Főoldal > PSZICHÉ > Hét lépés a boldogsághoz

Hét lépés a boldogsághoz

boldogság
0

Írta: and

Hét lépésben megmutatjuk, mit kell tenned, hogy te is rózsaszínebben lásd az életet. 1. Boldogs&

Hét lépésben megmutatjuk, mit kell tenned, hogy te is rózsaszínebben lásd az életet.

1. Boldogságanalízis

Írd össze 20 pontban életednek azon aspektusait, amelyek a leginkább boldogtalanná tesznek. Az apróságnak tűnő dolgoktól kezdve (vasalás, állandó konyhai munka) a komolyabbakig (munkahelyi problémák). Ülj le a családoddal, és beszéljétek meg közösen, hogyan lehetne az év végéig a felére csökkenteni a listán szereplő pontokat. Ezután jöhet egy lista azokról a dolgokról, amik a leginkább boldoggá tesznek (moziba menni, sok időt tölteni a családdal, forró fürdőt venni, kirándulni stb.) Duplázd meg azt az időt, amit korábban ezekkel a tevékenységekkel töltöttél!

2. Élj a szenvedélyednek!

Van olyan hobbid, amit igazán szenvedélyesen csinálsz? Ha még nincs, itt az ideje, hogy találj magadnak. Életünk nagy részét a kötelezettségeink teszik ki. Még ha örömmel is végezzük őket, könnyen bele lehet fáradni a mindennapos ismétlődésekbe. Ezért kell egy hobbi, amitől felszabadulsz, feltöltődsz, és amiből újabb motivációt nyersz a mindennapokhoz.

3. Tartozz valahova!

Vegyél példát a falevélről! Ha elválik a fától, alig élvezheti szabadságát, a földre hullva már nem él tovább. Az ághoz kötve azonban élő és tevékeny egységet alkot. Kötődni egy csoporthoz, nem jelent uniformizálódást, ahogy egy fa minden levele is más és más. Egyedi és különleges maradhatsz, miközben átélheted a közösséghez tartozás szépségeit is. Lehet ez egy egyetemi szervezet, valamilyen kulturális kör, kórus, önkéntes csapat, kézműves csoport, tánctársulat, bármi, ahova az érdeklődésed húz.

boldog2.jpg ()4. Ne állj ellen a változásnak!

Talán ez a legnagyobb kihívás, hiszen az egész gondolkodásmódodat érinti. Az emberekből gyakran előtűnik a nosztalgia, és tényleg, milyen jó is volt a régi szép időkben. Természetesen nagyon jó néha nosztalgiázni, főleg családi körben, vagy régi barátok között, de nem árt résen lenni, mert veszélyei is lehetnek. Figyelj oda arra, hogy ne ragaszkodj ahhoz, ami már nincs, ami már a múlt. Ha tudod magadról, hogy nehezen kezeled a változásokat, menj elébe. Minden hónapra találj egy olyan tevékenységet, amit még soha nem csináltál. Lépj túl a komfortzónádon, de legalábbis feszegesd a határait. Ez segíteni fog, hogy lazábban kezeld, és természetesnek fogadd el az életedben felmerülő változásokat.

A folytatásért kattints a Marie Claire honlapjára!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X