Főoldal > AKTUÁLIS > Ikerszülése után így lendül újra formába Mariah Carey!

Ikerszülése után így lendül újra formába Mariah Carey!

csontsoványénekesnőgyaloglásikermozgássztártésztaféle
0

Írta: and

Miután Mariah Carey életet adott ikreinek, férje, Nick Cannon azt nyilatkozta, hogy a népszerű neje nemcsak hogy leadja majd a terhessége alatt rárakódott pluszkilókat, hanem hamarosan ugyanolyan csinos lesz, mint amilyennek a húszas éveiben megismerhette őt a világ. Nos, az énekesnő is ezen van: bár gyermekei áprilisi születése után adott egy kis időt magának, amikor […]

Miután Mariah Carey életet adott ikreinek, férje, Nick Cannon azt nyilatkozta, hogy a népszerű neje nemcsak hogy leadja majd a terhessége alatt rárakódott pluszkilókat, hanem hamarosan ugyanolyan csinos lesz, mint amilyennek a húszas éveiben megismerhette őt a világ.

Nos, az énekesnő is ezen van: bár gyermekei áprilisi születése után adott egy kis időt magának, amikor csak két kisbabájával, illetve önmagával foglalkozott, nemrég a fokozatosság jegyében kezdte újra a mozgást. Mariah személyi edzője segítségével kezdett újra sportolni, és ezen a héten például többen is látták őt New Yorkban, amint power walkingolás közben fáradtan és izzadtan próbál lépést tartani edzőjével.

Ez az edzésforma tulajdonképpen intenzív gyaloglást jelent, mely átmozgathatja szinte az egész testünket, mégsem jár a test rázkódásával, mint például a futás. Power walking közben, lendületes léptekkel való haladás során a lábmunkát a karok is segítik, miközben a farizmok megfeszülnek.

A 41 éves énekesnő valószínűleg azért választotta ezt a mozgásformát, mert egy 60-90 perces edzés ideális zsírégető módszer, ezért többek közt jelentős túlsúllyal rendelkezők, illetve kismamák számára is sokan javasolják. Emellett ez az edzésmód csak kis mértékben megterhelő a csontok és az ízületek számára, az intenzitást pedig a sportolni vágyó maga fokozhatja, vagy épp csökkentheti.

Mariah emellett gyakran viszi sétálni a család öt kutyusát, amivel szintén rengeteg kalóriát elégethet, főleg ha kocogni is kezd az örökmozgó kis jószágokkal. Emellett pedig gyakran hódol kedvenc mozgásformájának, a vízi aerobiknak is, amivel a víz ellenállásának köszönhetően jóval több kalóriát égethet el, mint egyéb sportokkal.

Ami pedig az étkezést illeti, a Grammy-díjas énekesnő elmondása szerint főként „unalmas, egészséges kaján” él, és ha nassolni támad kedve, elrágcsál egy-két répát. Mivel azonban nem az a célja, hogy csontsoványra fogyassza magát, hanem az, hogy egészségesen csinos legyen, Mariah olykor nem tagad meg magától egy kis kényeztetést sem.

Nagyon szereti például a szénhidrátdús kenyeret és a tésztaféléket, amelyekre általában inkább nemet mond, ám olykor engedélyez magának egy-két falatot ezekből is. Hiszen ő is tisztában van azzal, hogy megfelelő mennyiségű mozgás mellett olykor a finomságok is beleférnek egy kiegyensúlyozott étrendbe, de csak mértékkel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X