Főoldal > AKTUÁLIS > Nagy Judit, műsorvezető: „A csokoládékészítés több mint a szenvedélyem… az életfeladatom”

Nagy Judit, műsorvezető: „A csokoládékészítés több mint a szenvedélyem… az életfeladatom”

csokiédességműsorvezetősport
0

Írta: and

Honnan a csokoládé imádata? Mindig is nagyon szerettem, és mivel édesanyám üzletkötő volt, sokat járt külföldre, így már a 80-as években megismerhettem a csokoládék széles spektrumát. Nagymamám és anyukám minden áldott hétvégén sütött, így elsőként ezeket tudtam elkészíteni, és kimondottan édesszájúvá váltam. Egyre finomabb csokikat vásároltam, teljesen belemerültem, és álmodoztam, hogy egyszer elkészítem a sajátomat. […]

Honnan a csokoládé imádata?

Mindig is nagyon szerettem, és mivel édesanyám üzletkötő volt, sokat járt külföldre, így már a 80-as években megismerhettem a csokoládék széles spektrumát. Nagymamám és anyukám minden áldott hétvégén sütött, így elsőként ezeket tudtam elkészíteni, és kimondottan édesszájúvá váltam. Egyre finomabb csokikat vásároltam, teljesen belemerültem, és álmodoztam, hogy egyszer elkészítem a sajátomat. Egyik karácsonykor a férjem úgy döntött, beírat egy tanfolyamra, így majd elválik, hogy a csokoládénak és nekem van-e dolgunk egymással… úgy tűnik: van.

A tanfolyamot hogyan képzeljük el?

Ez Vancouverben zajlott, pontosabban online csináltam végig. Úgy kóstolták meg a vizsgaművemet, hogy elküldtem a receptet, a fotót róla, és a az elkészítés folyamatát videón, így ők is meg tudták csinálni. Mindezt munka és gyerek mellett végeztem, de imádtam, és végül jött egyik tanfolyam a másik után. A saját kollekcióm pedig nem csupán csokoládé, hanem egy kommunikációs csatorna, egy összművészeti produktum, hiszen a csomagolás, a benne elrejtett CD, és persze maga a csoki, így együtt, a lelkünket is ápolja.

Akit ennyi édesség vesz körül, hogyan tud mégis olyan csinos maradni, mint te?

Szerintem ez a szerencsés genetikának köszönhető. Tudom, hogy vannak, akik megvonják maguktól az ételt, hogy elérjék a kívánt alakot, de én erre soha nem voltam képes. Maximum azt bírom ki, hogy ne egyek például minden nap csokit. Vagy este odafigyelek, hogy csak salátát fogyasszak. De a mozgás elengedhetetlen. Olyan nincs, hogy valaki büntetlenül ehet annyit, amennyit akar. Ha nincs időm mozgásra, én is azonnal érzem, hogy nehezebben tudom a nadrágot begombolni.

enjé09_foto_faluskriszta.jpg ()Milyen mozgásformákat űzöl?

Számomra rendkívül fontos a testi-lelki egyensúly, ezért a legtöbbet a jóga és a Nordic Walking adta. Munkám során rengeteg emberrel találkozom, ami megkívánja az alkalmazkodást, a mobilitást, és egy két órás élőadás olyan fokú koncentrációt igényel, ami kivesz annyit az emberből, mintha egész nap fizikai munkát végzett volna. Ezért szükségem van valamire, ami feltölt, és ezt a jógában találtam meg.

Gyerek, munka, csokoládékészítés… emellett mennyire rendszeres az életedben a sport?

A várandósságom időszakában tele voltam energiával, és nagyon nagy volt a mozgásigényem, ezért három különböző sportot űztem rendszeresen: jóga, tánccal kombinált kismama torna, és még egy személyi edzőhöz is jártam a konditerembe. Előtte pedig hat évig jógáztam, kipróbáltam a különböző irányzatait. Most komoly logisztika szükséges ahhoz, hogy rendszeresen, időben ott legyek egy szervezett edzésen, ezért inkább otthon jógázom, és szobabiciklizek az erkélyen.  Dimbes-dombos helyen lakunk, ahol reggelente, és főleg hétvégén futok, gyalogolok, és persze a Nordic Walking elengedhetetlen. Szerencsére van bennem egy belső kényszer, hogy mozogjak, arról nem is beszélve, hogy folyton rodeózom a gyerek után hol a házban, hol a játszótéren (nevet).

enjé41_foto_faluskriszta.jpg ()

A tévében folyton sminkelnek, most azonban csak egy leheletnyi make-up van rajtad. Mennyit foglalkozol ezzel, és általában a bőrápolással?

A természetesség híve vagyok, sokszor egyáltalán nem sminkelek. Sophia Loren szerint az alvás a legfontosabb. Nos, ezt nem mindig sikerül megvalósítanom, de én is úgy gondolom, hogy így tud a bőrünk leginkább regenerálódni. Nekem nagyon oda kell figyelnem a hidratációra, amihez csak természetes hatóanyagokat használok. Persze ezt mindenkinek a saját pénztárcájához kell igazítania, hiszen egy jó alapanyag nem két fillér, de akinek kevesebb van, az némi utánajárással biztosan tud otthon is előállítani olyasmit, ami a bőrének megfelel. Emellett persze számtalan módszer létezik, amitől fiatalnak hihetjük magunkat, de én abban hiszek, hogy minden a lelki állapotunkon múlik. Ha önmagaddal rendben vagy, az kifele sugárzik, és meglátszik a testeden, a tekinteteden, a bőrödön. Nem lehet megúszni, hogy magunkkal foglalkozzunk: nem szabad az időt és az energiát sajnálni magunktól. Ugyanakkor az évek múlásával sajnos igenis megjelennek az öregedés első jelei.

Ezek téged mennyire zavarnak?

Néha én is veszekszem a tükörrel, amikor azt látom, hogy ugyanaz a krém már nem ugyanazt a hatást éri el, vagy éppen nehezebben megy le az a néhány kiló, ami felszaladt. De ha vannak momentumok az életünkben, amelyek a boldogság forrásai, és ezek nem káros szenvedélyek, akkor ki lehet békülni magunkkal. Én szeretem a munkám, van egy klassz családom, egy tündéri gyermekem, egy remek férjem, egy szenvedélyem,  ami még annál is több… Ez mind segít, hogy elfogadjam az idő múlását.

Fotó: Falus Kriszta


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X