Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad csúcsformában A gondozoo sztárja!

Így marad csúcsformában A gondozoo sztárja!

egészségétrendjógamozgásszínésznő
0

Írta: and

Talán neked is megfordult már a fejedben, hogy vajon hány hollywoodi színésznő követ szigorú diétákat, vagy épp koplal egy-egy filmszerep, vagy az álomalak elérése érdekében. Rosario Dawson viszont nem tartozik közéjük: a 32 éves színésznő elveti az ilyesfajta szigort, és nem hajlandó sanyargatni a testét. „Soha életemben nem voltam nullás méretű lány. Úgy gondolom, ha […]

Talán neked is megfordult már a fejedben, hogy vajon hány hollywoodi színésznő követ szigorú diétákat, vagy épp koplal egy-egy filmszerep, vagy az álomalak elérése érdekében. Rosario Dawson viszont nem tartozik közéjük: a 32 éves színésznő elveti az ilyesfajta szigort, és nem hajlandó sanyargatni a testét.

„Soha életemben nem voltam nullás méretű lány. Úgy gondolom, ha valaki aprósütire vágyik, akkor azt nem szabad megvonnia magától. Egy csontsovány, komor nőről nem fogom azt gondolni, hogy gyönyörű” – mondta a Sin City – A bűn városa, a Hajsza, a Hét élet és A gondozoo című mozikból is ismert Rosario.

Majd hozzátette: „Nem tudom megérteni azokat, akik éheztetik magukat csak azért, hogy valamivel soványabbak lehessenek. Lehet, hogy egy évig jól néznek ki abban a szuper farmerben, de az egészségtelen életmód tíz évet vehet el az életükből!”.

A 170 cm magas színésznőnek tehát eszébe sem jutnak a szigorú diéták, inkább igyekszik rendszeres étkezésekkel, valamint kiegyensúlyozott és egészséges étrenddel formában tartani magát. Ennek értelmében gyakran eszik zöldségeket és gyümölcsöket, de olykor kedvencét, a lasagnát sem vonja meg magától.

Rosario nagyjából egyenlő mértékben próbál proteint, zsírokat és szénhidrátokat fogyasztani, emellett nem feledkezik meg a vitaminpótlásról sem. Ezzel szemben a cukorral és a liszttel óvatos, a tejtermékeket pedig szinte sosem fogyaszt.

A kubai, Puerto Rico-i, észak-amerikai és ír felmenőkkel rendelkező sztár a helyes táplálkozás mellett a rendszeres mozgást is nagyon fontosnak tartja. Évek óta rajong a jógáért, mely nemcsak testének, hanem szellemének is igazi felfrissülést nyújt, illetve nagyon szereti a spinning órákat is. Ezek során akár 400-600 kalóriát is elégethet, arról nem is beszélve, hogy ez az edzésmód micsoda feneket és combokat formál!

Rosario a fent említett mozgásformák mellett a Pilatest is nagyon megszerette, mert nemcsak erősebbnek és hajlékonyabbnak érzi magát a gyakorlatoktól, hanem has- és hátizmait is ezek segítségével erősítette meg. Emellett testtartása javításában is sokat segített neki a Pilates.

A gondozoo című új mozi sztárja egy korábbi interjúban azt is elárulta, hogy bár elégedett a testével, egy valamit azért szívesen megváltoztatni magán. „A családomban alacsonynak számítok a 170 cm-es magasságommal, és nem bánnám, ha nem én lennék a legkisebb” – nyilatkozta Rosario Dawson.

Fotó: Profimedia.hu

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X