Főoldal > AKTUÁLIS > Legjobb női snowboardosunk Új-Zélandon is bizonyított

Legjobb női snowboardosunk Új-Zélandon is bizonyított

snowboard
0

Írta:

Augusztus 4-én hajnalban Gyarmati Panka nemcsak Magyarországnak, hanem Európának is dicsőséget szerzett teljes&

Augusztus 4-én hajnalban Gyarmati Panka nemcsak Magyarországnak, hanem Európának is dicsőséget szerzett teljesítményével: harmadik lett a Billabong Bro Down 4 csillagos minősítésű világversenyen.

Hatalmas sikerrel indult Gyarmati Panka 6 hetes Új-Zélandi túrája.  A 18 éves lány a legjobb európai versenyzőként harmadik helyen végzett a Billabong Bro Down 4 csillagos minősítésű döntőjén, slope style versenyszámban. Az egri sportoló egyedülálló stílusával és hátraszaltójával lenyűgözte a zsűrit.
 
A World Snowboard Tour állomás szombati versenynapját tökéletes körülmények között rendezték. A szervezők változatos Slope Style pályát építettek korlátokkal, három ugratóval, amely közül az utolsó volt a legveszélyesebb: 20 méternél is hosszabb vízszintes résszel látták el.

panka2.jpg ()Panka a döntő második körében kockáztatott és az első ugratón rápróbált a számára is új trükknek számító Cab 5-re (fordított alapállásból indított 540 fokos fordulat). A taktika bevált, sikerült az új trükk, így magabiztosan adta, a megszokott back hármat és backflip method-ot. Ez utóbbit, amely egy hátraszaltó egy igazán homorítós grabbel, igazi közönségkedvenccé avatta Pankát (ezt a verseny hivatalos sajtóközleménye is kiemeli).

Panka a Bro Down után az ötcsilagos Burton High Fives-on indul, majd a Red Bull Performance Campen vesz részt, a világ legjobbjaival.
 
Női eredménylista:

1. Christy Prior (NZL)
2. Shelly Gotlieb (NZL)
3 Panka Gyarmati (HUN)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X