Főoldal > AKTUÁLIS > Top 3 klassz program a hétvégére

Top 3 klassz program a hétvégére

program
0

Írta:

1. GOUBA és AFRIKA NAP a Gozsdu udvarban Mikor?  július 1. vasárnap, 10-19 óráig    Hol? Gozsdu udvar (Király utca 13. szám és a Dob utca 16. közötti passzázsokban)                                     Mindig izgalmas bepillantani távoli országok népeinek kultúrájába, kézbe venni olyan tárgyakat, melyeket csak filmeken, vagy könyvekben láttunk, megkóstolni olyan ételeket, melyeket eddig nem ismertünk, hallgatni olyan zenéket, […]

1. GOUBA és AFRIKA NAP a Gozsdu udvarban

Mikor?  július 1. vasárnap, 10-19 óráig   

Hol? Gozsdu udvar (Király utca 13. szám és a Dob utca 16. közötti passzázsokban)                                    

Mindig izgalmas bepillantani távoli országok népeinek kultúrájába, kézbe venni olyan tárgyakat, melyeket csak filmeken, vagy könyvekben láttunk, megkóstolni olyan ételeket, melyeket eddig nem ismertünk, hallgatni olyan zenéket, melyekre egyszerre dobban a szívünk és a lábunk.

A Gozsdu udvarban vasárnaponként teljesen természetes, hogy egyedi alkotásokkal találkozhatnak a látogatók, hiszen az élménypiacon válogatott kézművesek, iparművészek, dizájnerek portékái várják az igényes látogatókat. Ezt a látványosságoktól csöppet sem mentes programot július 1-jén Afrika kultúrájának megismerésével egészítheti ki az érdeklődő közönség.

Afrika, a Föld második legnagyobb kontinense, ahol több mint egy milliárd ember él, különböző társadalmi, gazdasági, kulturális és vallási sokszínűségben.

Szeretnél többet megtudni Afrikáról?  Szeretnéd megtudni, hogyan lehet hatékonyan segélyezni? Szeretnél költségmentesen önkéntesként dolgozni? Vagy csak egy izgalmas utazás érdekelne? Szeretettel vár az Afrikáért Alapítvány, ahol személyesen találkozhatsz és kérdezhetsz a 10 év során szerzett afrikai tapasztalatokról. www.afrikaert.hu

A Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért a kenyai Szent József Árvaházat támogatja. Válassz valamit az afrikai ékszerek, ruhák, szappanok közül és ezzel te is segíthetsz, hogy az árvaházban lakó gyerekek jó iskolába járhassanak, és ne szenvedjenek hiányt semmiben. www.taita.info  

Kóstolj kávét vagy teát, és ismerd meg a Fair Trade alapelveit. Hogyan hat a globalizáció, kikre, milyen hatással van? Tudjuk-e egyszerű vásárlással befolyásolni ezeket a hatásokat? Választ kapsz az Afrika Napon a Védegylet munkatársaitól. www.vedegylet.hu; www.fairvilag.hu

Afrikai tánc-tanítás

Ekiudoko Miriam – táncos, koreográfus vezetésével tradicionális afrikai táncokat tanulhattok meg 17 órától. Jó kedvű, sikerélményt adó program minden korosztálynak.
Ekiudoko Miriam Budapesten született, Magyarországon nőtt fel édesanyjával és anyai nagyszüleivel. 10 éves korában ismerte meg afrikai gyökereit és ismerte fel a vele született tánctehetséget. Nem tanult klasszikus táncot, csak felfedezte, hogy elég megnéznie a táncokat és azonnal megjegezte a lépéseket. Miriam kifejlesztette a saját tánctechnikáját, és kísérletezik Afrika különféle hagyományos és modern táncaival. Számára a tánc az érzelmek kifejezője.

Az elmúlt 15 évben saját tánccsoportjával afrikai táncokat tanít.  A csoport részt vett több mint ezer rendezvényen,  fesztiválon  Magyarországon és a szomszédos országokban. Alapítója az Afro Produkciós Irodának, az Ebony Afrikai Szervezetnek, társelnöke a Magyar Afrika Platform-nak, továbbá vezetője a Savannah étteremnek, ahol az afrikai gasztronómia  széles választékával várja a vendégeket. Ételkínálatukat a Fekete kontinens különböző területeiről származó, változatos ízvilágot képviselő receptekből válogatták össze. Vasárnap az Afrika napon a  Gozsdu udvarban is kóstolhattok a Savannah különleges kínálatából, nem érdemes kihagyni! 

További infók: http://www.gouba.hu/

gozsdu.JPG ()2. Fran Palermo lemezbemutató koncert

Mikor? június 29. péntek, 22:00

Hol? Akvárium Klub (Erzsébet tér)

A Fran Palermo zenéjében ötvözi a mediterrán-balkán muzsikát, a zsidó népzenét, az olasz forradalmi dalokat, a francia ska zenét, a rockot, némi swinget, és még sok más világzenei stílust, amelyet törökül, szerbül, olaszul, franciául, vagy éppen angolul előadott humoros dalszövegekkel bolondítanak meg. Látogass ki te is péntek este az Akváriumba, és kerülj igazi nyári fesztiválhangulatba!

3. Bryan Adams koncert

Mikor? július 29. péntek 20:00

Hol? Papp László Budapest Sportaréna

Bryan Adams több mint három évtizede nyűgözi le világszerte rajongóit toplistás dalaival és energikus fellépéseivel. 2012. július 29-én a budapesti Arénában ad koncertet.

A kiváló énekes, gitáros és zeneszerző, dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, Kiss, és Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Együtt dolgozott még Barbara Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is. Pályafutása során több mint 80 millió lemezt adott el, filmbetétdalai (Robin Hood, Don Juan De Marco) hetekig kibérelték a toplisták élét, számos kanadai díjjal és nemzetközi jelöléssel büszkélkedhet

2005-ös “Anthology” albumán 25 év 36 válogatott slágere szerepel, s nagy valószínűséggel a koncerten is felcsendülnek majd ezek a klasszikusok, mint például az (Everything I do) I do it for You, Summer of ’69, Heaven vagy a Please forgive me.

Legutóbbi, 11 című albuma tele van félreismerhetetlen rock dalokkal és balladákkal. A felemelő „Broken Wings”-szel kezdve, a perzselő „Mysterious Ways”-című dalon át a himnusz-szerű „Something to Beleive”-ig a 11 című lemez mérföldkő Adams karrierjében. A lemez dalai elvarázsolják a hallgatót. Új slágerek és kötelező koncertdalok születtek.

Bryan Adams a világ egyik legelismertebb énekese- zeneszerzője és nem utolsósorban Kanada első számú nagykövete. Három évtizede tartó töretlen karrierje során Adams karizmatikus hangja és zenéjének hangása eredményeképpen 65 millió lemezt adott el és 6 kontinensen koncertezett. Első nyugati zenészként lépett fel például Pakisztánban vagy Vietnamban.

Bryan Adams szólókarrierje Bryan Adams című albumának megjelenésével kezdődött 1980-ban, és azóta is töretlen.

Jegyek: 12.500 Ft (álló), Kattints ide a vásárláshoz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X