Főoldal > AKTUÁLIS > Top 10 tipp a téli depresszió ellen

Top 10 tipp a téli depresszió ellen

depresszió
0

Írta:

Léteznek módszerek, melyekkel stresszmentesebben és egészségesebben tudjuk eltölteni a téli hónapokat. Dr. Filippo Ongaro, olasz orvos, akinek az Európai Űrhivatal orvos-tanácsadójaként és a budapesti Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatójaként az a missziója, hogy a tudomány, a genetikai kutatások, a nutrigenomika legújabb eredményeit a szokásos 15-20 év fáziskéséshez képest mielőbb hasznosítsa az orvosi gyakorlatban, egyszerű, de működő […]

Léteznek módszerek, melyekkel stresszmentesebben és egészségesebben tudjuk eltölteni a téli hónapokat. Dr. Filippo Ongaro, olasz orvos, akinek az Európai Űrhivatal orvos-tanácsadójaként és a budapesti Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatójaként az a missziója, hogy a tudomány, a genetikai kutatások, a nutrigenomika legújabb eredményeit a szokásos 15-20 év fáziskéséshez képest mielőbb hasznosítsa az orvosi gyakorlatban, egyszerű, de működő ötleteket ad. Szerinte az elmúlt húsz év kutatásai – különösen a genetika és a molekuláris biológia területén – egyértelműen bizonyítják: a szerv-specifikus betegségek elhúzódó kóros folyamatok megnyilvánulásai, és ha ezeket hosszú ideig elhanyagolják, gyakran visszafordíthatatlan károkat, komplex, krónikus betegségeket okoznak.

A téli depresszió is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy lappangó betegségeink, hajlamaink felerősödjenek, így nem árt áttekinteni, hogy miképp védekezhetünk ez ellen mi magunk. Dr. Ongaro néhány trükkjével a borongós, hideg időben sem érezzük magunkat rosszabbul, mint a verőfényes nyári napsütésben. „Csak tőlünk függ, hogy egy pohár félig üres vagy félig tele” – véli Dr. Filippo Ongaro, akinek tippjei:

depresszio2.jpg ()1)    Menjünk a szabadba minden alkalommal, amikor egy kicsit is süt a nap.

2)    Legyünk együtt családunkkal és barátainkkal annyit, amennyit csak lehet.

3)    Kezdjünk el egy meditációs, jóga vagy tai chi tanfolyamot azért, hogy megtanuljunk relaxálni, és csökkenteni tudjuk a stresszt.

4)    Nevessünk annyit, amennyit csak lehet. Kerüljük a szomorúságot még film vagy könyv formájában is.

5)    Próbáljuk meg emelni a teljes kiőrlésű gabonákból származó szénhidrátok arányát, mely növeli az agy szerotonin-termelését, így stabilizálódik a kedélyállapot.

6)    Hallgassunk zenét a stabil hangulatért, ritmusos zenét válasszunk.

7)    A tánc remek testmozgás, ami egyben a kedélyállapotra is jó hatással van. Főleg, ha olyan valakivel táncolunk, akit kedvelünk.

8)    Ha tehetjük, utazzunk el valahova a sötétből és hidegből, meleg és napsütötte helyre.

9)    Ne alkohollal biztosítsuk a jó hangulatot. Ez csak átmenetileg segít, utána rosszabb lesz, nem beszélve arról, hogy az egészségünkre is káros.

10)    Rendszeresen mozogjunk, mivel ez endorfint termel és boldoggá tesz.

Forrás: Quintess Egészségközpont

Külföldi üdülést, egzotikus pihenést tervezel?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X