Főoldal > AKTUÁLIS > Brideorexiás? Szigorú diétával készül esküvőjére a sztár!

Brideorexiás? Szigorú diétával készül esküvőjére a sztár!

betegségbrideorexiaesküvőmenyasszonytáplálkozás
0

Írta: and

Úgy tűnik, hiába választották korábban egy internetes szavazáson a világ legszexibb fenekű nőjévé, Kim Kardashian mégsem elégedett a testével. Olyannyira nem, hogy elhatározta: esküvőjére jó pár kilótól megszabadul, amit napi kétszeri edzéssel, szigorú diétával és táplálék-kiegészítőkkel akar elérni. Sokan féltik Kimet, hiszen túlzott igyekezetének jelei akár a brideorexia tünetei is lehetnek. Ez a betegség kifejezetten […]

Úgy tűnik, hiába választották korábban egy internetes szavazáson a világ legszexibb fenekű nőjévé, Kim Kardashian mégsem elégedett a testével. Olyannyira nem, hogy elhatározta: esküvőjére jó pár kilótól megszabadul, amit napi kétszeri edzéssel, szigorú diétával és táplálék-kiegészítőkkel akar elérni.

Sokan féltik Kimet, hiszen túlzott igyekezetének jelei akár a brideorexia tünetei is lehetnek. Ez a betegség kifejezetten menyasszonyokra jellemző táplálkozási zavar az angol bride, vagyis menyasszony szó és az anorexia egyesítéséből jött létre.

A brideorexiások többnyire a végletekig elmennek, hogy esküvőjükre minél gyorsabban jelentős súlycsökkenést érjenek el, akár egészségtelen módszerekkel is. A legtöbben nem riadnak vissza a kalóriabevitel már-már életveszélyesen alacsonyra való csökkentésétől, az extrém böjtöléstől vagy az éhezéstől sem. Sokan arra is képesek, hogy az esküvő előtti időszakban csupán folyadékot igyanak.

Ehhez sokszor fogyasztótabletták, illetve hashajtók szedése, vagy a súlycsökkenést elősegítendő mértéktelen dohányzás is társul, a minél jelentősebb és gyorsabb fogyás érdekében. Ráadásul a legtöbb brideorexiás menyasszony hirtelen és extrém módon túledzi a testét, ami további súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Szakértők szerint a brideorexiát a tökéletesség utáni vágy okozza, ami napjainkban erősebb, mint eddig a történelem során bármikor. A családok hatalmas összegeket költenek az esküvőre, a menyasszonyokon pedig hatalmas a nyomás, hogy kifogástalanul nézzenek ki: szép legyen a hajuk, a bőrük, a körmük, és természetesen az alakjukon se találhasson senki kivetnivalót.

Kim viszont azt mondja, ő csak a legjobb formáját szeretné hozni élete nagy napján, amikor hozzámegy 26 éves profi kosárlabdázó kedveséhez, Kris Humphries-hez: kitűzött célja, hogy testsúlya néhány hónap alatt 50 kiló alá csökkenjen, ami 157 cm-es magasságához nem nevezhető túlságosan alacsonynak.

A híresség célja elérése érdekében odafigyel az étkezésre, hiszen imádja az édességeket, főleg a csokoládét, a csokis kekszet és a jégkrémeket. „A szervezetemnek napi öt alkalommal van szüksége cukorra” – viccelődött korábban a valóságshow sztár.

Kim az édességadagok visszafogása mellett állítólag a QuickTrim nevű étrend kiegészítőre esküszik, ami egyesek szerint felgyorsítja az anyagcserét, így szervezete több kalóriát égethet el. Egy neve elhallgatását kérő bennfentes szerint viszont a szép híresség hoodia növényi kivonatot tartalmazó jégkockákat szopogat, amit étvágycsökkentő hatása miatt fogyasztanak a diétázók.

Emellett az edzést sem hanyagolja el: a sztártréner Gunnar Petersonnal edz, akinek többek közt Jennifer Lopez és Minka Kelly is köszönheti bombaformáját. Az edzőteremben Kim guggolással, kitöréssel, súlyzós gyakorlatokkal és sprinteléssel igyekszik elérni esküvőjére az álomalakot.

Fotó: Profimedia.hu

Őrizd meg hajtincseid fiatalságát!

Játssz és nyerj a Zepter játékán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X