Főoldal > FOGADOM > 10 dolog, amit mindenkinek meg kell(ene) tennie

10 dolog, amit mindenkinek meg kell(ene) tennie

boldogságmentális egészségpozitív életszemléletwellness
0

Írta:

Mikor próbáltál ki valami újat? Mi a kedvenc hobbid? Önkénteskedtél már valaha? Ha a következő kérdésekre bizonytalanul válaszolsz, a cikkünk Neked szól!

A mindennapi mókuskerék sokszor úgy beszippant minket, hogy elfelejtünk törődni a környezetünkkel és a körülöttünk élőkkel – sőt, gyakran még önmagunkkal is! A következőkben 10 megoldást kínálunk arra, hogy egy boldogabb, teljesebb és pozitívabb szemmel tekints a világra!

Értékeld önmagadat

Tiszteld és becsüld meg önmagadat – ha így teszel, a környezetedtől is ezt várhatod majd! Ne sajnáld az időt a kedvenc hobbijaidra, tedd magad elfoglalttá, és próbálj ki minden egyes héten egy új dolgot! Az élmények és az új tapasztalatok még szebbé és boldogabbá varázsolják az életedet.

Törődj a testeddel

Ahhoz, hogy mentálisan is a toppon légy, a testeddel is törődnöd kell! Légy tehát mindig azon, hogy legalább napi 8 órát aludjál, minimum 3 liter igyál, tápláló és vitamindús ételeket fogyasszál, valamint rendszeresen sportolj és tartózkodj a szabadban! Ha ezeket a dolgokat betartod, már akkor sokat tettél az egészségedért!

Vedd körül magadat jó emberekkel

Azok az emberek, akik erős családi- és baráti kötelékekkel büszkélkednek, nemcsak boldogabbak, hanem pozitívabb életszemlélettel is rendelkeznek, mint a magányos, egyedülálló társaik. Ebből következik, hogy mindig szentelj minőségi időt a szeretteid számára és a családi összejövetelek, ünnepek fontosságát se bagatellizáld el!

Önkénteskedj

Sokan azért vágnak bele, hogy jót tegyenek másokkal – abba viszont a többség nem gondol, hogy végső soron magukon segítünk ezzel! A jótékonykodás és az önkénteskedés igazi gyógyír a léleknek, melyet mindenkinek ki kellene próbálnia, legalább évente egyszer.

Tanuld meg kezelni a stresszt

Szeretjük, vagy sem, a stressz az életünk része, ezért nem árt, ha helyén tudjuk kezelni a dolgokat. Kitűnő stresszoldó módszer például a jóga, a pilates, a boksz és a tajcsi, de a légzőgyakorlatok és a türelem fontosságáról se feledkezz meg!

Csendesítsd el az elméd

Próbáld ki a meditációt! A relaxáló gyakorlatok nemcsak az elmédet csendesítik le, de a saját magadhoz és a környezetedhez fűződő viszonyodat is segítenek átértékelni. Hidd el, sokszor jól fog ez jönni!

Szabj ki realisztikus célokat

Ne akarj egy év alatt két ruhamérettől és -20 kilótól megszabadulni, ahogyan profi atlétává sem kell válnod pár hónap alatt! Adj magadnak, a testednek és az elmédnek elég időt a fejlődéshez. Ne feledd: a türelem rózsát terem!

Hagyj fel a monotonitással

A mókuskerékből való kilépés nehéz és bátor feladat – de megéri! Amennyiben nem vagy elégedett az életeddel, változtass rajta, legyen az akármilyen apró dolog is! Mi biztosak vagyunk benne, hogy nem fogod megbánni.

Fogadd el a segítséget

A segítség kérése nem a gyengeség, hanem az erő jele – fontos, hogy erre mindig emlékeztesd magad! Akármilyen pénzügyi-, magánéleti-, karrieri- vagy más problémabeli mélyponton is légy, mindenre van megoldás!

Mondj köszönetet

Végül, de nem utolsósorban: mondj köszönetet mindenért! Emlékeztesd magad arra, hogy milyen szerencsés helyzetben vagy azért, mert van hol aludnod, van étel a hűtőszekrényedben és a saját ágyadban hajthatod álomra a fejed – a világon élő emberek 70%-a sajnos ezt nem mondhatja el magáról! Ha még ennél is több dologgal büszkélkedhetsz, akkor kivételesen szerencsésnek mondhatod magad – soha ne felejtsd ezt el, ha boldog akarsz lenni!

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X