Főoldal > AKTUÁLIS > Orosz Barbara életmód – és szépségtitkai

Orosz Barbara életmód – és szépségtitkai

életmódétrendkikapcsolódáspárkapcsolatsportszépségápolás
0

Írta: and

Egészséges étkezés Falusi lányként Orosz Barbara gyakorlatilag egész gyerekkorában bioételeket fogyasztott, a faluban mindig házi tojás, friss húsok, gyümölcsök kerültek az asztalra. Pestre kerülése óta azonban Barbara nem főz, helyette gyakran jár étterembe, ahol elsősorban a salátákat részesíti előnyben. A csinos műsorvezető nem szereti a nehéz ételeket és a süteményeket, ellenben fontosnak tartja a megfelelő […]

Egészséges étkezés

Falusi lányként Orosz Barbara gyakorlatilag egész gyerekkorában bioételeket fogyasztott, a faluban mindig házi tojás, friss húsok, gyümölcsök kerültek az asztalra. Pestre kerülése óta azonban Barbara nem főz, helyette gyakran jár étterembe, ahol elsősorban a salátákat részesíti előnyben. A csinos műsorvezető nem szereti a nehéz ételeket és a süteményeket, ellenben fontosnak tartja a megfelelő mennyiségű víz bevitelét.

„Emellett nagyon odafigyelek a vitaminok pótlására. Szerintem nem lehet olyan változatosan étkezni, hogy ne lenne szükséges külön is pótolni az egyes vitaminokat” – vallja a színésznő. Barbara nagy gyümölcskedvelő, különösen a szezonális gyümölcsöknek nem tud ellenállni. „Eperszezonban például nem érdekel, hogy allergiás vagyok rá, inkább elviselem azt a néhány kiütést, de nem mondok le erről a nagyszerű gyümölcsről” – meséli.

Sport

Barbara életében egészen kiskorától kezdve fontos szerepet töltött be a sport. Gyerekkorában mindenféle sportot kipróbált: lovagolt, karatézott, 3 éves korától kezdve úszni tanult. „Azóta is imádok úszni, a tenger varázslatosan hat rám, olyankor megszűnik minden körülöttem.”

A színésznő testalkatára is igyekszik odafigyelni. „Olyan testalkatom van, hogy ha kicsit elkényelmesedem, akkor azonnal meglátszik. Például, ha túl sok fagyit eszem. A fagyi az egyetlen káros szenvedélyem, nem tudok lemondani róla” – mondja a színésznő. Barbara szerint azonban nem a kalóriák számolgatása a fontos, hanem, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. „Ha szabadnak érzem magam, szeretem a munkámat, jó a párkapcsolatom, akkor szinte magától olvadnak le a kilók. A színházi stressz másokkal ellentétben például kifejezetten jó hatással van rám.”

Szépségápolás

Szépségápolás terén Barbara a fényvédelmet tartja a legfontosabbnak, melyre már az első erősebb sugárzáskor is igyekszik tudatosan odafigyelni. A színésznőre saját bevallása szerint erősen hatnak a reklámok, egy-egy új terméket minél hamarabb kipróbál. „Ezen kívül nekem nagyon bevált, hogy reggelente termálvízzel permetezem az arcomat, majd könnyű hidratáló krémet kenek rá. Emellett hetente készítek magamnak arcpakolást, nyáron inkább frissebb, citrusos változatot, télen pedig hidratálóbbat. Éjszakára pedig egy intenzív, szinte már zsíros krémet használok, kifejezetten vízhiányos bőrre” – árulja el Barbara.

Kikapcsolódás

„Talán furcsán hangzik, de számomra a legjobb kikapcsolódás a munka, amit egyszerűen imádok. Egy-egy jól elkészített interjú vagy riport hihetetlenül felpörget, a párom például kifejezetten imádja, hogy nem fáradtan esek haza a nap végén, hanem izgatottan, lelkesen.”

Barbara ezen kívül szeret fotózni, autót vezetni, nagyokat sétálni, és igazi mozifüggőként legalább heti 3-4 alkalommal jár moziba. „Másik nagy szenvedélyem a ruhatervezés. Rengeteg jó anyagot lehet találni, például a turkálókban is, ezeket aztán saját ízlésem szerint áttervezem.”

Párkapcsolat

„Egy párkapcsolatban a legfontosabb a figyelem és az, hogy a párod mindig jobban szeressen, mint te őt” – mondja nevetve a csinos színésznő. Barbara szerint egy férfi imád küzdeni. Párjával, akivel már lassan 9 hónapja van együtt, például élete egyik legnehezebb időszakában ismerkedett meg. „Nem tudtam, hogy mikor lesz újra munkám, nem voltam biztos magamban. Mégis elképesztően türelmes volt hozzám, a tenyerén hordozott, ezt pedig csak egy szerelmes férfi tudja megtenni. Egy nő pedig akkor tud igazán nő lenni, ha szerelmes férfi van az oldalán, és nem kell játszmázni, féltékennyé tenni, hanem egyszerűen csak királynőnek érezheti magát mellette.”

Barbara szerint azonban ez a nőktől is odafigyelést és energia-befektetést kíván. Ő például tudatosan figyel arra, hogy otthon is csinosan öltözzön fel, kisminkelje magát, vagyis ápolt, igényes legyen akkor is, ha ki se lépnek az utcára. „Egy férfinak igenis jár, hogy úgy érezze, a párja odafigyel arra, hogy csinos legyen a kedvéért. Ez nyilván sok energiát igényel, de ugyanakkor számomra például élvezet is.”

Wellness Cafe tipp: Éljük meg az életünket, legyünk nyitottak az új dolgokra, kapcsolatokra. „Rengeteg szeretetet kapok idegen emberektől csak azért, mert bárki odajöhet hozzám az utcán és beszélgetek velük. Annyi impulzus éri ilyenkor az embert, és annyit lehet így tanulni, hogy mindenképpen megéri” – javasolja Barbara.

Fotó: Tv2


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X