Főoldal > AKTUÁLIS > 7 tuti program a Tisza-tó körül

7 tuti program a Tisza-tó körül

Tisza
0

Írta:

1. Sárkányhajó Road show Igazolt versenyzők látványos sárkányhajó versenye a város közepén. Az idelátogatókat a helyszín melletti főtéren sörsátor, bulihangulat, esti koncert, kiegészítő rendezvények várják. Helyszín: Tiszaújváros, „Sprint Aréna” (Dísz-tó) Időpont: 2012. július 7. További információ:  www.tkkse.hu 2. Sárkányhajó Fiesta Helyszín: Tiszaújváros, „Sprint Aréna” (Dísz-tó) Időpont: 2012. július 8. Délelőtt tömegsport rendezvény: mindenki kipróbálhatja a […]

1. Sárkányhajó Road show

Igazolt versenyzők látványos sárkányhajó versenye a város közepén. Az idelátogatókat a helyszín melletti főtéren sörsátor, bulihangulat, esti koncert, kiegészítő rendezvények várják.

Helyszín: Tiszaújváros, „Sprint Aréna” (Dísz-tó)

Időpont: 2012. július 7.

További információ:  www.tkkse.hu

2. Sárkányhajó Fiesta

Helyszín: Tiszaújváros, „Sprint Aréna” (Dísz-tó)

Időpont: 2012. július 8.

Délelőtt tömegsport rendezvény: mindenki kipróbálhatja a sárkányhajózást biztonságos körülmények között. A parton eközben „BOGRATLON” főzőverseny zajlik sztárvendég zsűritagokkal. Délután amatőr sárkányhajó verseny egyenes kiesés lebonyolításban. A nevezés ingyenes! Az első 3 csapat díjazásban részesül. Minden felszerelést biztosítanak. 

További információ:  www.tkkse.hu

3. XIV. Triatlon Nagyhét

Helyszín: Tiszaújváros több pontján

Időpont: 2012. július 7-15.

14. alkalomma rendezik meg Tiszaújvárosban a Triatlon Nagyhetet. A rendezvény nyolc napja alatt egymást érik az érdekesebbnél érdekesebb kulturális és sportprogramok: könnyűzenei koncertek több színpadon, a triatlonhoz kapcsolódó tömegsport versenyek, bemutatók, bográcsfőző fesztivál, játszópark és gyerkőcműsorok. Nem túlzás azt állítani, hogy ebben az időszakban fesztiváli hangulat uralkodik a városban.

A Triatlon Nagyhét fő műsorszáma a Világkupa futam, amely egyedülálló a sportág történetében. Évről-évre a világ legjobb triatlonosai teszik tiszteletüket a városban. A versenyzőknek az úgynevezett olimpiai távot kell teljesíteniük, ami 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból, valamint 10 km futásból áll. A verseny lendületét az sem vetette vissza, hogy időközben a Világbajnokság egy külön szériává alakult, így a Világkupa tulajdonképpen „csak” a második legrangosabb sorozat.

További információk: www.triathlon.hu

tiszato2.jpg ()4. Halas Napok

Helyszín: Tiszafüred, Halas tér

Időpont: 2012. július 13-15.

Leírás: Három napos összművészeti fesztivál. Vasárnap tűzijáték. A Halas Napok három napon át zajló, színes forgatagában, minden korosztálynak tudunk megfelelő szórakozást, kikapcsolódást biztosítani. Fellép a BIKINI és az Edda együttes,  Király L. Norbi  és Keresztes Ildikó, Kocsis Timi és ABRAK A ZABRA zenekar.

További információk:  www.tiszafured.hu

5. Kiskörei VW Bogaras Találkozó 2012

Helyszín: Kisköre, szabadvízi strand

Időpont: 2012. július 13-14.

Versenyek, bemutatók folyamatosan, Csúzdaverseny, Magellán túra, Szellemi totó, kerékcsere verseny,  Guinness-rekord kísérlet, kisrepülő- és kutyabemutató, hazai ízek: körei káposzta főzés, gyerekversenyek. tojásdobálás, szlalomverseny. 14-én délután 2 órakor bogaras autók elvonulása, este koncertek.

További információk: www.kiskore.hu

6. IX. Tűzmadár Kupa Hagyományőrző Országos örömíjászverseny

Helyszín: Tiszafüred, Íjászda Udvara, Ady Endre út 45

Időpont: 2012. július 7.

Várják Tiszafüredre minden történelmi íjat feszítő íjászt, aki teljes harci díszben megjelenik az íjászda udvarán. Nevezhetnek mindazon íjászok, akik pusztai nomád íjjal, favesszőkkel rendelkeznek. Akinek van történelmi viselete, örömmel vennék, ha viselné. A nevezők a nevezési díj fejében jogosultak meglőni kb. 25 db célt, 2-3 pálcával (történelmi, ügyességi, 2D-s, 3D-s cél). Lesz íjászpárbaj, távlövészet és messze lövészet is. Az előnevezéseket június 30-ig várják.

Nevezés: 8:00 – 9:30-ig

Megnyitó: 9:30-kor

Versenykezdés: 9:45-kor

Eredményhirdetés: kb.17:00-kor

További információk: www.tie.atw.hu

7. GPS Műhód Fesztivál

Helyszín: Sarud, Eurostrand Camping és Ifjúsági Tábor

Időpont: 2012. július 21-22.

Gyalogos, kerékpáros és vízi navigációs vetélkedő családoknak, csapatoknak, gyermekeknek. Kenutúra és további izgalmas programok a Tisza-tó körül.

További információk: www.gpsgames.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X