Főoldal > DIÉTA > Ez az étrend boldoggá tehet

Ez az étrend boldoggá tehet

boldogságétrend
0

Írta:

Mentális egészséged szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen ételeket eszel. Ez az étrend segít abban, hogy jó legyen a hangulatod.

Az egyes élelmiszerek befolyásolhatják hangulatunkat, éberségünket és figyelmünket. Olyannyira szabályozhatja, hogy a pszichiátrián belül is egyre többet foglalkoznak a szakértők azzal, hogyan hatnak a különböző ételek a mentális egészségünkre.

A különböző kutatásokból kiderült, hogy kifejezetten jó kiindulópontot jelenthetnek a mediterrán diéta alapvetései. Egy tudományos elemzésből kiderült, – mely 27 korábbi tanulmányt vett alapjául – ez az étrend segíthet a depresszió tüneteinek enyhítésében.

Ez a diéta könnyen betartható, és változatos étkezési módot kínál. Tulajdonképpen ez egyfajta életszemlélet, amely nem a korlátozásokra, hanem az egészségesen elkészített, ízletes fogásokra koncentrál. Rengeteg zöldség és gyümölcs, sok hüvelyes és teljes kiőrlésű gabona, könnyű húsok, sok hal és tengeri herkentyű, valamint a jó minőségű zsiradékok, mint az olívaolaj és olajos magvak állnak a diéta középpontjában.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X