Főoldal > AKTUÁLIS > 5+1 titok: így őrzi szuper alakját Eva Longoria!

5+1 titok: így őrzi szuper alakját Eva Longoria!

diétaharmóniamozogjreggelitipp
0

Írta: and

Eva Longoriáról sokan tudják, hogy a mozgás a lételeme: a csinos sztár aerobik-edzőként is dolgozott, mielőtt színésznőként befutott volna. Ám az aktív életmód és a mozgás szeretete még nem minden! Ismerd meg te is Eva diéta-, fitnesz- és szépségtitkait.  1. Mozogj mindig mást! A csinos világsztárról sokan tudják, hogy imád sportolni, sőt, elmondása szerint azóta […]

Eva Longoriáról sokan tudják, hogy a mozgás a lételeme: a csinos sztár aerobik-edzőként is dolgozott, mielőtt színésznőként befutott volna. Ám az aktív életmód és a mozgás szeretete még nem minden! Ismerd meg te is Eva diéta-, fitnesz- és szépségtitkait. 

1. Mozogj mindig mást!

A csinos világsztárról sokan tudják, hogy imád sportolni, sőt, elmondása szerint azóta imád mindenféle mozgásformát, amióta kisbabaként megtanult egyedül járni. A mozgás iránti szeretetét Eva nemcsak aktív természete miatt tudta megőrizni, hanem azért is, mert mindig ügyel az edzések változatosságára: ha egyik nap jógázott vagy kardiózott és súlyzós gyakorlatokat végzett, másnap úszni megy, harmadnap pedig a barátaival túrázik egyet. Ugye, milyen remekül hangzik?

2. Ügyelj a harmóniára!

Ahogyan a mozgásformák közül a jógával megtalálta és erősíti belső harmóniáját, úgy a táplálkozásban is ügyel az egyensúlyra. Ha valamit megkíván, azt megkóstolja, hiszen szervezetünk nem véletlenül kéri, vagy olykor követeli tőlünk bizonyos ételek bevitelét. De abban Eva is egyetért, hogy mértéktartásra és kiegyensúlyozott, egészséges étrendre van ahhoz szükségünk, hogy súlyunkat tartani tudjuk.

eva2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

3. Légy egészséges viszonyban az étellel!

A színésznő szerint a legtöbb nő lelkiismeret-furdalást érez, ha több ételt, vagy édességet fogyasztott a kelleténél. „Mivel imádok enni, olykor velem is előfordul, hogy többet eszem, mint kellett volna – a kedvenc mexikói és olasz ételeimnek néha képtelen vagyok ellenállni. Kedvenceim a tészták, amire olykor nem mondok nemet, mert a megoldás nem az étel elutasítása, hanem az, hogy másnap majd többet mozgok. Ez ilyen egyszerű” – mondta. 

4. Reggelizz, mint egy király!

A szexi sztár is egyetért azzal a véleménnyel, mely szerint a reggeli a legfontosabb étkezés. Ő általában akkor fogyasztja a legkiadósabb lakomáját, vagyis, ahogyan a mondás is tartja, úgy reggelizik, mint egy király. „A napomat általában tojással indítom: egy finom rántotta nemcsak energiával tölt fel, hanem később is éhezem meg tőle, mint például egy szénhidrátdús reggeli után” – árulta el. 

5. Ha nem válik be, ne erőltesd!

Eva arról is beszélt egy korábbi interjúban, hogy egy évig vegetáriánus volt, ám ő ezt kicsit szigorúbban értelmezte a megszokottnál, és szinte csak zöldségeken, salátákon és friss gyümölcsön élt. Egy idő után viszont rádöbbent, hogy hiányzik neki a hús, ezért úgy döntött, a sovány csirkemell, illetve olykor más húsok is beleférnek az étrendjébe.

+1: Szépülj apró trükkökkel!

A színésznő napja hideg vizes arcmosással kezdődik, amely szerinte jobban tisztít és frissít, mint bármi más. Sminkelni csak akkor szokott, ha rendezvényeken vagy forgatásokon kell megjelennie, a festékek helyett szívesebben ken friss zöldségekből vagy gyümölcsökből kevert kencéket az arcára, amiket ő maga készít el otthon. Esténként pedig különleges fürdőt vesz: a vízbe szigorúan csak tengeri sót rak, ami oldja a test feszültségét, illetve javítja a bőr szerkezetét anélkül, hogy kiszárítaná azt.

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X