Főoldal > AKTUÁLIS > A híres színésznő túlélte a pajzsmirigyrákot

A híres színésznő túlélte a pajzsmirigyrákot

betegségdiétaegészségráksztár
0

Írta: and

A színésznőnél, aki sorozataiban mindig igen kemény karaktereket játszik, öt évvel ezelőtt pajzsmirigy rákot állapítottak meg. Ahhoz, hogy túlélje, elsőként műtéti úton el kellett távolítani a daganatos részeket, ám ezzel egy új időszak kezdődött Katee életében, hiszen ez nagyon megváltoztatta a mindennapjait. Egy külföldi magazinnak elmesélte, milyen hatással volt rá a betegség: „Ez egy rémálom. […]

A színésznőnél, aki sorozataiban mindig igen kemény karaktereket játszik, öt évvel ezelőtt pajzsmirigy rákot állapítottak meg. Ahhoz, hogy túlélje, elsőként műtéti úton el kellett távolítani a daganatos részeket, ám ezzel egy új időszak kezdődött Katee életében, hiszen ez nagyon megváltoztatta a mindennapjait.

Egy külföldi magazinnak elmesélte, milyen hatással volt rá a betegség: „Ez egy rémálom. És még nem is igazán fejeződött be. Folyamatos kontroll alatt kell tartani a gyógyszeres kezelésemet, ugyanis ha túl sok az adag, akkor például pánikrohamok törhetnek rám a nagyközönség előtt, ha viszont túl kevés, akkor fáradékony, ingerlékeny leszek, és túl sokat is eszem. Ezáltal pedig könnyebben hízok.”

A fizikai tünetek persze rendszerint lelki gondokkal is járnak. A színésznő gyakran érezte magát depressziósnak, ám az édesanyja ilyenkor nagy segítségére volt. „Tőle tanultam meg, hogy örüljek minden napnak, és ne azon gondolkozzak, hogy nekem most milyen rossz.” Közben persze az orvosok egyfolytában magyaráznak a betegségről, ami igencsak megviseli az embert, sőt: „Egy idő után kissé hipochonderré váltam. De ha 27 évesen rákos leszel, akkor miért ne lehetnél az egy kis időre?”

katee2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Sajnos a betegség nagyon megviseli az ember fizikumát. Katee elmondta, hogy a különböző kezelések miatt volt olyan, hogy akár három hónapig sem tudott mozogni rendesen. Ettől pedig komoly fájdalmai voltak. Teljesen lefogyott, és le se tagadhatta, hogy beteg. Ám az elmúlt hónapokban már komolyan tudott edzeni, és ennek köszönhetően felszaladt rá néhány kiló, de mindez csakis izom.

A színésznő elmesélte, hogy mindig próbált egészségesen táplálkozni. Olyan családból származik, ahol szerették például a zöldségeket, gyümölcsöket, ezért ez az élete részévé vált. Ugyanakkor néhány évvel ezelőtt még az volt rá a jellemző, hogy mindent megevett, amit megkívánt, sőt, időnként degeszre tömte magát. Aztán másnap persze, vagy hat órán át kínozta magát a konditeremben, hogy formába kerüljön.

„Mondhatni, hogy igazán „érzelmi evő” voltam: mikor rosszul mentek a dolgaim, akkor folyton ettem. Mikor kiderült a betegségem, akkor tudtam, hogy ezen változtatnom kell.” Katee-nek gondjai voltak a cukrával is, ennek tetejében imád nassolni. Nem is csoda, a forgatásokon nem könnyű ellenállni a sok finomságnak, amivel ellátják őket. „Igyekszem kerülni az édességeket, mert ha elkezdem, akkor nem tudom abbahagyni. Ez egy igazi függőség nálam.”

Katee azt is elmondta, hogy bár az emberek egy ilyen nagy betegség után belevetik magukat a bio életmódba, ő azért ezt is módjával teszi. Mindenben a kiegyensúlyozottságra törekszik. Szüksége van a mozgásra, és az egészséges táplálkozásra egyaránt, de ő soha nem akart nádszál vékony lenni, mindennek etejében a betegség megtanította rá, hogy nem is ez a fontos.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X