Főoldal > AKTUÁLIS > Napi két almán tengődik a színésznő

Napi két almán tengődik a színésznő

almadiétadrasztikussztár
0

Írta: and

A hollywoodi színésznő kapta meg a Nyomorultak új filmváltozatában Fantine szerepét, aki gyári munkás, illetve prostituált volt a francia forradalom ideje alatt. A forgatás nagyobb részében Anne az egészséges, normál testsúlyával szerepelhetett, azonban a stáb hamarosan elérkezik a végkifejlethez, amikor Fantine tüdővészben haldoklik. Az ilyen nagy költségvetésű filmeknél, mint a Nyomorultak, rendkívül fontos a jó […]

A hollywoodi színésznő kapta meg a Nyomorultak új filmváltozatában Fantine szerepét, aki gyári munkás, illetve prostituált volt a francia forradalom ideje alatt. A forgatás nagyobb részében Anne az egészséges, normál testsúlyával szerepelhetett, azonban a stáb hamarosan elérkezik a végkifejlethez, amikor Fantine tüdővészben haldoklik.

Az ilyen nagy költségvetésű filmeknél, mint a Nyomorultak, rendkívül fontos a jó időbeosztás. A kérdés már csak az, hogy ami anyagilag kedvező a gyártóknak, mennyire veszélyes Anne Hathaway egészségére. A színésznőt ugyanis szerződés köti, hogy 20 nap alatt, amikor is elérkeznek Fantine haláltusájának jeleneteihez, 9 és fél kilótól kell megszabadulnia, azaz két ruhaméretet kell fogynia.

A siker érdekében (már ha ezt a drasztikus módszert annak lehet nevezni) az egykori Neveletlen hercegnő ötszáz kalóriás diétát tart, ami azt jelenti, hogy a napi tápláléka csupán két alma és egy proteinturmix. Összehasonlításképpen: egy átlag felnőtt, ha nem diétázik, átlagosan 2000 kalóriát visz be a szervezetébe naponta. Tehát tény: Anne éhezteti a szervezetét.

A filmcsillag állítja, hogy tisztában van azokkal a veszélyekkel, amelyek egy ilyen villámkúra során leselkednek rá. Mila Kunis például szintén közel 3 hét alatt fogyott 10 kilót, mikor megkapta Lily szerepét a Fekete hattyúban. A forgatás után elmondta: szinte teljesen elfogytak a mellei, a visszaszerzett súly később mind a csípőjére és a hasára rakódott, az anyagcseréje pedig teljesen felborult. Ezek a következmények az összes gyorsdiéta utána előre borítékolhatóak.

anne2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

De nem csak az esztétikumot befolyásolhatja a szélsőséges diéta. Margaret Cho is éheztette magát az All-American Girl sitcom miatt, hogy szép karcsú legyen a képernyőn. Meg is lett az eredménye: veseelégtelenség. Matt Damon 40 nap alatt közel 20 kilótól szabadult meg, mielőtt drogost alakított volna A bátrak igazságában. Orvosai mellékvese-problémákat állapítottak meg nála, és közölték: szerencsés, hogy a szíve nem károsodott. Mert ez is benne volt a pakliban…

A felsorolt példák után nem is nagyon érhető, miért kell Anne Hathaway-nek is ekkora kockázatot vállalnia. Miért nem elég, ha a sminkesek festenek néhány mélyebb árkot a szeme alá? Nyilvánvaló, hogy a francia forradalom alatt Fantine karaktere nem lehetett egy robosztus alkat, de ezt Anne-ról sem mondhatjuk el. Szerintünk feleslegesen kínozzák őt, a filmes utómunkálatokkal ma már bármit meg lehet(ne) oldani.

A katasztrófába is torkollható önsanyargatás miatt dietetikusok figyelik a sztárt, hetente orvosi vizsgálatokat is végeznek rajta, és ha kell, ellátják a szükséges vitaminokkal és táplálék-kiegészítőkkel. Reméljük, hogy ennyi elég lesz a baj megelőzéséhez!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X