Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad vonzó és kiegyensúlyozott Demcsák Zsuzsa

Így marad vonzó és kiegyensúlyozott Demcsák Zsuzsa

diétaételgyerekszépség
0

Írta: and

A főzés öröme Demcsák Zsuzsa igazán szerencsésnek tartja magát, amiért eleve azokat az ételeket szereti, amik egészségesek. Így nem kell különösebb erőfeszítéseket tennie ahhoz, hogy egészségtudatosan éljen. Mindez gyerekei születésekor vált igazán fontossá a műsorvezető számára. „Attól kezdve, hogy nem szoptattam őket, csak általam készített ételeket kaptak, amiről tudtam, hogy honnan van, mi van benne. […]

A főzés öröme

Demcsák Zsuzsa igazán szerencsésnek tartja magát, amiért eleve azokat az ételeket szereti, amik egészségesek. Így nem kell különösebb erőfeszítéseket tennie ahhoz, hogy egészségtudatosan éljen. Mindez gyerekei születésekor vált igazán fontossá a műsorvezető számára. „Attól kezdve, hogy nem szoptattam őket, csak általam készített ételeket kaptak, amiről tudtam, hogy honnan van, mi van benne. Ma már büszkén mondhatom, hogy ha délután rágcsálni van kedvük, jobban örülnek a répának és a karalábénak, mint az édességnek.”

Zsuzsáék családjában egyébként nincs tiltás, vagy különlegesebb elvárás, arra azonban nagyon figyel, hogy mindig maga főzzön. „Az évek alatt rengeteg receptem gyűlt össze, ezért is tervezem egy külön a kisgyerekek számára ajánlott ételeket tartalmazó szakácskönyv kiadását. Zsuzsa számára egyébként a főzés jelenti a kikapcsolódást, saját bevallása szerint ez olyan számára, mint a meditáció. „Szeretem, ahogy kreálok, ahogy a konyhát belengi az étel illata, a családom pedig egyenesen imádja a főztömet. A nagymamám mondta mindig, hogy számára az a legfontosabb, hogy másoknak ízlik-e az étel, és ez tényleg így van. Ha nekik jó és finom, akkor én is boldog vagyok.”

demcsakcikk.jpg ()Terhesség és anyaság

A műsorvezető mindkét terhességét más-más érzésekkel élte meg, de alapvetően jó élményként gondol vissza mindkettőre. „A másodiknál nehezebb volt, hiszen akkor már ott volt a kicsi fiam, az egy igazi versenyfutás volt az idővel és az időbeosztással. De annyira csodálatos dolog az anyaság, hogy egyértelmű volt, hogy rögtön jöhet a kistestvér. Azóta pedig elképzelhetetlen, hogy nélkülük történjen bármi is” – vallja Zsuzsa.

Szerencsés génjeinek köszönhetően a műsorvezetőnek soha nem volt szüksége diétázásra, de nem is érzi magát igazi önmegtartóztató típusnak. „A diétázáshoz óriási lelkierő kéne, nekem erre eddig nem volt szükségem, azt gondolom ugyanis, hogy ez elsősorban genetika kérdése.”

A legnehezebb kihívás Zsuzsa szerint az volt, hogy megtanulja elengedni a dolgokat és az irányítást, és hagyja, hogy a gyerekei diktáljanak neki. Amikor erre rájött, akkor nyugodott meg igazán a kapcsolata a gyerekekkel. „Azóta is az van, hogy ha valamire rágörcsölök, akkor utána egyszerűen elengedem, és arra figyelek, hogy a gyerekeimnek mi a jó.” Zsuzsa fontosnak tartja az egyenrangú párbeszédet, vagyis azt, hogy az esetleges problémákat, félreértéseket megbeszélje a gyerekekkel. A kiegyensúlyozott szülő-gyerek viszonyban ugyanis a műsorvezető szerint nem tiltani, ultimátumot kell adni a gyereknek, hanem megmagyarázni a saját szempontunkat és megérteni az övét. „Ez egyelőre remekül működik, remélem, hogy a későbbiekben is megmarad, és akkor simulékony kamaszkornak nézünk elébe” – meséli nevetve a műsorvezető.

Szépségápolás

Zsuzsa elsősorban a hajára figyel a legjobban, hiszen az van kitéve a legnagyobb megpróbáltatásnak. Emiatt rendszeresen ápolja balzsammal, ahogyan arra is odafigyel, hogy mindig alaposan letisztítsa és hidratálja az arcát. A műsorvezető szerint azonban a szépség nem a krémeken és a különböző csodaszereken múlik, amiket magunkra kenünk. A lényeg, hogy elégedettek legyünk önmagunkkal, hiszen ilyenkor az ember jól érzi magát bőrében és őszintén mosolyog. „Nekem például megjelentek a mosolyráncaim, és imádom őket.”

Wellness Cafe tipp: Tanuljuk meg elengedni a problémákat és az irányítást, hiszen akkor könnyebben és boldogabban élhetünk.

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X