Főoldal > AKTUÁLIS > Téli időutazás a Mátrában

Téli időutazás a Mátrában

hegyMátrasíeléssnowboardsporttéltéli sport
0

Írta:

A téli sport szerelmesei immár másodszor nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a M&

A téli sport szerelmesei immár másodszor nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a Mátra Ski Classic Retró sí és snowboard versenyen, melynek ismét a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Január 31-én az időutazás mellett a Hófesztivál színes programjai is garantálják a hangulatot.

A január utolsó hétvégéjén, 3 napos Hófesztivál keretében szombati napon megrendezendő Mátra Ski Classic retró sí és snowbord versenye egy olyan sportértékkel bíró szórakoztató program, amely szemléltetni kívánja a sportág hazai történetét, technikai fejlődését, ami a sísportban az elmúlt száz évben végbement, valamint tiszteleg a hazai sísport pionírjai előtt.

„A retró síprogram a tavalyihoz hasonlóan inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés, hiszen a szabályoknak megfelelően az érdeklődők most is kipróbálhatják a korhű ruházatokat és felszereléseket. A nevezéseket előzetesen e-mail-en keresztül valamint a helyszínen 12 óráig várjuk. A 4000 forintos nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet. A rajtcsomag, mely a támogatók meglepetéseit rejti, minden indulónak jár. A versenykiírásnak megfelelően újdonságnak számít, hogy idén már három kategóriában lehet nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, valamint retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal”– mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája, szervezője.

A nevezés, a rajtszámok és a napi síbérlek átvétele 9 órától történik, a lesikló verseny 13 órakor kezdődik a sípark 5-ös számú pályáján. A versenyt követő eredményhirdetésen a kategóriánkénti első három helyezett oklevélben és értékes nyereményekben részesül. A Hófesztivál házigazdája, a Class FM műsorvezetője Rákóczi Feri, aki sok színes program mellett szórakoztatja majd a résztvevőket. Az Alpesi Nagyszínpadon neves rock zenekarok lépnek fel, a retró verseny idején az Irigy Hónaljmirigy zenei paródiája is hallható lesz. A régi felszereléseket a vendégek és a fellépők is kipróbálhatják.

Részletes információk a http://www.kalandbazis.hu, a https://www.facebook.com/matraskiclassic és a http://www.hofesztival.hu oldalain érhetőek el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X