Főoldal > MOZGÁS > Sport nyaralás alatt? Igen!

Sport nyaralás alatt? Igen!

nyárnyaralásnyári sportolásvakáció
0

Írta:

A nyaralásnak közel sem egyenlőnek lenni azzal, hogy egy hétig csak fekszel a parton, és meg sem mozdulsz. Számtalan módja van annak, hogy ilyenkor is átmozgasd a tested, úgy, ráadásul közben feledhetetlen élményekkel leszel gazdagabb.

Fedezd fel a környéket

Ha néhány nap után meguntad a napon való sütkérezést, irány felfedezni a környékbeli látnivalókat. Pattanj bringára, mássz hegyet, sétálj nagyokat, így nem csak a nevezetességeket, látnivalókat ismered meg közelebbről, de az izmaidat is megmozgathatod, sőt, még az előző esti vacsit is könnyedén ledolgozhatod.

33161014 - young female runner is tying her running shoes on tiled pavement in old city center

Próbálj ki újdonságokat

Régi vágyad a búvárkodás, szívesen megtanulnál szörfözni, mindig is vonzott a vadvízi evezés? Mi tart vissza? A nyaralás tökéletes alkalom arra, hogy olyasmit is kipróbálj, amihez eddig nem volt merszed vagy lehetőséged. A fittséged megőrzése mellett garantáltan feltöltődsz, hiszen olyan csodálatos világokba kalauzolnak ezek az extrém sportok, amelyeket életed végégi magaddal vihetsz.

Ússz

Bár az úszás tűnik a legkézenfekvőbb nyári sportnak, sokan mégsem élnek a lehetőséggel, hogy legalább a nyaralás alatt áldozzanak ennek oltárán. Míg a hétköznapokban elég körülményesek a munka melletti úszóedzések, addig utazás során a legideálisabb. Ha csak néhány hosszt úszol reggeli előtt, már sokat teszel az egészségedért és alakod megőrzéséért.

Válaszd az aktív nyaralást

Jó-jó, legtöbben azért utaznak el nyáron, hogy végre annyit pihenjenek, amennyit csak bírnak. Mégis érdemes mérlegelni azt, hogy az aktív pihenés legalább annyira feltölti az embert, mint a passzív nyaralás, sőt. Rengeteg szervezett utat hirdetnek, ahol hegy- és sziklamászás, evezős túrák, via ferrata-k közül választhatsz, de ha képzett, extrém sportokban jártas barátaid vannak, hozzájuk is bátran csatlakozhatsz egy-egy mozgalmas és extrém utazás kedvéért.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X