Főoldal > AKTUÁLIS > Juhász Viktória: „Odafigyelek a mértékletességre és a minőségre”

Juhász Viktória: „Odafigyelek a mértékletességre és a minőségre”

diétamozgásszépségtánc
0

Írta: and

A fiatal tévés már gyerekkora óta újságírónak készült. Először egy kisebb csatornánál vezetett műsort, majd terhessége környékén kicsit kiszállt a mókuskerékből. Most a TV2 kismamáknak szóló műsorában dolgozik. Mikor tértél vissza a munkába szülés után? A kisbabám 4-5 hónapos volt, amikor megszerveztem egy babagondozási tanfolyamot. Azért éreztem szükségét, mert szülésfelkészítők ugyan vannak, de mikor az […]

A fiatal tévés már gyerekkora óta újságírónak készült. Először egy kisebb csatornánál vezetett műsort, majd terhessége környékén kicsit kiszállt a mókuskerékből. Most a TV2 kismamáknak szóló műsorában dolgozik.

Mikor tértél vissza a munkába szülés után?

A kisbabám 4-5 hónapos volt, amikor megszerveztem egy babagondozási tanfolyamot. Azért éreztem szükségét, mert szülésfelkészítők ugyan vannak, de mikor az újdonsült szülők hazamennek, lehet, hogy azt se tudják, hogyan fürdessék meg a babát. Szakemberek tartanak előadást, és a párok egy demonstrációs babán gyakorolhatnak.

Október óta műsort készítesz. Ezt hogyan egyezteted össze a kisfiaddal?

Ő három éves, és óvodába jár. Láttam rajta már egy ideje, hogy unatkozott otthon, szereti az embereket, szívesen ment oviba. Azt gondolom, hogy nem attól jó anya valaki, hogy magához láncolja a gyerekét, hanem ha figyelembe veszi a természetét. Nálunk egyértelmű volt, hogy ő már társaságra vágyik.

Mennyire éltél egészséges életet, mielőtt a kisfiad megszületett?

Mindig odafigyeltem a táplálkozásra, és igyekeztem a gyógyszereket kerülni. Attól a nézettől kicsit lelkiismeret-furdalásom volt, miszerint együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt, a húst pedig fogjuk vissza. Ezzel mindig az volt a gondom, hogy utóbbit imádom, míg a zöldségeket nem igazán. Így egy idő után inkább a mértékletességre helyeztem a hangsúlyt: nyáron a gyümölcsöket előszeretettel fogyasztom, igyekszem olyasmit enni, amiben nem túl sok a tartósítószer, és a húsokat sem hanyagolom. Emellett az a típus vagyok, aki két-három óránként bekap valamit, tehát sokszor keveset eszem, így sosem koplalok, de degeszre sem tömöm magam.

viki3.jpg ()Miben változott ez, amikor terhes lettél?

Akkor kezdtem el odafigyelni arra, hogy ne járjak gyorséttermekbe, inkább minél jobb minőségű ételeket egyek. Nem baj, ha imádjuk a steaket, a kínait, vagy a tengeri herkentyűket, csak próbáljuk meg olyan helyről beszerezni, ahol tudjuk, hogy minőséget kapunk. Egyébként mióta a fiam megszületett, figyelek arra, hogy ha én nem is szeretek valamit, azért azt neki megmutassam, hogy ő dönthessen: szívesen megeszi, vagy sem.

Említetted a néhány óránkénti evést. Este meddig engedélyezed magadnak az étkezést?

Régebben az a tétel élt, hogy 6 után nem szabad enni, ma már inkább azt mondják, hogy a lefekvéstől visszaszámolva 2,5 órával lehet utoljára vacsorázni. Ez működik nálunk, és azt gondolom, hogy általában a gyerekes családoknál. Mire ugyanis ágyba teszem a fiam, már akár 9 óra is van, és ekkor ülünk le a férjemmel kettesben, nyugodtan enni valamit. Erről nem tudok, és nem is akarok lemondani.

A mozgás mennyire része a mindennapjaidnak?

Régen sokat mozogtam, ugyanis 13 éves koromtól folyamatosan táncolok. Sok mindent kipróbáltam, végül a latin lett a kedvencem. Erről röviddel a terhesség előtt le kellett mondanom, mert a táncpartnerem váltott. A konditermet soha sem szerettem, inkább otthon tornázom. A tánc helyett a Pilatest választottam, mert igazán mély izmokat dolgoztat meg. Hetente egyszer fér bele az időmbe, de azt nem hagynám ki.

Esetleg a mostani alakodat is ennek köszönheted?

Szerencsés típus vagyok, mert a súlyommal nem igen volt soha problémám, ha csak nem az, hogy túl vékony voltam. 52 kilóval indult a terhességem, amihez 176 cm magas vagyok, a várandósság alatt azonban 17 kilót szedtem fel. Nem látszott, mert nagy része a hasam volt, és a gyermekem első szülinapjára újra belefértem a régi ruháimba, de mindezt csak a szoptatásnak köszönhetem. Utána azonban elkezdtek felszaladni a kilók. Nem vészesen, és olyan vékony mint régen, már nem is szeretnék lenni, inkább csak formálni a testemet. A hasat egy szülés után nehéz újra feszessé varázsolni, de éppen ezért ajánlották nekem a Pilatest, ami kis mozdulatokkal mélyen megtornáztatja az izmokat.

Viki szépség tippje

Járjunk rendszeresen kozmetikushoz, hogy a bőrünk szakszerűen legyen ápolva. Hiába vagyunk anyák, adjunk a külsőnkre még otthon is: nem kell kisestélyiben járkálni, de a melegítő is lehet csinos, és jó, ha ápolt benyomást keltünk. Nagyon fontos a párkapcsolat szempontjából, hogy a párunknak jó érzés legyen ránk nézni. 

Fotó: Tucsek Tünde


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X