Főoldal > Utazás > Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes (x)

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes (x)

fürdőgyógyvízkikapcsolódásprogramSárvártermészet
0

Írta: and

Évszázadok vonzásában Sárvár a Nyugat-Dunántúl legnagyobb múlttal rendelkező és legdinamikusabban fejlődő fürdővárosa, több mint ezer esztendős történelmi és kulturális értékeit írásos emlékek őrzik. A város az elmúlt évszázadokban sokszor állt az események középpontjában, különösen a 16-17. századi gazdasági, politikai és kulturális változásokat illetően, amelyek megteremtették a mai városkép jellegzetes arculatát. A szabadidő kellemes eltöltéséhez Sárvár […]

Évszázadok vonzásában

Sárvár a Nyugat-Dunántúl legnagyobb múlttal rendelkező és legdinamikusabban fejlődő fürdővárosa, több mint ezer esztendős történelmi és kulturális értékeit írásos emlékek őrzik.

A város az elmúlt évszázadokban sokszor állt az események középpontjában, különösen a 16-17. századi gazdasági, politikai és kulturális változásokat illetően, amelyek megteremtették a mai városkép jellegzetes arculatát. A szabadidő kellemes eltöltéséhez Sárvár lenyűgöző látnivalókkal kecsegtet. Az ország egyik legkiemelkedőbb műemléke a város szimbólumaként is ismert középkori Nádasdy-vár épületegyüttese, ami jelenleg a nemzeti örökség része.

A Nádasdy Ferenc Múzeum jelentős történeti gyűjteménye a Huszárgyűjtemény, amely egykori huszárok ajándékozásaként jött létre, itt megcsodálhatod a bécsi, a berlini és a herendi porcelánokat is, míg az állandó kiállításon bepillantást nyerhetsz a vár, a város és a Nádasdy-birtok történetébe. A város főterének legszebb épülete a Szent László plébánia templom, a templomtérben megtekintheted Sárvár első köztéri szobrát, a szomorkodó Krisztus oszlopát, a mögötte álló óvodaépületben pedig a híres író, Gárdonyi Géza tanított. A főtéren az eklektikus stílusú Városháza áll, ahol érdemes meghallgatnod a harangok csodás térzenéjét.

Tudj meg mindent Sárvárról a www.sarvar.hu oldalra kattintva!

sarvar.jpg ()

Fotó: Lakat Imre

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Wellness Cafe tipp:
Látogass el az Úr-hegyen álló Kálvária-kápolnához és a rábasömjéni Szent Márk templomhoz, ami a vár mellett az egyetlen Árpád-kori eredetű alkotás Sárváron.

 A folyékony arany

A 2000 méter mélyről a felszínre törő, 80 fokos, ásványi anyagokban páratlanul gazdag hévíz főként hidrogén-karbonátot, nátrium-kloridot és nyomelemet tartalmaz, így kiválóan alkalmas nőgyógyászati, bőrgyógyászati és ízületi megbetegedések kezelésére, valamint műtétek, sportsérülések utáni rehabilitációra. A sárvári-rábasömjéni forrásból nyert magas sótartalmú fürdősó különösen nőgyógyászati-és légzőszervi panaszok esetén javallt, és a tervek szerint hamarosan eredeti gyógyvíz formájában térhet vissza a fürdőkúrára vágyók számára.

2004-ben az Európai királyi Fürdők Szövetsége a várost királyi kötődése és kiemelkedően magas színvonalú fürdője miatt tagjává választotta, a megtisztelő címet Európában eddig csupán 10 fürdőváros nyerte el.

Zöldellő természet

arboretum.jpg ()A szikrázó napsütésben nincs is jobb program, mint felfedezni a város központjában lévő 9 hektáros területű Arborétumot. Kellemes sétákat tehetsz a 300-400 éves tölgyfák között, gyönyörködhetsz a rododendronokban, a 32 méter magas piramistölgyben és a távol-keleti gyűjteményben. A termálfürdő közelében lévő 9 hektárnyi vízfelületű Csónakázó-tó és Vadkert környéke ideális piknikhely, ahol a teniszezéstől kezdve a lovaglásig sokféle mozgásformát kipróbálhatsz.

Színvonalas programok

A város a nyugat-magyarországi régió kulturális fellegvára, ahol egész évben számos izgalmas rendezvény zajlik a Nádasdy-vár belső udvarán. A nemzetközi fúvósfesztiválok és huszártalálkozók, valamint a Nádasdy Történelmi Fesztivál a város idegenforgalmi jelentőségű programjai, és ha őszre tervezed a vakációt, merülj el a Simon-Júdás vásár hatalmas forgatagába, ami a félezer árusító sátorral felejthetetlen látványt kínál. Látogass el a Sárvári Nyári Fesztiválra, ahol az első napon részt vehetsz a különféle sportprogramokon, és Katus Attila vezénylésével a rekordkísérleten, majd augusztus 14-én este élvezheted az X-Faktorosok koncertjeit.

