Főoldal > AKTUÁLIS > Karácsonyozni nemcsak a karácsonyfa mellett lehet

Karácsonyozni nemcsak a karácsonyfa mellett lehet

ajándékboldogságkarácsonynyugalompihenéssüteményszeretetünnepünneplés
0

Írta:

Eleged van az ajándékok utáni hajszából, a tömegből, és már a bejglit is unod. Kipróbálhatsz egészen más fajta ünnepet, még akkor is, ha furcsán néznek rád.

Ha szeretnél elmenekülni a hagyományos karácsonyi ünneplés elől, talán csak az tart vissza, hogy mit fog szólni a család, a rokonok. Vedd a bátorságot, és idén legyél te a legfontosabb saját magadnak! Nem csak úgy lehet öröm az ünnep, ha a megszokott módon zajlik.

Lazulás a medencében

Egyre népszerűbb szokás, hogy a Karácsonyt nem otthon tölti a család, hanem néhány napra megengednek maguknak egy wellness hotelben történő kikapcsolódást. Akkor válaszd ezt a megoldást, ha nem zavar, hogy körülötted idegenek járkálnak, és kevésbé lesz meghitt az ünnep.

Ha már eleged van a sütésből, főzésből, a fenyőfa törzsének faragásából, és átadnád magad a feltöltődésnek, akkor neked találták ki a szállodás ünnepet. Megegyezhettek a családdal vagy a pároddal, hogy most nem vesztek ajándékot egymásnak, hanem közösen fizetitek a pihenés költségeit. Így mindenki jól jár: nem kapjátok meg a hatvankilencedik illatgyertyát vagy rénszarvasos zoknit, viszont végre igazán jól érzitek magatokat, és nem megjátszott mosollyal álltok a fa alatt.

Elvonulás a világ elől

El sem tudod képzelni, hogy nagy társaságban töltsd idén az ünnepet, sőt, még a rokonság is idegesít? Nézz ki a pároddal, vagy akár egyedül, egy kis erdei turistaházat, amely meghitt hangulatot áraszt! Itt nem a komfort játssza majd a főszerepet, nem lesz all inclusive ellátás, cserébe viszont kitűnő levegő, fák, és csend, csend, csend…

Ha szerencséd van, szánkózhattok is, de hó híján is remek túrákat tehettek az erdőben. A karácsonyfáért sem kell piacon nézelődnöd, díszítsetek fel egy fenyőt a házikó környékén. A megszokott ünnepi menü helyett most vihettek gyorsan elkészíthető ételeket, amit szinte csak melegíteni kell. Ha már gyerekeitek vannak, garantált, hogy egy ilyen Karácsonyra egész életükben boldogan emlékeznek majd.

Woman wearing a red jacket throwing snow in the air in winter holidays

Egyedül, mégsem magányosan

Épp nincs társad, és a családtagokhoz is csak az ünnep másnapján mehetsz vendégsébe? Akkor sem kell szentestén magányosan szomorkodnod a lakásban. Szerezz örömet azoknak, akik szintén nem úgy élik meg az idei Karácsonyt, mint ahogy a képeskönyvekben gyerekként látták.

Keress fel előzetes egyeztetés után egy idősek otthonát, vagy egy gyermekotthont, esetleg kórházat, ahol aprósütivel, egy kis beszélgetéssel mosolyt csalhatsz az arcokra. Sokan a feleslegesség érzésével küzdenek, és ez ünnep idején megsokszorozódik. Szeretetet adni és kapni azonban nem csak a családtagok közt lehet! Korábban ismeretlen embereket bevonni az ünneplésbe igazi bizalmat jelent – és ez téged is feltölt, ami elkísér az ünnepek utáni időszakban is.

Ha állatbarát vagy, jó ötlet lehet, hogy felkeresel egy menhelyet. Vigyél néhány zacskó száraztápot és vidd el sétálni egyik-másik négylábú lakót! A Karácsony nem válogat a Földlakók közt, mindenki megérdemli a szeretetet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X