Főoldal > AKTUÁLIS > Laktózérzékenyen is csúcsformában: így őrzi szuper alakját Dukai Regina!

Laktózérzékenyen is csúcsformában: így őrzi szuper alakját Dukai Regina!

fagyilaktózérzékenytejtermék
0

Írta: and

Regina vékony alakját látva talán te is azt gondolod, hogy szigorú diéta miatt mond le néhány ételről. Ám a modell és énekesnő esetében más oka van a lemondásnak, hiszen a közelmúltban derült ki róla, hogy laktózérzékeny.  „Jó néhány kedvencemről le kell most mondanom. Imádom a sajtokat, melyek közül a trappistánál keményebb fajtákat ugyan továbbra is […]

Regina vékony alakját látva talán te is azt gondolod, hogy szigorú diéta miatt mond le néhány ételről. Ám a modell és énekesnő esetében más oka van a lemondásnak, hiszen a közelmúltban derült ki róla, hogy laktózérzékeny. 

„Jó néhány kedvencemről le kell most mondanom. Imádom a sajtokat, melyek közül a trappistánál keményebb fajtákat ugyan továbbra is fogyaszthatom, de nagyon hiányzik például a mozzarella és a camembert. Ma viszont már szerencsére kaphatóak laktózmentes tejtermékek, például túró, illetve Túró Rudi is, amikkel remekül helyettesíthetem a legtöbb tejterméket” – mesélte Regina a Wellness Cafe-nak a szeptember 3-án 15 órakor a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő Lipton Ice Tea A Nagy Közös Tánc próbáján.

Regina a nyári melegben nemcsak kedvenc ételeit, de a fagyizást sem tudta felhőtlenül élvezni, mert nehezen talált olyan fagyizót, ahol laktózmentes édességet is árulnak, és esetleg választék is van. „Általában citrom fagyit ettem, mert úgy tudtam, azt fogyaszthatom. Aztán azt javasolták, inkább azzal se kísérletezzek” – mesélte szomorúan.

Ám amikor Olaszországban focizó párját látogatta meg, Regina ismét hódolhatott a fagyizás élvezetének. „Félve kérdeztük meg egy római fagyizóban, hogy van-e laktózmentes fagylalt, erre az eladó egy pultra mutatva közölte, hogy ezek az ízek mind azok. Kint egyébként az éttermek is sokkal jobban fel vannak készülve a laktózérzékeny vásárlókra, amit a magyar vendéglátásban egyelőre hiányolok” – mondta.

Regina szerint a hazai éttermeknek még idő kell, hogy a laktózérzékeny vendégek igényeit is ki tudják elégíteni. „Ha megkérdezem a pincértől, hogy bizonyos ételekben van-e tejtermék, egyrészt általában azt gondolják, hogy finnyás vagyok, vagy fogyókúrázom, másrészt pedig gyakran nem is tudnak felelni a kérdésre. Ilyenkor el kell nekik magyaráznom, hogy biztosan kell tudnom a választ, mert ha nem, bizony annak az egészségem látja kárát. Viszont szerencsére ellenpéldát is tudok említeni: a kedvenc éttermemben bevásároltak nekem laktózmentes tejből, hogy bármikor tudjak ott inni egy kávét” – tette hozzá.

A modellként és énekesnőként is ismert Regina egyébként korábban nem tagadott meg magától semmit, amit megkívánt. „Aki nem tud egy jót enni, az szerintem nem lehet boldog ember. El sem tudom képzelni, hogy ne ennék szalonnát vagy kolbászt, vagy ne készíteném el magamnak egyik kedvenc ételemet, a túrós tésztát pirított szalonnával, ha épp ahhoz van kedvem” – árulta el.

Regina a finom és kiadós étkezések után kiadós mozgással adja le a pluszkalóriákat. „Nagyon szeretek futni, emellett rendszeresen járok edzőterembe is. Tehát nemcsak új ízeket, hanem új mozgásformákat és különböző testkezeléseket is szívesen kipróbálok. Például most voltam egy feszesítő VelvetSkin testkezelésen, ezen kívül pedig kipróbáltam a speed fitness-t, de nekem a Power Plate is bevált. Ez utóbbiakat a legelfoglaltabb lányoknak is csak ajánlani tudom, mert csupán fél órát vesznek igénybe, mégis nagyon hatékonyak: a másnapi izomláz mindig garantált” – mondta.

Emellett a tánccal is pozitív élményei, tapasztalatai vannak. „Mivel gyerekkoromban jártam népi táncra, ezért a jobbra, balra lépegetés nagyon jól megy, sőt, ha meghallok egy ütemes számot, akkor azonnal elkezdek táncolni, de a tudományom itt meg is állt. Azt hiszem, maradok inkább a mikrofonnál – nevetett Regina, aki elárulta, focista kedvesével szívesen táncra perdül akár a konyha kellős közepén is.

A szerelem pedig nemcsak boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá, hanem harmonikusabb személyiséggé is teszi Reginát, legalábbis ő így érzi. Ezért egyre inkább azon fáradoznak barátjával, hogy kétlaki életüket minél tökéletesebben ki tudják építeni. „A párom most Bresciában focizik, és valószínűleg egy ideig ott is marad. És mivel alig 60 kilométerre van Milánótól, az a tervem, hogy azt a munkát, amit itthon el tudok végezni, ott is csinálhassam” – mesélte mosolyogva Dukai Regina.

Fotók: Juhász Péter


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X