Főoldal > AKTUÁLIS > Az egészséges életmód a gyermekkorban gyökerezik

Az egészséges életmód a gyermekkorban gyökerezik

egészségéletmódgyermekkornevelésszokás
0

Írta:

Erre pedig most már a legnagyobb életmód központok is remek lehetőséget kínálnak – mondja Dóczi Dorottya, az Oxygen Életmód Központok szakértője. A „programozás” működik Nemrégiben egy 12 hetes programot dolgoztak ki amerikai gyerekeknek, amelyben játékos formában igyekezek velük megismertetni, megszerettetni az egészséges életmód alapjait. A mozgásos feladataik közt szerepeltek kardio gyakorlatok, nyújtások, izomerősítő és a […]

Erre pedig most már a legnagyobb életmód központok is remek lehetőséget kínálnak – mondja Dóczi Dorottya, az Oxygen Életmód Központok szakértője.

A „programozás” működik

Nemrégiben egy 12 hetes programot dolgoztak ki amerikai gyerekeknek, amelyben játékos formában igyekezek velük megismertetni, megszerettetni az egészséges életmód alapjait. A mozgásos feladataik közt szerepeltek kardio gyakorlatok, nyújtások, izomerősítő és a csontfejlődést elősegítő mozgások, sőt jóga is. Emellett a kiegyensúlyozott táplálkozásról is beszélgettek és nagyobb hangsúllyal fogyasztottak zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabona- termékeket. A gyerekek annyira kedvelték a játékos, gyakorlati programot, hogy a három hónap elteltével az ellenőrző vizsgálatok mind az egészségi, mind a fittségi állapotukban jelentős javulást mutattak, ráadásul a testösszetételük is kedvezőbb irányba mozdult. Vagyis a testzsír arányuk csökkent, míg az izomtömegé nőtt.
A cél tehát az lenne, hogy az ismeretek és a gyakorlat is teljesen természetesen épüljön be a gyerekek életébe, így sokkal egészségesebb, teljes értékű életet élhetnek felnőttként is.

gyerekek2.jpg ()A szülői példa elengedhetetlen

A gyerekek – akár tudattalanul is – leginkább abból tanulnak, amit a szüleiktől látnak. Erre alapozva döntöttek úgy az Oxygen Életmód Központok, hogy megnyitják kapuikat a felnőttek mellett a gyerekeknek is, akik már nem csak a játszóházban tölthetik az idejüket, amíg anyuka, apuka mozog vagy feltöltődik.
– Három éves kortól az óvodások megismerkedhetnek a klasszikus balett alapjaival, természetesen mindezt játékos formában, ahogyan az a mini manókhoz illik. A kicsit nagyobbak, vagyis azok, akik már legalább 6 évesek, a gyermek sport aerobikkal barátkozhatnak. Sokan talán megriadnak a versenysport lehetőségétől, de az aktivitás ebben az esetben kinek-kinek saját döntése, hiszen amatőr és profi szinten is folytathatók az edzések. – ismerteti Dóczi Dorottya, a Vasas SC Aerobik Szakosztályának igazgatója és vezető edzője. – Minden gyerek csak nyer azzal, ha kipróbálhatja magát minél több mozgásformában, hiszen ez az út vezet odáig, hogy megtalálja a számára legnagyobb élményt nyújtó sportágat. Amit pedig örömmel csinálunk, az könnyen életünk fontos részévé válhat.

Együtt a család egészségéért

Ideális program lehet egy egészségtudatos család számára, ha kihasználják az életmód központok kínálta lehetőségeket. A mozgás, a gyógyulás, a wellness, a játék és az étkezés egy időben és egy helyen is elérhető, még csak sokat utazni sem szükséges, Budapesten már három helyszín várja az érdeklődőket. A sportolási lehetőségen kívül sok allergiás kicsinek segíthet a tengeri klímakabin, amely erősíti az immunrendszert és a krónikus légúti betegségek ismert ellenszere. És hogy a csillogó-villogó épületek minél barátságosabb hellyé váljanak a gyerekek szemében, hétvégenként interaktív bohócműsor, táncház és más jókedvre derítő programok is várják a legkisebbeket. A cél mindenképpen az, hogy a család minden tagja igényesen és a lehető legjobb körülmények közt mozoghasson, pihenhessen és a gyermekeink egészséges, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak.

Forrás: www.oxygenwellness.hu

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X