Főoldal > AKTUÁLIS > 39 évesen is csúcsformában a Spice Girls bombázója

39 évesen is csúcsformában a Spice Girls bombázója

divatikonegészségénekesnőGeri Halliwellmértéktartás
0

Írta: and

Geri Halliwell nemcsak a kilencvenes évek egyik legsikeresebb lánycsapata, a Spice Girls révén biztosította be rendszeres szereplését a lapokban, hanem váltakozó súlya miatt is: egyszer remek formába hozta magát, majd nem sokkal később ismét jó néhány pluszkilóval kapták le a fotósok. Az énekesnőből lett divatikon néhány éve bevallotta, hogy hosszú időn keresztül küzdött a bulimiával, […]

Geri Halliwell nemcsak a kilencvenes évek egyik legsikeresebb lánycsapata, a Spice Girls révén biztosította be rendszeres szereplését a lapokban, hanem váltakozó súlya miatt is: egyszer remek formába hozta magát, majd nem sokkal később ismét jó néhány pluszkilóval kapták le a fotósok.

Az énekesnőből lett divatikon néhány éve bevallotta, hogy hosszú időn keresztül küzdött a bulimiával, és képtelen volt elfogadni magát olyannak, amilyen. „Soha nem voltam elégedett önmagammal. Nem láttam magam elég csinosnak, elég vékonynak, sem elég jó énekesnőnek” – mondta Geri. Majd bevallotta, hogy mindez nagyban megváltozott, amikor anyuka lett.

„A kislányom, Bluebell Madonna születése óta megtanultam elfogadni önmagam: szerintem anyaként példát kell mutatnunk a gyermekünknek. A lányom születése óta úgy érzem, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok” – nyilatkozta a Spice Girls egykori vörös démonja, aki a hétvégén ünnepelte 39. születésnapját.

És bár voltak időszakok, amikor biztosan nem tudott volna lenyelni egy falat tortát sem, Geri most biztosan nem hagyta ki az édességet. A csinos sztár ugyanis jó ideje hallani sem akar fogyókúrákról: semmit sem tagad meg magától, amit megkíván, de megtanult mértéket tartani. „Alapvetően vékony vagyok, így ha nem eszem túl sokat, és egészségesen étkezem, az is maradok” – mondta.

Az egészséges étkezés jegyében Geri szereti teljes kiőrlésű zabkásával kezdeni a napjait, míg ebédre sovány csirkehúst, zöldségeket és egy quinoa nevű, magas vitamin- és tápanyagtartalmú dél-amerikai gabonafélét fogyaszt. Vacsorára többnyire rizsből készült, alacsony kalóriatartalmú ételeket eszik, tízóraira és uzsonnára pedig általában gyümölcsöt majszol.

geri2.jpg ()
 Olykor viszont az énekesnő is megkíván egy-két falat finomságot, melyeket ma már lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszt. „Én is eszem sütit, különböző rágcsálnivalókat, cukormentes csokit vagy chipset, de nem állandóan. A következő napon pedig nagyon egészségesen táplálkozom” – árulta el.

Gerit ma is gyakran éri kritika azért, mert egyesek szerint túlzásba viszi az edzést, ám ő egészen más véleményen van. „Ma már nem azért sportolok, hogy néhány kilóval kevesebb legyek, hanem csakis a jó közérzetem és az egészségem miatt” – mondta.

A híresség mindig is szeretett sétálni és kocogni, amit később súlyzós gyakorlatokkal, illetve kettle bell edzésekkel egészített ki. Ez utóbbi nemcsak hatékony kalóriaégető módszer, hanem a törzs izmainak erősítésében is fontos szerepet tölthet be. Ráadásul, mivel a kettle bell golyóval végzett gyakorlatokhoz a test izmainak összehangolt működésére van szükség, egyszerre fejlődnek a láb- és a karizmok, valamint a koordináció és a koncentrációs készség is.

Geri a kemény edzések után szívesen jógázik is. „Nagyon szeretek jógázni, mert hajlékonyabb leszek tőle, és segít relaxálni is” – árulta el egy korábbi interjúban a Spice Girls vörös démonából lett szexi sztár.

Fotó: Profimedia.hu

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X