Főoldal > AKTUÁLIS > Felüdülés mesterfokon: a legjobb spa hotelek Ázsiában 2012-ben

Felüdülés mesterfokon: a legjobb spa hotelek Ázsiában 2012-ben

hotelspawellness
0

Írta:

A felüdülésnek sokféle formáját választhatja az utazó: a last-minute városlátogat&

A felüdülésnek sokféle formáját választhatja az utazó: a last-minute városlátogatásoktól egészen a nagyobb szabású tengerentúli vakációk kipróbálásáig terjedhet a skála. Egy dolog viszont biztos: a belső nyugalom megtalálásához hosszú út vezet, és a kívánt lelkiállapot nem érhető el automatikusan azzal, hogy az ember lába megérinti az idegen ország földjét. Ott van mindjárt az utazással járó stressz, amelynek eredményeképpen a pihenni vágyó vándor sokszor fáradtabbnak érzi magát érkezéskor, mint amikor elindult otthonról. Ilyenkor jön jól, ha van a közelben egy regenerálódást biztosító spa, ahol a külvilágtól elmenekülve, tökéletes nyugalomban frissítheti fel magát az utazó.

Írásunkban olyan spa hoteleket mutatunk be, amelyekben egyszerre tapasztalhatjuk meg a Kelet csodáit és a Nyugat kényelmét. Ezek a hotelek a kiváló felszereltségről, egyedi szolgáltatásokról híresek messze földön, fűszerezve némi egzotikus varázslattal.

Az Agoda.com, az ázsiai szállásfoglalás specialistája minden évben összegyűjti a 10 legjobb ázsiai spa hotelt azoknak, akik biztosra szeretnének menni, és a wellness legteljesebb élményét keresik amit csak a kontinens adhat számukra.  

1. Six Senses Yao Noi, Thaiföld

A thaiföldi Phuket és Krabi tartományok között húzódó Phang Nga öböl egyik apró szigetén, Yao Noi-n minden természet adta kincs megtalálható, ami az Andamán tenger partvidékére máshol is jellemző – a különbség annyi, hogy a szomszédos turistaparadicsomok zajától távol eső édenkert a relaxáció elmélyültebb formáinak átélésére ad lehetőséget. A sziklás partvidéket csipkéző csendes öblök takarásában alig pár – a szállodai szakmában resort-nak nevezett – apró üdülőhely talált otthonra – köztük a Six Senses is. A kis hotel már első ránézésre is meglepi az utazót elhelyezkedésével, és a luxus tapintható jelenlétével.

A szálloda szolgáltatásai a test szó szerinti újjászervezését hivatottak elősegíteni, legyen szó méregtelenítésről, masszázsról, akupresszúrás beavatkozásokról vagy éppen aromaterápiás kezelésekről. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek a párban érkezők együttes felüdülését szolgálják, és az egy időben megtörténő testtekercseléses kúrából indulnak ki. Ezután jönnek a válogatott olajos-krémes masszázsok, arcpakolások, és esetleg – ha igény mutatkozik rá -, az egzotikusabb módszerek: Lomi Lomi masszázs, megvilágosító meditációk és a reiki. Az aktívabbak jógázhatnak, kipróbálhatják a tai chi speciális fogásait, de akár személyes fitnesz-órákat is vehetnek.

Speciális ajánlat: a négyórás regeneráló program lábfürdővel indul, testradírral folytatódik, majd a Thai gyógynövényes borogatás következik a sorban, hogy végül az aromás, szintén gyógynövényekkel, illóolajokkal teli fürdővel érjen véget a frissítő kúra.

sixsenses2.jpg ()2. Fusion Maia, Danang, Vietnam

Ez a hotel ötven fős terapeutacsapatával, ingyenes spa-szolgáltatásaival és hétpontos, “Természetes Élet” elnevezésű regenerációs programjával biztosítja, hogy minden vendége részesüljön a wellness jótékony hatásaiból. Az utazót már a megérkezés pillanatában elvarázsolja a látvány: a Danang partvidék trópusi kertjei, a tenger finoman lüktető hullámai, a finom homokkal borított, hosszan elnyúló parti sétány giccses képeslapokról lehet ismerős. Ebben az esetben viszont ez a látvány valóságos, hiszen itt fekszik maga az üdülőhely, ahová pihenni érkezik a vándor.

A hotel vendégei naponta két ingyenes spa kezelést vehetnek igénybe, amelyekben többfajta masszázs kapott helyet, de a testkezelések különböző fajtái közül, valamint a szépségápoló kúrák hosszú listájáról is választhatnak a vendégek.

