Főoldal > AKTUÁLIS > A legszuperebb lélek könyvek ajándékba

A legszuperebb lélek könyvek ajándékba

ajándékkönyvolvasás
0

Írta:

Steven Carter, Julia Sokol: A férfi, aki nem tud szeretni „Tökéletesek vagyunk együtt, mondta egy szép napon. És másnap már nem voltunk együtt.” „Sok nő szeretett vagy szeret olyan férfit, aki nem tudja viszontszeretni, aki az elköteleződéstől való félelmében ellene fordul, bántja vagy megfutamodik. Noha a jelenségről rengeteget írtak, a nők többsége továbbra sem érti […]

Steven Carter, Julia Sokol: A férfi, aki nem tud szeretni

„Tökéletesek vagyunk együtt, mondta egy szép napon. És másnap már nem voltunk együtt.”

FerfiAkiNemTudSzeretni.jpg ()„Sok nő szeretett vagy szeret olyan férfit, aki nem tudja viszontszeretni, aki az elköteleződéstől való félelmében ellene fordul, bántja vagy megfutamodik. Noha a jelenségről rengeteget írtak, a nők többsége továbbra sem érti a problémát, és fogalma sincs, hogyan kezelje. Még rosszabb, hogy sok nő azt képzeli, ilyesmi kizárólag vele történhet meg.

Azért írtam ezt a könyvet, hogy világossá tegyem minden hasonló cipőben járó nő számára: esete egyáltalán nem egyedi. A szóban forgó férfi nem csak vele bánik így, így bánt minden más nővel, akivel valaha dolga volt. Könyvemet forgatva nőolvasóm képes lesz tökéletesen megérteni, mi miért történik, mi rettenti el a férfiakat az elkötelezett párkapcsolattól, és miként vezet félelmük furcsa, zavarba ejtő, ellentmondásos viselkedési formákhoz. Fontosabb azonban, hogy a nő megtanulhatja, hogyan védekezzék.” Steven Carter

Az A férfi, aki nem tud szeretni az első könyv, amely a bonyolult jelenkor páros viszonyainak elemzése közben a férfi kötelékfóbiájára hívja fel a figyelmet. A férfi-nő viszony dinamikáját megragadva keres magyarázatot arra a gyakori jelenségre, amelyet mindannyian jól ismerünk: a nő kész boldogan elköteleződni, a férfi azonban meghátrál, mielőtt a kapcsolat a fejlődés következő szakaszába érne.

Steven Carter és Julia Sokol interjúkra épülő könyve górcső alá veszi a férfi és a nő szerepét a legkülönbözőbb típusú kapcsolatokban. Ez az okos, világos és gyakorlatias mű segít idejében felismerni a kötelékfóbiára utaló baljós jeleket; felmérni a férfi félelmét – és hajlandóságát a változásra; elemezni a nő szerepét a helyzetben, és elkerülni a szükségtelen stresszt és szívfájdalmat.

Park Kiadó 2011., 288 oldal, 2900 Ft

Szexbeszed_2.jpg ()David Cohen: Szexbeszéd

Ha az ember nem megrögzött remete vagy született életművész, bizony főhet a feje amiatt, hogyan hozzon össze egy randit azzal, aki tetszik neki, miképp hódítsa, sőt tartsa meg választottját. David Cohen könyve arra tanít, hogy a vonzás-választás titkai nem megfejthetetlenek. Bárki “kibetűzheti” a másik fél egyszerűbb-összetettebb jelzéseit: az arcizmok és szemrebbenések, a kéz- és testtartás szavak nélkül is sok mindenről árulkodnak. A Szexbeszéd, ez a rendhagyó nyelvkönyv, segít elsajátítani a párkapcsolat, a szerelem és a szexualitás bonyolult testbeszédét.

Park Kiadó 2010., 146 oldal, 2500 Ft

Dr. E. Aron: Szuperérzékeny vagyok?

F. Várkonyi Zsuzsa előszavából:

Elaine Aron nevét nálunk is sokan emlegetik majd nagy hálával: munkássága felszabadította a lakosság 20%-át az alól a nyomás alól, amellyel születésük óta küszködnek! A mi kultúránk ugyanis – tehát az európai és észak-amerikai kultúra – nem sokra becsüli a szuperérzékeny embert. Aron azonban több évtizede foglalkozik az erős érzékenységgel, és mind kutatásai, mind terápiás eredményei azt bizonyítják, hogy egy igen értékes és népes csoportról van szó. Minden ötödik ember ide tartozik és szó sincs róla, hogy csak nők! Ők azok, akiknek bátorságával és küzdőszellemé- vel már a pólyában is elégedetlenek voltak szüleik. Nem értették, miért engedi csemetéjük akár egy kisebbnek is, hogy játékát elvegye, miért nem bízik a csúszdában, miért nem mondja meg az óvónőnek, hogy már tud olvasni, és miért keseredik el mindeközben olyan „fölösleges” dolgok miatt, mint például más emberek érzései vagy reakciói.

