Főoldal > AKTUÁLIS > Lesd el Alicia Silverstone karcsúságának titkát!

Lesd el Alicia Silverstone karcsúságának titkát!

diétakarcsúkönyvmozgásszínésznő
0

Írta: and

Emberségesebb világ Alicia Silverstone, a népszerű amerikai színésznő nemrégiben The Kind Diet címmel egy könyvet adott ki, amelyben elárulja, hogy minek köszönheti csodás alakját és kirobbanó formáját. Alicia szenvedélyes természetvédelmi aktivista, így az általa kidolgozott Kind diéta nem csupán a testnek jó, ám az állatok és a növények számára is a „legzöldebb” dolog. Személyes életfilozófiája […]

Emberségesebb világ

Alicia Silverstone, a népszerű amerikai színésznő nemrégiben The Kind Diet címmel egy könyvet adott ki, amelyben elárulja, hogy minek köszönheti csodás alakját és kirobbanó formáját. Alicia szenvedélyes természetvédelmi aktivista, így az általa kidolgozott Kind diéta nem csupán a testnek jó, ám az állatok és a növények számára is a „legzöldebb” dolog. Személyes életfilozófiája és tapasztalatai alapján Alicia leírja, hogy a vegán életmódra átállás egészségesebb, szebb bőrt, magasabb energiaszintet, mentális tisztaságot és gyorsabb emésztési funkciókat eredményez.

Út a testi-lelki harmóniáig

Alicia módszere több lépésben vezet el a teljesen organikus, vegán táplálkozás felé. Az első szinten azok állnak, akik még nem teljesen vegetáriánusok és néha fogyasztanak húsféléket. A következő szinten lévők már vegánok, akik nem esznek ugyan állati eredetű termékeket, ám az azokat helyettesítő termékeket igen. A harmadik szint a szuperhősöké, akik azért kapták Aliciától ezt az elismerő jelzőt, mert semmilyen állati eredetű ételt nem vesznek magukhoz, csupán teljes kiőrlésű gabonaféléket.  Alicia és az őt támogató táplálkozási szakemberek szerint a tisztán növényi alapú étrendnek számtalan egészségügyi előnye van, mindemellett az organikus gazdálkodásból származó zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, dió- és babfélék, magvak, lencsék segítségével olyan ízletes, tápláló és változatos étrend állítható össze, amivel elősegíthető a szervezet megtisztulása és a látványos súlycsökkenés.
A vegán étrendben kiemelt jelentőségű a szejtán, a tofu, a szója és a polenta, amelyekből te is rengeteg ételkülönlegességet, pl. zöldséges hamburgert vagy vegán hotdogot készíthetsz.
 

Szuperegészséges

Az Amerikai Dietetikus Szövetség állásfoglalása szerint amennyiben a vegán illetve a vegetáriánus étrend jól és alaposan megtervezett, bárki által követhető lehet. Megjegyzik azt is, hogy a húsmentesen étkezők között jóval alacsonyabb az elhízottak aránya, ritkábban fordul elő a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség illetve a daganatos megbetegedések, így a vegán táplálkozást követőek hosszabb ideig élnek, mint a húsevőké.

Táplálkozási szakemberek azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a Kind diétából olyan alapvető fontosságú tápanyagok hiányoznak, mint pl. a kalcium, a vas, a B12- és a D-vitamin, ám ha ezeket, illetve a szervezet számára szükséges napi multivitamin mennyiséget más forrásból pótoljuk, az étrend teljesen biztonságos és rendkívül egészséges.

A Kind diéta során a fehér cukor, a feldolgozott élelmiszerek, a kávé, az alkohol és minden egyéb mesterséges étel – köztük az édesítőszerek – fogyasztása tilos, míg a természetes cukor (pl. méz) kis mennyiségben alkalmazható.

Az alakformáló program 4 hetes, ám 6 napon át akár naponta 1600 kalóriát is elfogyaszthatsz.  Alicia könyvében arról is ír, hogy a módszerrel már 2 hét után sokkal könnyedebbnek érezte magát, haja, körmei erősebbé váltak és az volt az érzése, hogy teste bármilyen csúcsteljesítményre képes.

Mintaétrend 1 napra

Reggeli: avokádóval megkent pirítós, paradicsommal
Ebéd: vegetáriánus burrito
Vacsora: rusztikus tészta marinara mártással, párolt brokkolival és fokhagymás kenyérrel
Snack: 1 adag gyümölcs

Süsd meg Alicia kölespogácsáját!

Ez a finom vegán recept remek lehetőség arra, hogy egy különleges csemegével kínáld meg a hirtelen betoppanó vendégeket.

Hozzávalók: 1 csésze főtt köles, 4 csésze víz, ½ kockára vágott sárgarépa, ½ kockára vágott hagyma, 1 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál kukoricaliszt, 1 darált hagyma, ¼ csésze napraforgómag, ¼ csésze szezámmag, 1 teáskanál olívaolaj.

Elkészítés: Öntsd a vizet a főtt kölesre, majd add hozzá a sárgarépát, a hagymát és a sót. Kb. 40 percig párold az egészet, majd keverd bele a darált hagymát, a kukoricalisztet, a szezámmagot és a napraforgómagot.  Formázz kisebb pogácsákat a masszából, és egy serpenyőben mindkét oldalukat süsd meg.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X