Speciális ajánlat: 50 perces “Természetes Élet Masszázsprogram”, amely egy intenzíven ható aromaterápiás kúrát tartalmaz.

fusionspa3.jpg ()3. Four Seasons Spa, Szingapúr

A Four Seasons szállodalánccal szemben eleve magas elvárásokat támaszt a tapasztalt utazó, és ez különösen érvényes azokra a hotelekre, ahol spa szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A hálózat díjnyertes szingapúri egysége bőven megfelel ezeknek az elvárásoknak, az üzemeltetők itt például arra is figyelnek, hogy az igénybe vehető kezelések során 100 százalékig káros vegyszerektől mentes Sodashi termékeket használjanak a masszőrök. A hotel szolgáltatásait a sokszínűség jellemzi: az ötcsillagos szállodai profizmust és csillogó dizájnt jól kiegészíti a hagyományos frissítő kezelések garmadája – mint például a thai masszázs vagy a klasszikus aromaterápia -, de olyan, a modern életritmus káros hatásait ellensúlyozó kezelések is igénybe vehetők, mint például az álmatlanság elleni terápia vagy a bőrt méregtelenítő kúra. Akinek kicsit több ideje van az intenzív felfrissülésre, részt vehet egy “Spa rituálé” elnevezésű kezelésen, amelynek során szakavatott kezek frissítik fel testének minden porcikáját a lábujjaktól egészen fejének búbjáig, különböző masszázstechnikákat bevetve.

A Szingapúri Four Seasons-ban a családok is szívesen látott vendégek: külön program gondoskodik a gyermekek wellness élményéről, ahol a csemeték saját maguk válogathatják ki a nekik tetsző illóolajokat az aromaterápiás programokhoz, miközben pedig a kezelés zajlik, gyümölcsleveket is szürcsölgethetnek.

Speciális ajánlat: Az “Újrateremtőnek” nevezett masszázsprogram egészen kiválóan kezeli a test különböző tájainak izomproblémáit, egyben jótékony energiabombákat is felrobbant a testben.
 
fourseasons4.jpg ()4. Conrad Spa Rangali Island Resort, Maldív Szigetek

Mi lehetne megfelelőbb hely a testi és lelki wellness érzés megtapasztalására, a helyiek által földi paradicsomnak hívott Maldív-szigeteknél? Az egyébként is ideálisnak mondható trópusi környezet adta lehetőségeket kiválóan használja ki a Rangali szigeten található Conrad Spa Hotel, sőt az üdülőhely egyedülálló felkészültsége miatt az utazó pihenésélménye szinte a végletekig fokozódhat.

A spa szolgáltatások metafizikai jelentőséget is kapnak azáltal, hogy a különböző kúrákat valamilyen módon az öt alap-elem – Föld, Levegő, Tűz, Víz és a Növényzet – adta lehetőségekhez próbálták kapcsolni a programok megalkotói. A spa kezelések skálája igen széles, a vendégek egy egyszerű manikűrre is beugorhatnak, de akár feliratkozhatnak egy mindent átfogó, spirituális egyensúlyhelyreállító, az Anyafölddel új kapcsolatot teremtő – tehát az animista rituálék elemeit sem nélkülöző – programra.

Speciális ajánlat: a 180 perces, “Élet” elnevezésű spa program magában foglalja a hidromasszázs kezelést, a testtekercseléses kúrát, a masszázst és a különleges, kavicsos arcpakolást, mindezt az idomok feszessé tétele és a felfrissülés érdekében. Aki lélekben is regenerációra vágyik, részt vehet egy 60 perces reiki foglalkozáson is.

konradspa5.jpg ()5. Hotel Spa and Esthetique Suichokan, Sapporo, Japán

Japánban,  Sapporo városának közelében található egy különleges, meleg vizű forrás (japánul: onsen), amely mellett ez a pici, mindössze 20 szobával rendelkező kis hotel is helyet kapott. A környező, gyönyörű hegyvidék közepén elterülő, sok kicsi, föld alól felbukkanó vízfolyása után Jozenkei forrásvidéknek nevezik a területet, ahol a hotel található. A japán belföldi turisták körében is népszerű forró fürdős resort-ok közül ez az üdülőhely azzal tűnik ki, hogy szinte kizárólag nők számára kínál különböző szolgáltatásokat. Annyira, hogy férfit például csak akkor engednek be a hotel épületébe, ha egy hölgyet kísér – kiskorú gyermekek pedig egyáltalán nem tehetik be lábukat a szálló létesítményeibe. A forrásra épülő spa szolgáltatás számos fürdőhelyiségből áll, amelyekben különböző olajok, pakolások teljesítik ki a föld alól átlagosan 69 Celsius fokosan feltörő forró víz jótékony hatásait. A szállóhoz három fürdő tartozik: egy mindkét nem számára egyszerre látogatható fürdő, ahonnan kiváló kilátás nyílik a környező gyönyörű hegyekre, egy nők és férfiak számára külön-külön, különböző időpontokban látogatható fürdő és egy privát bérelhető – ennek megfelelően saját szabályok szerint használható fürdő.

Speciális ajánlat: A Suichokan többek között speciális talpmasszázs kúrákat, aromaterápiás kezeléseket kínál látogatóinak, a hotel éttermében pedig még holisztikus menüt is felszolgálnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X