Főoldal > AKTUÁLIS > Két gyermek után is szupercsinos: így őrzi alakját Novodomszky Éva

Két gyermek után is szupercsinos: így őrzi alakját Novodomszky Éva

diétakonyhamozgás
0

Írta: and

Novodomszky Éva nem fogyókúrákkal, hanem a mértékletesség elvét követve tesz meg mindent alakja megőrzéséért: az m1 Ma Reggel című műsorának csinos műsorvezetője önsanyargatás helyett abban hisz, hogy mindent fogyaszthat, de mértékkel. „Képtelen lennék diétázni, mert nem tudok megvonni magamtól dolgokat: nem vagyok egy fegyelmezett ember, így ez nekem sosem ment. Abban az értelemben persze igen, […]

Novodomszky Éva nem fogyókúrákkal, hanem a mértékletesség elvét követve tesz meg mindent alakja megőrzéséért: az m1 Ma Reggel című műsorának csinos műsorvezetője önsanyargatás helyett abban hisz, hogy mindent fogyaszthat, de mértékkel.

„Képtelen lennék diétázni, mert nem tudok megvonni magamtól dolgokat: nem vagyok egy fegyelmezett ember, így ez nekem sosem ment. Abban az értelemben persze igen, hogy jobban odafigyelek a vacsorára, vagy nem eszem annyi édességet, de az kizárt, hogy egyáltalán ne fogyasszak például édességeket vagy lisztet. A mi családunkban tészta nélkül egyébként is elég nehéz lenne élni” – mesélte nevetve Éva a Wellness Cafe kérdésére a Csiga és Vattacukor – a konyhában című könyv bemutatóján.

A csinos műsorvezető nagyon ügyel arra, hogy a két kisfia, Cristiano és Marco egészségesen táplálkozzon, ezáltal ő és férje is egészségesebb ételeket fogyasztanak. „Úgy főzök, hogy sok legyen a hal, a zöldség és a gyümölcs, illetve, hogy mindenféle húst együnk. Tésztákból pedig általában a teljes kiőrlésű verzió kerül az asztalunkra. Cristianóval nehezebb, mert ő kicsit válogatósabb, Marco viszont főnyeremény ilyen szempontból is, hiszen ő mindenevő” – árulta el a büszke anyuka, aki az olasz és a magyar konyha remekeit is örömmel készíti el otthon.

novodomszky2.jpg ()Éva azt is fontosnak tartja, hogy minőségi alapanyagok, és lehetőleg magyar, pontosabban környékbeli zöldségek és gyümölcsök kerüljenek az asztalukra. A biotermékekhez nem ragaszkodnak, de nagyobbik fia, Cristiano nagyon sok tejet iszik, amit bio termelőtől szereznek be.

Zöldségekből pedig gyakran az otthoni termést használják fel a konyhában, például paradicsomot, spárgát és egy mángold nevű zöldséget, amelyeket vegyszerek helyett csak a szomszédokkal kevert csalánlével permeteznek. „Amit lehet, azt egy nyolc-tíz négyzetméternyi területen megtermelünk. Szeretek kertészkedni, mert mindig megnyugtat és kikapcsol” – árulta el.

Éva számára a mozgás is kikapcsolódást jelent, amit már kislánykorában megszeretett.
„Folyóparton nőttem fel, és állandóan a szabad levegőn játszottunk. Mindig mozogtunk: szaladgáltunk, bicikliztünk, és a kosárlabda edzéseim után gyakran eveztem vagy úsztam is a barátaimmal” – emlékezett vissza.

Most kevesebb ideje marad a rendszeres sportra, de a Wellness Cafe kérdésére nevetve megjegyezte, hogy a mozgás most sem marad el: a gyerekei lettek a személyi edzői. „Néha megkérdezik, hogyan fogytam vissza a terhességeim után. Én azt nem tudom elképzelni, hogyan maradhat valakin jelentős túlsúly, hiszen a gyerekeim folyamatosan mozgásban tartanak” – mesélte nevetve.

Majd hozzátette, olykor azért belefér az életébe, hogy eljárjon sportolni is. „Akkor akár egy hétig is rendszeresnek nevezhető a dolog. Egy kangoo nevezetű aerobikra járok, vagy elmegyek futni. A családdal pedig olyan dolgokat szeretünk, amit együtt lehet csinálni, például túrázni vagy biciklizni, amibe most már Marcót is be lehet vonni. És mivel mindkét gyerekünk imádja a vizet, az úszás is jó választás” – tette hozzá Novodomszky Éva.

Éva és a harmónia

Amikor harmonikus kisugárzásának titkáról kérdeztük, a csinos műsorvezető nevetve így felelt: „sok zöld teát iszom. De komolyra fordítva a szót, úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem, és olyan emberek vesznek körül, akik között jól érzem magam. Ezen kívül otthonról is pozitív szemléletet hozok, hiszen anyukám is optimistán áll a dolgokhoz” – árulta el.

Majd hozzátette, hogy a családja is rengeteg energiával tölti őt fel. „A férjem nagyon jó partner, akivel kölcsönösen segítjük egymást mindenben. Tudom, hogy ő bármilyen helyzetben mellettem áll, és számíthatunk egymásra. Vele és a gyerekekkel rengeteget nevetünk, ami szintén sokat tesz azért, hogy mindig jól érezzem magam” – mondta Éva a Wellness Cafe-nak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X