Főoldal > AKTUÁLIS > Mozdulj te is a Gyaloglás Világnapján!

Mozdulj te is a Gyaloglás Világnapján!

gyaloglásmozgássétavilágnapwalking
0

Írta:

Ez a program a túrázóknak, a kellemes sétát kedvelőknek szól. Gyalogolj, éld át a mozgás örömét, élvezd a természet szépségeit! A gyalogolás az emberek többségének nem megerőltető, edzettséget nem igényel. Itt nem a teljesítményen van a hangsúly, hanem a mozgás örömén, amihez kötelező tartozék a túracipő és a jókedv, de a kifogásokat mindenki hagyja nyugodtan […]

Ez a program a túrázóknak, a kellemes sétát kedvelőknek szól. Gyalogolj, éld át a mozgás örömét, élvezd a természet szépségeit! A gyalogolás az emberek többségének nem megerőltető, edzettséget nem igényel.

Itt nem a teljesítményen van a hangsúly, hanem a mozgás örömén, amihez kötelező tartozék a túracipő és a jókedv, de a kifogásokat mindenki hagyja nyugodtan otthon. Nevezzük túrának, családi kirándulásnak, természetjárásnak a lényeg ugyanaz. Kollektív mozgás, a természet szépségeinek élvezete és az egészséges életmód népszerűsítése. Gyalogoljunk együtt azzal a több mint 10 millió emberrel, aki a világ 60 országában csatlakoznak ehhez a nagyszerű programhoz. Együtt könnyebb rávenni magunkat a testmozgásra. Bátorítunk mindenkit a részvételre, hiszen gyalogolni mindenki tud, nem megerőltető az ízületeknek, edzettséget nem igényel, bármely életkorban elkezdhető. A kellemes időtöltéssel egészségünkért is teszünk.

gyaloglonap2.jpg ()A nemzetközi mozgalmat a Rio de Janeiro-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára a szervezők 1992. június 7-én. 1995-ben már a Föld összes kontinensén rendeztek gyalogló napot, hazánk 1999-ben lépett a rendező országok sorába.

A rendezvénysorozat közvetlen célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás érdekében. A közvetett cél pedig éppen ezért nem egy országos nagy rendezvény lebonyolítása, hanem az, hogy minél több településen kerüljön megszervezésre a Gyalogló Nap, ezáltal növelve a rendszeres gyaloglásnak hódolók táborát.                  A helyszínek többségén nem csak a gyalogos túrákon, de érdekes és hasznos kiegészítő programokon is részt vehetnek az odalátogatók. Sportversenyekkel, tombolasorsolással, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel találkozhatunk a központi helyszíneken. Egyre népszerűbbek a helyismereti- és városnéző séták is.

Program: http://www.masport.hu/Vilag-Gyaloglo-Nap.html


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X