekhez bútorokat jelent majd.

sokkicsi2.jpg ()Mivel segítünk?

Aki úgy döntenek, hogy segítenek, többek között Makány Márta divattervezőtől és Panyi Zsuzsi iparművésztől is nyerhetnek kiegészítőket. A részletes ajándéklistára május végig folyamatosan derül fény az akció Facebook oldalán. A www.sok-kicsi.hu oldalon pedig részletes leírás olvasható a nyereményjáték menetéről.

Reméljük, ismét sokan kapnak kedvet ahhoz, hogy ebben a játékos formában segítsék az értelmi fogyatékos és autista embereket. Menjen most is sokra a Sok kicsi!

A sok kicsi jótékonysági akció 2009 karácsonyán indult, akkor 15 gasztroblogger és 15 cég ajánlott fel finomságokat a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára. Idén a karácsonyi sok kicsi mellett először debütál az ún. kreatív sok kicsi. Ennek lényege, hogy ezúttal nem gasztronómiához kapcsolódó felajánlásokat lehet megnyerni, hanem hazai iparművészek, divattervezők, kreatív alkotók termékeit.

Kik ajánlottak fel ajándékot?

Húsz kreatív alkotó termékei nyerhetők meg. A felajánlások értéke egyenként 12.000-35.000 Ft között mozog. A teljesség igénye nélkül pár alkotó a húszból:

Hogyan lehet bekapcsolódni a sok kicsibe?

– Regisztrálni kell a sok kicsi weboldalán: http://sok-kicsi.hu

– Május 22-31 között megismerhetővé válnak a felajánlások.

– Június 1-10. között lehet felajánlani a támogatási összegeket és kiválasztani, hogy az ennek megfelelő számú sorsjegyet (1000 Ft = 1 virtuális sorsjegy) mely nyeremény(ek)re teszik (lehet mindegyiket egy nyereményre, ezzel növelve a nyerés esélyét, vagy többre szétosztva).

– Június 21-én 15:00 órakor lesz a gépi véletlenszám-generátor programmal történő sorsolás közjegyző előtt. Egy támogató csak egy nyereményt nyerhet, hogy 20 különböző nyertes lehessen.

– Ezt követően a weboldalon közzétesszük a nyertesek nevét valamint az általuk megadott településnevet. A nyeremények ezután jutnak el új gazdáikhoz.

sokkicsi3.jpg ()

Mivel támogatjuk a Salva Vita Alapítványt?

A sok kicsit lebonyolító SoSe Közhasznú Alapítvány sosem utal át pénzösszeget a támogatott szervezeteknek. Minden esetben tárgyi adományokat, kézzel fogható segítséget nyújtanak, melynek útja így könnyedén nyomon követhető, a beérkezett támogatással pedig átláthatóan elszámol az akció oldalán.

A Salva Vita Alapítvány számára olyan eszközöket (lamináló gép, grafikai szoftver) vásárolnak, amelyek segítségével könnyedén elkészíthetők az autista emberek kommunikációját segítő képi kártyák. Egy olyan tesztkészletet is beszereznek az Alapítványnak, amely segítségével felmérhető, hogy a munkára jelentkező fogyatékos embernek milyen erősségei vannak, és mely területeken van szüksége további fejlesztésre. A Salva Vita rendszeresen tart klubfoglalkozásokat is, ehhez székeket, bútorokat terveznek átadni. Persze minden attól függ, hogy mennyi adomány gyűlik össze!

A Salva Vita Alapítvány vezetője, Végh Katalin elmondása szerint nagyon örül a lehetőségnek, ő kereste meg a sok kicsit a korábbi akciókat látva, és nagyon gyorsan létrejött a két alapítvány között az együttműködési szándék.

Simán feszesebb!

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X