Főoldal > AKTUÁLIS > Ettől olyan csinos Gallusz Niki!

Ettől olyan csinos Gallusz Niki!

családéletmódfogyókúrasztártáncvegetáriánus
0

Írta: and

Családi háttér Gallusz Niki szerint rendkívül nagy befolyással van az életmódra az, amit otthonról hoz az ember. Mivel édesanyja már akkor is nagy gondot fordított a rendszeres, jó minőségű vízfogyasztásra, amikor ez még nem volt bevett szokás, érthető, hogy miért játszik oly nagy szerepet a víz még ma is a színésznő életében. „Nagyon fontosnak tartom […]

Családi háttér

Gallusz Niki szerint rendkívül nagy befolyással van az életmódra az, amit otthonról hoz az ember. Mivel édesanyja már akkor is nagy gondot fordított a rendszeres, jó minőségű vízfogyasztásra, amikor ez még nem volt bevett szokás, érthető, hogy miért játszik oly nagy szerepet a víz még ma is a színésznő életében. „Nagyon fontosnak tartom a vízfogyasztást, a testünk óriási százaléka víz, így ha nem pótoljuk, akkor az mind a közérzetünk, mind az egészségünk, mind a külsőnk szempontjából káros lehet.”

Niki családja sosem volt nagy húsfogyasztó, de a túlzottan radikális vegetáriánus irány híve sem. „Anyukám inkább a zöldségeket, gyümölcsöket részesítette előnyben, ezeket a dolgokat sikerült beépítenem a saját táplálkozásomba is”. Niki nem híve a test szélsőséges sanyargatásának, megenged magának némi kihágást, de azért igyekszik betartani bizonyos határokat. „Nagyon szeretek esténként enni, de próbálom magam visszafogni. Rendszeresen szedek vitaminokat, a 30-at túllépve pedig már kalciumot is, a csontritkulás megelőzése érdekében” – vallja a színésznő.

galluszcikk.JPG ()Diéta és sport

Niki élesen emlékszik vissza tinikorának „teltebb” periódusaira, amikor szüksége volt diétákra. „Egyszer például egy fogamzásgátló hatására 8 kilót szedtem fel, amit nagyon nehéz volt leadni. Igazából tehát mindig is szükségem volt diétára, de alapvetően alkalmatlan vagyok a lemondásra, a testem sanyargatására.”

A színésznő legutóbb egy juharfaszirupos léböjt kúrába fogott bele. „Nincs meghatározva, hogy milyen hosszan, milyen mértékben kell betartani. Én 6 napig csináltam, és nem étlen-szomjan, hiszen fellépések előtt mindig szükséges enni valamit, éhgyomorra nem lehet énekelni” – meséli Niki, aki így is hatékony és sikeres kúrának ítéli meg ezeket a napokat, amikor is sok felesleges anyagtól szabadult meg.
Niki életében a sport is fontos szerepet tölt be, hiszen egész kiskorától kezdve táncol, másfél-2 éve pedig aktívan jógázik. „Nagyon megszerettem a jógát, most éppen örülök, hogy találtam egy újonnan nyílt jógaszalont, ahol nem tömegesen, hanem személyre szabott, kis létszámú csoportokban tudunk dolgozni.” – mondja.

Szépségápolás és kikapcsolódás

Niki szerint egy igényes nő életében rengeteg szépségápolási tennivaló akad. Fontosnak tartja például a hajápolást, hiszen a szennyezett, szmogos levegő a fejbőrre és a hajra is lerakódik. A színésznő éppen ezért minimum 3 naponta mos hajat, lehetőleg szulfátmentes samponnal, és hetente egyszer természetes alapanyagú tápláló balzsamot is használ.

„A körmeim miatt viszont állandó lelkiismeret furdalásom van. Imádom a különleges színeket, de ha egy körömlakk elkezd lepattogni, az nagyon zavar. Viszont nincs annyi időm, hogy állandóan újrafessem, ezért ez egy állandó macerát jelent” – meséli.
A színésznő emellett nemrég vágott bele egy újfajta lézeres bőrterápia kipróbálásába. Ez a terápia C-vitamint és egyéb tápanyagokat juttat be a bőr rétegeibe, mindezt teljesen fájdalommentesen. „Régóta próbálnak a kozmetikusok és tudósok olyan kezelést feltalálni, ami nem csak a bőr felszíni rétegeit érinti, hanem belülről tölti fel a bőrt. Ez az ideglézeres kezelés igazi áttörésnek számít, teljesen fájdalommentesen tudják felnyitni a bőrt és belemasszírozni a tápláló anyagokat. Most vagyok túl a harmadik alkalmon, és eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim. Természetesen ezt sem szabad túlzásba vinni, de bizonyos kor után félévente ajánlott lehet egy ilyen kezelés” – mesél tapasztalatairól Niki.

Mivel a színésznő életmódjából fakadóan mindig rá volt kényszerülve, hogy állandóan úton legyen és utazzon, az igazi kikapcsolódást számára az jelenti, ha otthon lehet, és nyugodt, visszavonultabb programokkal töltheti a szabadidejét. „Számomra az a kikapcsolódás, ha kutyát sétáltathatok, ha otthon süthetek egy muffint, megnézhetek egy filmet, vagy vacsorázhatok a barátaimmal. Semmi rohanás, semmi adrenalin, hiszen ezek a szakmámból úgyis adódnak.” Mióta pedig jógázik, a színésznő még tudatosabban igyekszik megtalálni a harmóniát, és megpróbálni beosztani az idejét a munka és a kikapcsolódás között.

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X