Főoldal > AKTUÁLIS > Így fogyott 10 ruhaméretet a gyönyörű műsorvezető

Így fogyott 10 ruhaméretet a gyönyörű műsorvezető

diétafogyfogyássztár
0

Írta: and

Maria Menounos neve nemcsak az amerikai tévéműsorok rajongói számára ismerős, hiszen az egykori tini széps&

Maria Menounos neve nemcsak az amerikai tévéműsorok rajongói számára ismerős, hiszen az egykori tini szépségkirálynőből lett tévériporter és műsorvezető számos sorozatban is felbukkant már. Láthattuk őt többek közt az új Knight Rider és a Dokik című szériákban, a Tuti gimiben pedig néhány évvel ezelőtt 10 részen keresztül alakította Jules szerepét.

A gyönyörű sztár szívesen mesél karrierjéről, ám ennél sokkal kevésbé szeret egykori túlsúlyáról nyilatkozni. Egy külföldi magazinnal viszont kivételt tett: főszerkesztőjüknek mondta el először, hogyan és miért lett túlsúlyos, majd milyen módszerekkel sikerült ismét leadnia a felesleges kilókat.

Az 1996-os Miss Massachusetts Teen szépségverseny győztese elmondása szerint akkor kezdte felszedni magára a pluszkilókat, amikor a bostoni Emerson College hallgatója lett. „Folyton versenyt ettem a fiúkkal, méghozzá pizzát és sült krumplit, így két év alatt majdnem 20 kilót híztam” – emlékezett vissza a sztár.

Ekkor már 44-es méretű ruhákat hordott, és elkezdte magát rosszul érezni a bőrében. Emellett biztos volt abban, hogy televíziós karrierre vágyik, amit elképzelése szerint egyáltalán nem tudott volna megvalósítani az akkori külsejével.

„Rádöbbentem, hogy elégedetlen vagyok a külsőmmel. Ez egy olyan dolog, amit szerintem mindenkinek önmagában kell lerendeznie. Én akkor azt mondtam magamnak: rendben, elegem van ebből. Most változásra van szükségem” – árulta el.

maria3.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Majd hozzátette: ez nem egy szigorú diéta tervével volt egyenlő, hiszen ő soha életében nem tekintett úgy magára, mintha diétázna, és nem mérte magát nap mint nap. A változás inkább a tudatosságot jelentette számára – elsősorban az ételek kiválasztásában.

A fogyás viszont nem ment egyik pillanatról a másikra. „Először 9 kilót adtam le, ezt öt hónap alatt sikerült megvalósítanom. Rájöttem, hogy túl sok szénhidrátot eszem, amit egészségesebb ételekkel kezdtem helyettesíteni” – mondta.

Az esti pizzázásoktól való búcsú mellé társult az is, hogy Maria minden reggel megevett egy grapefruitot, és igyekezett a nap folyamán csípős ételeket is fogyasztani, például chilit vagy jalapeno paprikát, amiről azt hallotta, hogy fokozza a zsírégetést. Emellett rengeteg vizet ivott, ami egyrészt eltelítette a gyomrát két étkezés közt, másrészt pedig hozzájárult szervezete hidratálásához.

A 34 éves Mariának egyetemistaként nem volt sok pénze, de 55 dollárt fizetett egy személyi edzőnek, hogy maradék súlyfeleslegétől is megszabadulhasson. Az akkor sok pénz volt számára, de úgy vélte, jó befektetés: heti háromszor találkozott az edzőjével, akivel kardio- és súlyzós gyakorlatokat végeztek.

Később megkérte személyi trénerét, hogy írja le a gyakorlatokat, és elmondása szerint ez a papír máig megvan neki, bár a feladatok sorrendjét hamar megjegyezte, sőt, később saját igényei szerint változtatott is rajtuk.

Maria megtanulta, hogy a rendszeres sport nagyon lényeges, és elmondása szerint tulajdonképpen mindegy is, mit mozgunk. A lényeg, hogy szervezetünk elégethesse a többlet kalóriákat, amit ő legszívesebben kosárlabdázással, futópadon való futással, sok guggolással és súlyzós gyakorlatokkal tesz.

„Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy semmit sem vonok meg magamtól. Ha egy kis kényeztetésre vágyom, azt is lehet, de a mértéktartásra mindig odafigyelek. Kedvenc nassolnivalóim a mandula, a görög joghurt, a bébirépa, az alma és az áfonya. Ezeket, ha csak lehet, a nap folyamán magammal is viszem, hogy bárhol és bármikor egészséges nasihoz juthassak” – mondta a 44-es helyett ma már 34-es ruhákat hordó sztár.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Maria edzőterem helyett egy ajtóra szerelhető szerkezetet ajánl a figyelmedbe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X