Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 lépés, hogy hozzászoktasd magad a reggeli edzésekhez

5 lépés, hogy hozzászoktasd magad a reggeli edzésekhez

edzésenergiaizommozgásreggelsport
0

Írta:

Szeretnél reggelente edzeni, de úgy érzed, képtelen vagy rá, hogy ébredés után mozogj? Tippjeinkkel hozzászoktathatod magad a korai sportoláshoz!

1. Feküdj le korábban

A reggeli edzés kifejezetten negatív hatással lehet a szervezetedre, ha nem tudtál eleget aludni, és korán felkelni rendkívül nehéz, ha csak pár óra pihenés van a hátad mögött. Döntsd el ezért, mikor szeretnél edzeni, és feküdj le előtte legalább 7-8 órával, még ha ez a megszokottnál korábbi időpontot is jelent. Ha éjfél után szoktál elaludni, ne számíts arra, hogy este 9-kor már jóízűen fogsz durmolni, próbálj meg minden nap 15 perccel korábban lefeküdni, ameddig el nem éred az ideális lefekvési időt.

2. Tűzz ki reális célokat a siker érdekében

Mindenképpen az edzőterem a legjobb opció hajnali 6-kor? Magaddal hurcolni a munkába a reggeli edzőcuccodat nem túl csábító. Felejtsd el a cipekedést, válaszd hajnalban az otthoni edzést, és tudj le egy aerobik DVD-t. Még jobb opció, ha sétálsz vagy kocogsz a környéken. Találd meg a módját, hogy kifejezetten várd a reggeli edzéseket, és ez ne járjon számodra rengeteg plusz erőfeszítéssel.

3. Motiváld magad

Még ha 8 órát aludtál, akkor is nehéz kikászálódni az ágyból, mielőtt felkel a nap. Ezért érdemes megpróbálnod motiválni magad valamivel. Ha szeretsz kávézni, köss magaddal alkut, hogy csak akkor ihatsz egyet, ha munka előtt elmentél edzeni. Vagy ha megakad a szemed egy pár gyönyörű, új cipőn, csak akkor vedd meg, ha előtte egy hónapig teljesítetted a tervezett reggeli tréningeket.

edzes2.jpg ()

4. Készíts egy pörgős zenelistát

Soha ne becsüld alá a zene erejét, ugyanis egy jól megválogatott zenelista komoly motiváló erővel bírhat. Nem kell várnod az edzéssel sem, amint felültél az ágyban, már hallgathatod, így hamarabb elindulsz edzeni. Rakd be az aktuális kedvenceidet is (a pörgősebbeket), és gyakran frissítsd a listát, hogy ne und meg a mixet.

5. Oszd meg a terveidet a közösségi médián

Nem arra bíztatunk, hogy oszd meg az edzésed minden részletét a világgal (mindenkinek van ilyen ismerőse), azonban ha visszajelzést és támogatást kapsz, az segíthet kitartani – különösen a hajnali edzések során, amikor erre a legnagyobb szükséged van. Tedd ki az edzéstervedet este (pl. “reggel kipróbálom a kettlebellt”), így ébredéskor kevésbé érzel majd késztetést, hogy átaludd az edzést.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X