Főoldal > Utazás > Ha kalandos vakációt tervezel, irány az alföldi régió!

Ha kalandos vakációt tervezel, irány az alföldi régió!

TiszaTiszakécskevakáció
0

Írta: and

Pihenj Tiszakécskén!  A Tisza egyik legszebb kanyarulatában elterülő város változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínál. A tisztaságot jelképező halvány rózsabarackvirágok nyújtotta látvány mellett a zamatos gyümölcs illatát is élvezheted a Tisza-parti Termálfürdőben. A kényeztető élmények garantáltan elűzik a stresszt, a több mint 1300 méter mélyről feltörő víz gyógyító hatásait te is élvezheted. A bioszaunában párologtatott rózsabarack aromája […]

Pihenj Tiszakécskén!

 A Tisza egyik legszebb kanyarulatában elterülő város változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínál. A tisztaságot jelképező halvány rózsabarackvirágok nyújtotta látvány mellett a zamatos gyümölcs illatát is élvezheted a Tisza-parti Termálfürdőben. A kényeztető élmények garantáltan elűzik a stresszt, a több mint 1300 méter mélyről feltörő víz gyógyító hatásait te is élvezheted. A bioszaunában párologtatott rózsabarack aromája igazi csemegének számít, míg a hangterápiás pihenőben átadhatod magadat a mozgó hullámok nyugtató hangjainak. A szállodában a wellness kezelések is a dél-alföldi jellegzetességekre épültek, a Caracalla– és a Jouvence-kádas kezelések pezsgő, friss energiával töltenek fel.

Bővebb infó: www.thermaltiszapart.hu

Wellness Cafe tipp: A fürdőtől pár száz méterre folyó Tisza egyik legnagyobb kanyarulata valóságos vízi paradicsom, ahol számos extrém sportot is kipróbálhatsz.

tiszakecske.jpg ()Ölelj át egy tiszafát!

Ha kíváncsi vagy az idei Év fájára, és szívesen kirándulnál a természetben, látogass el a Tiszakürti Arborétumba, ami 2001 óta Országos Természetvédelmi Terület. A séta során megtekintheted a különleges és titokzatos mosolyú Niké szobrát, majd a 4 km-t kitevő sétányokon alaposabban megismerheted az itt élő növényvilágot. A „hármas platán” méretei és színei – különösen nyáron – lenyűgözőek, míg az arborétum legszebb fenyőjét a kis tó tükrében csodálhatod meg. Ha van még egy kis időd, érdemes bejárnod a keleti oldalt is, ami az arborétum új területe.

Bővebb infó: www.arboreta.hu

Wellness Cafe tipp: Ha délután vagy este érkeznél, szállásokat a közelben lévő Cserkeszőlőn találhatsz.

Barangold be a Tisza fővárosát!

Ha hétvégi kiruccanást tervezel, Szolnokon biztosan nem fogsz unatkozni, hisz a kultúrtörténeti emlékek mellett a környék legszebb helyeit egy több mint 130 km turistaútvonalon fedezheted fel. A városnéző séta során feltétlenül látogass el a Szolnoki csata emlékművéhez, és a közelben lévő Művésztelephez, majd folytasd utadat az egykori halászfalu hangulatos utcácskáit magában foglaló Tabán városrészhez, ahol megtekintheted a többek között a Tabáni Tájházat és a Szigligeti Színház lenyűgöző épületét.  A hőségben bizonyára jól fog esni egy kellemes pancsolás az élményfürdőben, míg a nyáresti tiszai sétahajókázásánál aligha létezhet romantikusabb program.

Részletes programok: www.szolnok.hu

Wellness Cafe tipp: Ha szereted a halászlét, látogass el te is az augusztus 27-én kezdődő IV. Szandai Halétel Főzőversenyre.

tiszacikk2.jpg ()Érezd a természet közelségét!   

A Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén fekvő, gyárak szegélyezte kisváros szellemi öröksége a mai napig érezteti a hatását, és ahogyan annak idején a kukoricaföldből kinőtt a cipőgyár, úgy kapcsolódott egymásba a gazdasági, az újtelepi és az óvárosi részt összekötő városközpont. Martfű egyedi hangulatát te is átélheted, ha andalogsz az épületeket körbeölelő parkban, majd a mesés látványt nyújtó gesztenyesor alatt lesétálhatsz a Tisza-partra. Ha élményáradatra vágysz, remek felüdülést kínál a városi gyógyfürdő, ahol lubickolhatsz a 62 Celsius fokos termálvízben, kipróbálhatod a szuper masszázsokat, és trambulinugrással bizonyíthatod a bátorságodat is.

Bővebb infó: www.martfu.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X