Főoldal > AKTUÁLIS > Interjú Zsédával: “Szükségem van a csajos bulikra”

Interjú Zsédával: “Szükségem van a csajos bulikra”

dalszövegénekesnőlemezsláger
0

Írta: and

Engedjétek meg, hogy személyes bevezetővel kezdjem! Ahányszor találkozom vele, annyiszor mondom el neki: köszönöm. Ha nincs a „Rám valahol egy férfi vár”, nem tudom, anno hogyan éltem volna túl első nagy szakításomat. Hiába voltam már akkor is a szavak embere, nem tudtam mondatokba önteni, mit érzek. Még úgy hittem, szerelmes vagyok, pedig a lelkem mélyén […]

Engedjétek meg, hogy személyes bevezetővel kezdjem! Ahányszor találkozom vele, annyiszor mondom el neki: köszönöm. Ha nincs a „Rám valahol egy férfi vár”, nem tudom, anno hogyan éltem volna túl első nagy szakításomat. Hiába voltam már akkor is a szavak embere, nem tudtam mondatokba önteni, mit érzek. Még úgy hittem, szerelmes vagyok, pedig a lelkem mélyén már kiábrándult és dühös voltam. És ennek a dacnak volt a himnusza Zséda első slágere. Amit én hónapokon át énekeltem a tükörképemnek – így töltődtem fel önbizalommal egész napra.

Sokan találnak meg hasonló történetekkel?

Hidd el, kevés ennél jobb érzés van! Ezért készül minden dalom lassan: az összes szónak is a helyén kell lennie, hiszen elmesélek egy történet, melynek üzenetét mindenki a saját életére vetítheti.

A honlapodon szavazni lehet a kedvenc klipre, illetve számra tőled. Nézegeted az állást?

Persze. Amikor legutóbb, a nyaralás előtt láttam, a Skorpió vezette. Most hogy áll?
Előbbit a Rám valahol egy férfi vár, utóbbit az Ajtók mögött vezeti. Én is az Ajtók mögöttet tenném az első helyre. Sokat jelent nekem az a dal, hiszen a családon belüli erőszak elleni küzdelmet misszióként kezelem – és boldog vagyok, hogy ebben az Avonnal egymásra találtunk. Olvastam is róla sokat, hogy megértsem, miként történhet ilyen szörnyűség. Ahol tudom, szóba is hozom a dolgot, mert még mindig nem beszélünk róla eleget! Ha tudnád, hány elismert, véleményformáló fiataltól hallottam már: ugyan, mi van abban, ha így intézik el otthon az ügyeket…

Izzik a dühtől a tekinteted… Mikor találkoztál személyesen a témával?

Panelban nőttem fel, hallottam, mi folyik a szomszédban… Nem tudom, mi lett a történet vége, mert elköltöztünk, de remélem, az asszonynak sikerült új életet kezdenie. Ha ő nem is talált még rám, sokan mesélnek nekem arról, mennyit segítettem ezzel a számmal.

Egyszer azt mondtad, azért vagy szűkszavú a magánéleteddel kapcsolatban, mert rólad a dalaid beszélnek helyetted. A Motel sem könnyű téma, egy szerelmi háromszögről szól…

Őszintén: mindenki volt, van vagy lesz egyszer ilyen helyzetben – én sem vagyok kivétel. De egyébként tényleg hiszem, hogy azok, akik a zenémet szeretik, nem őrülnek meg azért, hogy ismerjék az életem minden szegletét. A szólókarrierem kezdetén olyan olcsónak éreztem volna, ha sztorizgatnom kell a titkaimról csak azért, hogy írjanak rólam – inkább énekeltem. És a közönségnek így is kellettem! Máig népszerűek a dalaim és koncertjeim anélkül, hogy eladnám magunkat – akkor miért tenném?

Azért valamit nagyon jól csináltok, te és a csapatod, mert mindig hallunk rólad. Még a három éve megjelent lemezeddel, a Rouge-zsal koncertezel, de te énekled a Micimackó-mozi betétdalát, és hamarosan megjelenik egy új Avon parfüm is, amely hozzád kötődik. Ráadásul egy különleges, 2012-es kalendáriumot
is készítesz.

Ha arra gondolsz, hogy mindezt előre megterveztük, akkor tévedsz. Nem mondom persze, hogy véletlen, hiszen nincsenek véletlenek, bár a Micimackóra tényleg mindenféle tudatosság nélkül mondtam igent, mert ez volt az a mese, amit a fiamnak először felolvastam. A parfümre pedig büszke vagyok: ismét egy csodás illat, ami a nevemhez kötődik majd. Little Red Dress a neve, teli van szendvedéllyel. Remélem, olyan sikeres lesz, mint az előző, a True Glow, ami máig az Avon legnépszerűbb terméke Magyarországon.

A naptárral pedig az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk a mindennapokhoz. Lesznek benne stílustanácsok, de mint egy jó barátnő, azt is tudni fogja, mit hol szerezz be. Az egyik favoritom az a rész, amelyben összeszedtük a kedvenc magyar helyeinket – „Ahol a turnébusz mindig megáll” lesz a címe.

Az interjú folytatását elolvashatod a Maxima magazin legújabb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X