szupererz.jpg ()Részlet a szerző előszavából:

Az érzékeny idegrendszer normális jelenség, alapvetően semleges személyiségvonás. Feltehetően öröklött, és az emberek 15-20%-ánál figyelhető meg. Azt jelenti, hogy sokkal érzékenyebben reagálsz a környezetedben lévő finom részletekre, és ez sok esetben nagy előnyt jelent. Ugyanakkor könnyebben kerülsz fokozott izgalmi állapotba, ha túl sokáig tartózkodsz olyan helyen, ahol rengeteg a látnivaló, vagy túl sok a zaj, és ettől az idegrendszered túlterheltté válik. Az érzékenységnek tehát megvannak az előnyei és a hátrányai is.

A mi kultúránkban ez a tulajdonság, ahogy azt valószínűleg a saját bőrödön is tapasztalhattad, nem éppen ideális. Szerető szüleid és jóindulatú tanáraid bizonyára megpróbáltak segíteni, hogy „úrrá légy” az érzékenységeden, mintha csak valami rendellenességben szenvednél. A többi gyerek sem mindig értett meg. Felnőttként pedig nyílván nehezebb megfelelő pályát vagy társakat találni, és gondjaid lehetnek az önbecsülés és az önbizalom terén is.

Vekerdy Tamás, pszichológus:

„Fontos könyv! Ha szülők vagytok, vagy óvónők, tanítók, tanárok – vagy netán elkeseredett vagy dühös kamaszok, esetleg „örök” kamaszok, mint annyian közülünk – olvassátok!”

Vásáry Tamás, zongoraművész és karmester:

OleljAt.jpg ()“Az emberek azért nem értik, hogy miért nem értik az Élet értelmét, a Világot, az Embereket, mert nem értik önmagukat. Ez a könyv mindenkinek segít eljutni önmagához a benne, a mindenkiben lakozó Istenhez. Lehet-é többet segíteni, ennél többet adni? A Szuperérzékeny csak annyit kíván, hogy elfogadják, befogadják. Köszönöm a szerzőnek, hogy megírta, és kívánom, hogy minél több lélekhez eljusson! A Világ jobb lesz tőle.”

Liget Könyvkiadó

Sue Johnson: Ölelj át!

Sue Johnson pár- és családterapeuta, a forradalmian újszerű érzelemközpontú terápia megteremtője. Az ÉKT lényege az a felismerés, hogy a szerelem érzelmi kötelék, a szerelmes úgy szeretne kötődni partneréhez, mint gyermek az anyjához. A szeretetteljes felnőtt viszony kialakításának három feltétele van: az egymással szembeni nyitottság, az egymásra hangolódás és a kölcsönös válaszkészség. Aki úgy érzi, veszélyben van az érzelmi kapcsolata azzal az emberrel, akit valaha mindenkinél jobban szeretett, és hisz abban, hogy a szerelem több, mint „muris öt perc”, sokat tanulhat ebből a könyvből.

Park Kiadó, 288 oldal, 2900 Ft

Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve: A betegség

aleleknyelve.jpg ()Ruediger Dahlke a spirituális pszichoszomatika egyik legjelentősebb európai képviselője. Ezt az alapművét hazánkban is már tízezrek olvasták – és tanultak belőle. A könyv célja az, segítségével ismerje fel az olvasó annak szükségességét, hogy betegsége tüneteit saját maga is értelmezze, így megtalálva a háttérben meghúzódó lelki okokat. A legrettegettebb betegségek, a sclerosis multiplex, az epilepszia, a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór mögött is kezeletlen, feldolgozatlan lelki sérülések rejtőznek, és ezeket felismerve, meggyógyítva lehetne kezelni, megelőzni, enyhíteni magát a betegséget. De szó esik a könyvben a pajzsmirigy zavarairól, a gerincoszloppal és az ízületekkel kapcsolatos problémákról, a pikkelysömörről és a prosztatapanaszokról, a herpeszfertőzésekről, és azokról a látszólag banális ügyekről, mint a korpásodás, a lábgomba és a szemölcs. Szakember és laikus, egészséges és beteg ember egyaránt haszonnal tudja forgatni, akár gyógyítani akarja, akár megelőzni a bajt.

M-érték Kiadó, 432 oldal, 3499 Ft

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X