Főoldal > AKTUÁLIS > Vezessen az orrod a legjobb ajándékig!

Vezessen az orrod a legjobb ajándékig!

karácsonyi ajándékparfüm
0

Írta:

Bármennyire is racionálisak legyünk, néha érzékszerveink felülkerekednek rajtunk és olyankor nincs mit tenni. Orrunk pedig egy különösen érzékeny szervünk. Csábít, ha valami kellemes, vonzó illatot érzünk meg, és elmenekít onnan, ahol az illatok egyenesen taszító érzéseket váltanak ki belőlünk.  Így nem csoda, hogy évszázadok óta a parfümipar egy igencsak virágzó üzletág. Hisz mind azt szeretnénk, ha […]

Bármennyire is racionálisak legyünk, néha érzékszerveink felülkerekednek rajtunk és olyankor nincs mit tenni. Orrunk pedig egy különösen érzékeny szervünk. Csábít, ha valami kellemes, vonzó illatot érzünk meg, és elmenekít onnan, ahol az illatok egyenesen taszító érzéseket váltanak ki belőlünk. 
 
Így nem csoda, hogy évszázadok óta a parfümipar egy igencsak virágzó üzletág. Hisz mind azt szeretnénk, ha az illatunk már érkezésünk előtt, illetve távozásunk után is azt jelezné, hogy mi jártunk ott. Vannak olyan szerencsések, akik korán rátalálnak a saját illatukra, és azt akár egy életen át használják, már-már sajátjukévá téve azt, de vannak olyanok is, akiknek évekig kell kísérletezni, hogy megtalálják a tökéletes illatot, mely mesél róluk. 
 
Azonban ez még ma is egy igen drága mulatság. Hiszen ha valódi parfümöt szeretnénk vásárolni, nem csak egy gyorsan elillanó spray-t, akkor arra áldoznunk is kell. Ez pedig sokakat arra késztet, hogy lemondjanak a parfüm vásárlásról. Pedig nincs szükség erre az áldozatra. Csupán meg kell nézni, hogy hol vásárolunk. 
 
parf2.jpg ()A választás 
 
A megfelelő parfüm kiválasztása hosszas folyamat. Több illatot ki kell próbálni, megszaglászni, mire rájövünk, hogy mi is tetszik nekünk igazán. A nehéz, édes illatok? A könnyű és citrusos illatok világa? Esetleg az ezeregyéjszakát idéző nehéz, fűszeres illatfelhő jelenti számunkra a tökéleteset? Bárhogy is válasszunk, adjunk időt magunknak. Sokat számít ugyanis, hogy a parfüm meddig marad meg a bőrünkön, hogy egyenletesen bomlanak-e le az illatmolekulák, hogy természetes illatunk részévé tud-e válni a parfüm vagy idegenként lengi majd körbe a testünk. 
 
Éppen ezért a próbálgatás során, mindig legyen nálunk néhány szem kávé. Ugyanis a kávészemek aromája semlegesíti a rengeteg illatot, melyek egy-két parfüm megszagolása után teljesen összekeverednek az orrunkban.  
Ne felejtsük el azt sem, hogy egy parfüm valódi illatát csak a kifújás után néhány perccel fogjuk csak érezni igazán. Ez olyan, mint a jó bor, kell, hogy egy kis levegőhöz jusson. 
 
Ha tehetjük, akkor au de parfume kategóriába ruházzunk be. Bár ezek a legdrágábbak, mégis a magas illatanyag-koncentráció miatt ezek a parfümök, akár 1-2 nappal később is érezhetőek még a bőrünkön, míg ugyanazon márka au de toilette, vagy ennél is kisebb illatanyag-tartalmú termékei egyszerűen pillanatok alatt elillannak, és észre sem vesszük, heteken belül kénytelenek leszünk egy új üveggel venni. Szóval úgy is mondhatjuk, hogy a drágább a parfümök esetében is gazdaságosabb, hisz kevesebb kell belőlük és tovább is tartanak. 
 
Karácsony közeledtével jó ötlet parfümöt ajándékozni kedvesünknek vagy közeli barátainknak. De ezt minél körültekintőbben tegyük csak! Ne vegyünk olyan parfümöt, ami szerintünk illene az adott emberhez, hisz ezzel akár nagyon nagy bakot is lőhetünk, inkább tudjuk meg, hogy mit szeret a megajándékozni kívánt személy (Chanel, Calvin Klein, Givenchy, Hugo Boss, Dior, Bulgari…) és abból vegyünk neki egy üvegcsével. Az értékes és szeretett ajándéknak minden megajándékozott örülni fog. Miközben mi is jól járunk, hiszen valószínűleg korábban abba az illatba is beleszerettünk, nem csak az emberbe, így tovább élvezhetjük az orrunkat csábító illatfelhőt, mialatt a karácsonyfa alatt a “Csendes éjt” énekeljük.

Vásárolj okosan az Olcsóbbat.hu-n! 

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X