Augusztus 16-20 között a Dunántúl legjelentősebb folklórfesztiválja idén immár 31. alkalommal kerül megrendezésre a Nádasdy-vár udvarában, ahol a hazai fellépők mellett a külföldi táncegyüttesek műsorán is részt vehetsz. A közel egy hétig tartó programsorozat csúcspontja az augusztus 20-i karneváli hangulatot idéző jelmezes felvonulás.

Wellness Cafe tipp:
Ha színházi élményekre vágysz, tökéletes kikapcsolódást ígér a Nyári színházi estek a várudvaron.

Minden évszakban kitűnő választás

Gyermekekkel utaznál és még pihenni is szeretnél? Sárváron a család minden tagjának élmény a nyaralás. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő az ország egyik legkedveltebb és legjobb fürdője. A szabadtéri élménystrand bővelkedik az attrakciókban, bármelyik aquaparkkal felveszi a versenyt. Vannak itt óriáscsúszdák, melyek egyikén gumigyűrűben ülve még felfelé is lehet csúszni, van kalandokban gazdag gyermek-élménymedence vízi játszótérrel, gyerek-csúszdákkal és egy nagy dézsával, van kalózhajó, vízi vár, strandmedence, gyógyvizes medence, és tengerparti hangulatot idéző hullámmedence. A közelmúltban átadott 5000 m2-es új fedett családi fürdőszárny megvalósulásával pedig már nem kell aggódni az időjárás miatt sem. Az impozáns fürdőcsarnokból – ahol a nagyszülők gyógyíthatják fáradt tagjaikat a gyógyvizes medencékben – egy folyosón át juthatunk az új, legidillibb dél-tengeri hangulatot idéző, amfiteátrum-szerűen szétterülő épületbe, mely csupa kaland: játékokkal teli gyermekmedence és pancsoló medence. Babakonyha, játéksarok, alvó- és pelenkázó szoba könnyítik meg a hétköznapi ügyek intézését. A nagyobbakat 6 beltéri családi csúszda valamint 3 épületet elhagyó óriáscsúszda várja, a tengerparti élményt keresőket pedig hullámmedence. Az Európában is újdonságnak számító, új ultraszűrős technológia lehetővé teszi, hogy a medencék vizét klór hozzáadása nélkül baktériummentessé tegyék, az érzékeny bőrűek nagy örömére. 

Kattints ide még több tudnivalóért: www.sarvarfurdo.hu

sarvarfurdo1.jpg ()

 A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Gyógyító ölelés, harmónia, nyugalom

A Nádasdy vár közvetlen szomszédságában, a hajdani királyi kert famatuzsálemei alatt tárt karokkal vár mindenkit a Danubius Health Spa Resort Sárvár szálloda. Lenyűgöző a páratlanul szép, madárdalos, romantikus, növényritkaságokkal tarkított 10 hektáros botanikus kert látványa és legendákkal szőtt megnyugtató, erőt adó világa. Évszaktól függően és évszaktól függetlenül, bármikor, bármennyit meríthetsz a természet évről évre megújuló energiáiból – túladagolás kizárva! Az államilag elismert sárvári gyógyvíz selymes melege ellazítja fáradt izmokat, regenerálja testet-lelket a jótékony ásványi elemek által. Megújul a bőr, tisztul a lélek, csitul a fájdalom az élményfürdő finoman masszírozó pezsgőfürdőjében.
Harmónia a javából, nyugalom felsőfokon. Gyógyító ölelés, ahol magunkba zárjuk a természet erejét a víz, a fák, a családias hangulat által. Feltöltődünk és visszavágyunk.

Még több infó: www.danubiushotels.hu/sarvar

danubiussarvar1.jpg ()
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Karnyújtásnyira a természettől

A Hotel Viktória Sárvár központjában fekszik, közvetlenül az arborétum szomszédságában csendes, nyugodt környezetben. 2009 júniusától a hotel új épületszárnya négycsillagos szobákkal várja  a vendégeket, 2010 nyarára pedig az új Wellness & Spa részleg kínál pihenési, kikapcsolódási lehetőséget a szállodába látogatók számára: 12 személyes jakuzzi, barlangszerű bejárattal kiépített infraszauna, fából készült dézsazuhany, relax sókabin, masszázsok, manikűr és pedikűr, valamint fitnesz terem áll a vendégek rendelkezésére.
A hotel vendégei díjmentesen látogathatják a hotel mellett elterülő, páratlan szépségű, 10 hektár területű Arborétumot – a cél, hogy a feltöltődni vágyó vendégeket a természetbe kalauzolják, ideális helyet teremtve ezzel a felfrissülésnek, megújulásnak.

Bővebb információ a szállodáról: www.hotel-viktoria.hu

hotelviktoria.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X