Főoldal > AKTUÁLIS > A Barátok közt sztárjai egészségszűrésen a Szív Világnapján

A Barátok közt sztárjai egészségszűrésen a Szív Világnapján

Barátok köztegészségszívszűrés
0

Írta:

Az utolsó szeptemberi vasárnap a világon mindenhol az egészségmegőrzés, a megelőzés, a szükséges szűrések és felvilágosítás jegyében telik. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak az Oxygen Központok is, amelyek immár hagyományszerűen szeptember utolsó szombatján megnyitják az Oxygen Medical kapuit azon vendégeik előtt, akik szeretnék ellenőriztetni egészségi állapotukat és megtudni, mit tehetnek a megelőzés, illetve a gyógyulás érdekében. […]

Az utolsó szeptemberi vasárnap a világon mindenhol az egészségmegőrzés, a megelőzés, a szükséges szűrések és felvilágosítás jegyében telik.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak az Oxygen Központok is, amelyek immár hagyományszerűen szeptember utolsó szombatján megnyitják az Oxygen Medical kapuit azon vendégeik előtt, akik szeretnék ellenőriztetni egészségi állapotukat és megtudni, mit tehetnek a megelőzés, illetve a gyógyulás érdekében. A kardiológusokból, angiológusokból, humánkineziológusokból, szájhigiénikusokból és szakasszisztensekből álló csapat a nap során ingyenesen végez szív-ultrahangos, Doppler-ultrahangos és szemészeti szűréseket, stressz-szint mérést, gyorslabor teszteket, szájhigiéniai felmérést és életmód-tanácsadást.

bk2.jpg ()

Idén a Barátok közt sztárjai – Ábrahám Edit, Mérai Katalin és Németh Kristóf – is a jó ügy mellé álltak és saját maguk is részt vesznek az életmód orvoslás felmérésein. Ennek során megbizonyosodhatnak egészségi és fittségi állapotukról, és az eredményeik alapján életmódtervet is kaphatnak a kezükbe.  
A sztárok ezzel az akcióval is a rendszeres szűrések fontosságára, valamint arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az életmódunkkal mi magunk is erősen befolyásolhatjuk az egészségi állapotunkat.

Mérai Katalin a szív teljesítőképességét mérte fel kerékpár-ergométer használatával, Ábrahám Edit csontsűrűség mérésen vett részt és Németh Kristóf testösszetétel meghatározáson esett át, amely során fény derült izom- és testzsír százalékára, testtömegindexére és a belső szervekre rakódott zsír mennyiségére. Mindhárom sztár ellenőriztette a vérnyomását, vércukor- és koleszterinszintjét is.
Sportos életmódjuknak hála, a szakemberek nem találtak kiugró eltérések az értékekben, de az egészséges tartós megőrzése érdekében személyes életmódtervet is kaptak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X