Főoldal > AKTUÁLIS > A fenyő varázslatos gyógyító ereje

A fenyő varázslatos gyógyító ereje

betegségegészségfenyőfakarácsony
0

Írta:

Minden lakásnak van egy hangulata karácsonykor, mikor a fenyőfa illata lengi be a teret. De nemcsak a hangulat és az illat az,

Minden lakásnak van egy hangulata karácsonykor, mikor a fenyőfa illata lengi be a teret. De nemcsak a hangulat és az illat az, ami a fenyőfát olyan varázslatossá teszi, hanem hogy olyan vegyületekkel van tele, amelyeknek különböző pozitív hatása van az emberi szervezetre. Hogy mik ezek? Jól figyelj!

A kanadai őslakók szinte mindent tudtak a fenyőfa gyógyító erejéről. Ötszáz éves legenda, hogy amikor a francia felfedező Jacques Cartier hajója bennragadt a jégben Quebec közelében, Skorbutban szenvedő csapata a biztos halállal nézett szembe egészen addig, amíg egy Donacona nevű törzsvezér fenyő teát nem főzött nekik, megmentve életüket.

Később, az 1940-es években Jacques Masquelier francia felfedező kiderítette, hogy a fenyőkéreg C-vitamint tartalmaz. Ezt követően arra is fényt derítettek, hogy a fenyő tele van jótékony hatású antioxidánssal, flavonoiddal és bioflavonoidokkal. A felfedező ezt követően a fenyőfából kivonta a vegyületet és forró vízzel keverte, majd Pycnogenol néven forgalomba hozta azt. Ezt most már étrend-kiegészítőként árulják, jó a keringési problémák enyhítésére, a térd fájdalom és a női görcsök kezelésére, időseknél pedig a memória javítására.

Japán kutatók szerint egy fenyőerdőben eltöltött séta hatékonyan csökkenti a stresszt. De a fenyő gyógyító ereje nem csak az érzelmek javítására korlátozódik. Enyhíti a megfázás és a hörghurut okozta panaszokat is. Adj három kanál fenyő illóolajat egy tál meleg vízhez, hajolj egy törölközövel a gőz fölé, és lélegezd be mélyen, orron és szájon át a gyógyító illatokat.

Fájó izmokra szintén jó a fenyőolajjal történő masszírozás. Azonban ne használj erdeifenyő olajat, mert az irritálhatja a bőrt!

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X