Főoldal > FOGADOM > Reggeli edzés: hogyan vegyem rá magam?

Reggeli edzés: hogyan vegyem rá magam?

edzésedzőteremgymreggel
0

Írta:

Te sem vagy az a fajta, aki egyszerűen kipattan reggel az ágyból, hogy végigcsináljon egy edzést? Az sem motivál, hogy a reggeli edzés sokkal egészségesebb?

A délutáni, esti edzés viszont könnyen kimarad, ha a napod mégsem úgy alakul, ahogy eltervezted. Hidd el, még belőled is lehet reggel edzős típus – mutatjuk is, hogyan!

A kutatások szerint a reggel edzők tovább mozognak és keményebben is, mint akik este mennek a terembe. Így még a kalóriaégetés is jobban megy. A következő tippek segítenek, hogy könnyebben kiugorj az ágyból, és belevágj az edzésbe reggel!

Ne reggel vadászd a holmidat

Ha reggel szaladgálnod kell, hogy megtaláld a sportmelltartót, zoknit, cipőt, edzős cuccot, soha nem fogsz elindulni a terembe. Helyette pakold össze az edzős táskádat még este, és készítsd ki a ruhádat is, amiben elindulsz majd otthonról.

Ha otthon edzel

Ha otthon mozognál, akkor is segít, ha összekészülsz: töltsd fel a telefonod a zenehallgatáshoz, tedd az ágy mellé a jógaszőnyeget, fektesd a súlyzót a TV mellé, amin a gyakorlatokat követed.

Egyél valamit

Reggel sem szabad üres gyomorral elindulni edzeni, ezért előző nap készíts össze egy kis harapnivalót, tedd a hűtőbe, így reggel csak elég kivenned és megenned. Nem kell túl sokat enned ilyenkor, inkább egy kis egészséges szénhidrátot fogyassz, majd jöhet edzés után egy fehérjedús reggeli.

Aludd ki magad

A kellő ideig tartó, jó alvás nem csak azért fontos, hogy reggel frissen ébredve indulhass edzeni, hanem alapvető pillére az egészségednek is. De ha időben fekszel, és meg van a kellő alvásidőd, akkor az edzés is jobban megy majd.

Ébresztőóra

Szerezz be egy analóg ébresztőórát, és tedd messzebb az ágyadtól. Így nem esel abba a hibába, hogy csak a szundit nyomogatod majd a telefonon reggel, és nem ébredsz fel. Ha ki kell másznod az ágyból, hogy lenyomd az órát, az segít felébredni.

Motiváld magad

Ha csoportos órára jársz, vagy személyi edzővel edzel, válassz olyan mozgást vagy olyan reggeli órát, amit tényleg nagyon szívesen csinálsz. Egy reggeli zumba vagy napindító jóga igazán jó motiváció a korai edzéshez.

Ínycsiklandó reggeli

Ha a kedvenc egészséges és ízletes reggelidre gondolsz, és a forró kávédra, amit az edzés után jutalomként elfogyaszthatsz, még jobban megy majd a reggeli mozgás!

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X