Főoldal > AKTUÁLIS > Energia és egészség: ajándéktippek minden korosztálynak

Energia és egészség: ajándéktippek minden korosztálynak

ajándék
0

Írta:

Bármennyire ismerjük a másikat, akit meg szeretnénk ajándékozni, azért évről évre fejt&

Bármennyire ismerjük a másikat, akit meg szeretnénk ajándékozni, azért évről évre fejtörést okoz egy újabb frappáns ajándék kitalálása. A HáziPatika.com mi mást is ajánlhatna, mint “egészséges” ötleteket? Minden korosztálynak.

Elég volt már a pulóverekből, a minden évben ugyanúgy csomagolt szeszes italokból, és idén kreatívkodni sincs kedved és időd? Sebaj, mert egészséget ajándékozni minden időben trendi, minden korosztálynak.

Aktív huszonéveseknek

Fiatalabbak kifejezetten aktív életet élnek, támogassuk őket ebben: egy uszodabérlet, konditerembérlet vagy az ehhez szükséges kiegészítők – így jógafelszerelés, jógaszőnyeg, jógalétra, pulzusmérő óra vagy egy jobb kulacs előzetes tájékozódás után biztosan olyan ajándék lesz a fa alatt, amit az ünnepek után nem visz vissza az ajándékozott a boltba.

Elfoglalt harmincasoknak

Jellemzően elfoglalt a harminc feletti korosztály: a munkából hazaérve el kell látni a családot, elintézni az ügyes-bajos dolgokat, főzni, bevásárolni – de mikor marad idő az egészséges életmódra, sportolásra? Estefelé, amikor már minden a helyén van, jó szolgálatot tehetnek a változatos mozgásprogramot kínáló DVD-k , a típustól függően pedig egyből mellécsomagolhatjuk a tornához, mozgásformához szükséges eszközök valamelyikét is: lehet ez Flexi-bar, felfújható fitball és súlylabda is.

ajandek2.jpg ()Egészségtudatos negyveneseknek

Negyven felé egyre több a kötelező szűrés, amire el kell járnunk, ám valahogy sokakkal előfordul, maguktól mégsem szánják rá az időt, esetenként a pénzt sajnálják. Léteznek már különféle szolgáltatók, akiknél csomagban is meg lehet vásárolni a legszükségesebb vizsgálatokat, ha szerencsénk van, akár valamelyik kuponos oldalon keresztül is. Miért is ne fizethetnéd be anyukádat, barátnődet vagy nagybátyjádat egy-egy vizsgálatra vagy éppen melanómaszűrésre?

Az elszánt háziasszonyok és háztartásbelik ajándékozása sem gond, aki például környezettudatosan éli mindennapjait, annak összeállíthatunk egy csomagot néhány öko háztartási szerből, de bio- és fair trade termékekből is ötletes lehet egy ajándékcsomag.

Akik picit lassítanak végre: tippek ötveneseknek

Közeledvén a nyugdíjhoz, a gyerekek kirepülésével több idő jut a hobbira, önmagunk kényeztetésére is, de többet kell foglalkozni egészségünkkel is az évek múltával. Az ötvenes korosztálynak találó ajándék lehet – nemcsak fennálló egészségügyi probléma esetén – egy otthoni használatra tervezett vérnyomásmérő vagy a vércukorszint ellenőrzésére alkalmas vércukormérő.

Egyre több étrend-kiegészítő készül az 50+-os korosztálynak: akár csontritkulás ellen, akár vitaminpótlásra vagy ízületi bántalmak ellen is találhatunk olyat, ami segíthet a megajándékozottnak megőrizni egészségét.

A konyhában is akad olyan, amit érdemes “egészségesebbre” cserélni: mi lenne, ha egy modern kerámiaedényt vásárolnál, esetleg egy pontos konyhai mérleget?

Hetven felé: kényeztetés mindenek előtt!

Bizonyos kor felett nem szolgál minket úgy a testünk, mint régen, talán jobban is sajog itt-ott, és ezt a korunkra fogjuk. Aki nyugdíjas, talán nem tud sokat költeni azokra a kényeztetésekre, amiket karácsonykor viszont szeretteiről megkaphat: az ízületi panaszokat is enyhítő masszázs, egy belépő valamilyen wellness központba (a legjobb, ha kuponos oldalakon keresgélünk), esetleg valamilyen különleges kozmetikum az érett bőr ápolására remek ötlet lehet. Egyre trendibbek az ágymelegítők is, amiknek téli éjszakákon vehetik az érintettek hasznát, de az egészséggel kapcsolatos olvasnivalóknak, szakácskönyvek is betalálnak azoknál, akiknek van ideje a reformkonyhai tudnivalókat böngészni.

+1 kortalan tipp

Az örök gyereknek ugyanúgy hasznos lehet egy melegíthető plüssállat, mint a legkisebbeknek. A természetes gabonamagvakkal és levendulával töltött, a mikróban melegíthető “játékok” hosszú időn át kellemes, természetes meleget árasztanak, nyugtatnak és ellazítanak, akár menstruációs görcsök, és akár egyéb fájdalmak esetén segíthetnek.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X