Főoldal > DIÉTA > 4 jéghideg, alakbarát finomság

4 jéghideg, alakbarát finomság

fagyijégkrémrecept
0

Írta: and

Gyerekkori nagy kedvencünket most megújult, és egyúttal alakbarát formájában élvezhetjük. Ezekre a finom és tápanyagokban gazdag jégkrémekre a táplálkozási szakértők sem mondanának nemet.

Tápanyagdús vaníliás-chai magos jégkrém

Wellness-hatása: tele van omega-3 zsírsavakkal, rosttal és fehérjével. Különleges ízélményt nyújtanak a fagyasztott puding állagban rejlő chai magok, amelyek egész napra ellátják a szervezetedet energiával, így a nagy hőségben is bírni fogod a tempót.

Elkészítése: fél vanília rudat kaparj egy tálkába. Rakj hozzá 2,5 dl mandulatejet, 3 teáskanál chai magot, 1 teáskanál tiszta juharszirupot és egy csipet fahéjat. Hagyd állni, amíg géles nem lesz (ezt az állagot körülbelül egy óra pihenés alatt éri el). Oszd három adagra, és fagyaszd legalább 6 óráig.

Tápanyagtartalom (1 adag): 89 kalória, 12 g szénhidrát, 4 g rost, 7 g cukor, 4 g zsír (ebből 0,5 g telített), 52 mg nátrium

Fogyasztó zöld teás-gyömbéres jégkrém

Wellness-hatása: a zöld tea felpörgeti az anyagcserét, míg a gyulladáscsökkentő gyömbér segíti az izmok regenerálódását a kemény edzések után.

Elkészítése: egy darabka gyömbért szeletelj darabokra. Tedd fel forrni 2 dl vízzel, majd vedd le a tűzről. Adj hozzá 2 filter zöld teát, és hagyd állni 3 percig. Vedd ki a filtereket és a gyömbérdarabkákat. Adj a már kihűlt léhez 2 teáskanál mézet, félcsészényi kókuszvizet és a friss lime levét. Oszd 6 adagra, és fagyaszd legalább 6 óráig.

Tápanyagtartalom (1 adag): 34 kalória, 9 g szénhidrát, 0 g rost, 9 g cukor, 0 g zsír, 7 mg nátrium

Hidratáló grapefruit jégkrém

Wellness-hatása: hidratáld magad grapefruittal, amely tele van vízzel, ráadásul segíti a fogyást és különösen magas C-vitamin tartalma miatt erősíti az immunrendszert.

Elkészítése: hámozd meg a grapefruitot, és szedd le a hártyáit. Adj hozzá 2 teáskanál tiszta juharszirupot, és dolgozd össze. Oszd 6 adagra, majd tedd mélyhűtőbe min. 6 órára.

Tápanyagtartalom (1 adag): 52 kalória, 13 g szénhidrát, 1 g rost, 10 g cukor, 0 g zsír, 1 mg nátrium

Izmosító bogyós-joghurtos jégkrém

Wellness-hatása: a szálkás izmok elérésért a leghatékonyabb, ha edzés után, fél órán belül szénhidrát-fehérje kombót fogyasztunk.

Elkészítése: turmixolj össze 2 dl zsírszegény natúr joghurtot, 1 csésze zsírszegény tejet, fél csésze friss bogyós gyümölcsöt és 3 teáskanál mézet. A hatékonyabb és gyorsabb eredményért adj hozzá 1 adag fehérjeport, hogy megduplázd a jégkrém fehérjetartalmát. Oszd 6 adagra, és fagyaszd mélyhűtőben egy éjszakán át.

Tápanyagtartalom (1 adag): 97 kalória, 14 g szénhidrát, 1 g rost, 13 g cukor, 1 g zsír (ebből 0,5 g telített), 43 mg nátrium


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X