Főoldal > AKTUÁLIS > Téli tejes szépségtippek

Téli tejes szépségtippek

egészségkalciumszépségtej
0

Írta:

Évezredek hagyományozták ránk azt a szépészeti szert, mely a hideg, téli időjárásban segíti bőrünk regenerációját, fényessé teszi a hajat és egészségessé a körmöt. A tej kalcium tartalma fontos szerepet játszik a keratin, a haj szaruanyagának újratermelődésében. Rendszeres tejfogyasztással szépíthetjük a körmöt, fogat, bőrt és hajat, lefekvés előtt pedig a tej, L-triptofán tartalmának köszönhetően könnyebbé teszi […]

Évezredek hagyományozták ránk azt a szépészeti szert, mely a hideg, téli időjárásban segíti bőrünk regenerációját, fényessé teszi a hajat és egészségessé a körmöt. A tej kalcium tartalma fontos szerepet játszik a keratin, a haj szaruanyagának újratermelődésében. Rendszeres tejfogyasztással szépíthetjük a körmöt, fogat, bőrt és hajat, lefekvés előtt pedig a tej, L-triptofán tartalmának köszönhetően könnyebbé teszi az elalvást, így a szem alatti karikák leküzdéséhez is hatékony fegyverül szolgál. Az A-vitamin kisimítja a ráncokat, a B-vitamin csoport sugárzóvá teszi a szemet, a C-vitamin regenerálja a kötőszövetet, míg az E-vitamin óv a szabad gyökök okozta sejtkárosodások ellen.

Egészséges és természetes szépség

A tej pedig számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, melyek segítik a jó közérzetet és megőrzi bőrünk szépségét. B-vitamin tartalma visszaadja a bőr természetes fényét, emellett egészséges ragyogást is kölcsönöznek a hajnak és segítik megelőzni a hajhullást.

Tejes tippek 1:
Külső alkalmazás mellett tejivással is szépülünk! Bőrgyógyászok és dietetikusok egyetértenek: napi két pohár tej fogyasztásával biztosítjuk a megfelelő kalciumbevitelt, amely a haj és köröm szépségére is kihatással van.

Természetes bőrselymesítő

Már az ókor nagyasszonyai is saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen áldásos hatásai vannak a tejfürdőnek. A tej pH értéke megegyezik a bőr pH értékével, így óvja annak savköpenyét, mi több, a hüvelygyulladástól is megóv.

Az évszázadok óta használt bőrszépítő kulcsa többek közt a tejben található alfa-hidroxi-sav (AHA), ami kíméletes hámlasztóként működik, segít eltávolítani az érdes, száraz hámréteget és felfedi az egészségesen fénylő bőrt. A tejprotein tápláló és hidratáló hatású, zsírtartalma pótolja az elveszett liquideket, ami különösen a hideg idő okozta bőrszárazság ellen jelent egészséges és természetes védelmet. A tejprotein olyan növekedésfaktorokat tartalmaz, melyek a mélyebb bőrképző szövetekbe jutva aktiválják a kollagén- és elasztinképződést. Ez erősíti a kötőszövetet és feszesebbé teszi a bőrt.

Tejes tippek 2:
Milyen fürdőt válasszak?
tej2.jpg ()Egy kiadós tejes fürdő kb. 25-30 percig tart, ennyi idő elég a relaxációhoz és a tej áldásos hatásainak kifejtéséhez.
Nofretete tejfürdője: forró fürdővízbe öntsünk 3 liter tejet, melyet virágmézzel és pár csepp illatos olajjal keverünk el.
Kleopátra-féle tejfürdő: melegítsünk fel 1 liter tejet, keverjünk el benne néhány kanál mézet és öntsük a fürdővízbe! Nyugtató hatása miatt este különösen ajánlott az alkalmazása.
George Sand fürdője: Tegyünk kevés, 300 g tengeri sót a száraz fürdőkádba, majd engedjük rá a meleg vizet. Melegítsünk meg 4 dl tejet, keverjünk hozzá 2 dl mézet és adjuk a fürdővízhez. Száraz bőr esetén használjunk kevesebb sót és több tejet!

A tejes fürdő hártyavékony, filmszerű réteget hagy maga után a bőrön, ezért bármilyen formában merülünk is el a tejben, fontos, hogy ne zuhanyozzunk le utána, törülközés helyett pedig masszírozzuk be bőrünkbe a maradékot!

Vitaminoktól csillogó haj

Gyönyörű hajhoz vitaminban és fehérjében dús szépség-élelmiszerekre van szükségünk, hiszen külsőnk minden eleme összefüggésben van az általunk elfogyasztott táplálékokkal. Kutatások bizonyítják, hogy a tehéntej ideális arányban tartalmaz alapvető fontosságú tápanyagokat, amelyektől szép és egészséges lehet a haj. A benne található fehérjék és zsírok erősítik a hajat, míg a kalcium segíti a növekedését és megakadályozza a hajhullást. A tejben további hajbarát vitaminok is találhatók, mint például az A- és a B6-vitamin, a biotin és a kálium, amelyek mind szerepet játszanak a haj puhaságának és fényének megőrzésében.

Tejes tippek 3:

Tejpakolás korpás, zsíros hajra:

A tejfehérje erősíti a fejbőrt: „betapasztja” a korpásodás okozta hámsérüléseket, és védőréteget képez a hajszálakon. Keverjünk össze 1 csésze csalánteát 1 csésze tejjel, öntsük nedves hajra és masszírozzuk alaposan a fejbőrbe. 15 perc után öblítsük le.

Proteinnel az egészséges körmökért

Kislányoktól a tinédzsereken át a nőig szép, ragyogó és egészséges körmöt szeretnénk magunknak. A szépítőipar is nagyban épít erre, ám ez esetben is igaz, hogy a szépítést az alapoknál, táplálkozásunknál kell elkezdeni. A tejben lévő protein növesztő hatással van a körmökre.

Tejes tippek 4:

Áztassuk be kezünket minden nap meleg tej és kevés frissen facsart citromlé elegyébe, ettől puha lesz a kezünk, és megelőzhetjük a száraz és ráncos bőr kialakulását.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X