Főoldal > AKTUÁLIS > Férfivé változott a gyönyörű színésznő

Férfivé változott a gyönyörű színésznő

diétafitnesztáplálkozás
0

Írta: and

Ha láttad az I’m not there – Bob Dylan életei című filmet, akkor biztosan nem felejtetted el Cate Blanchett alak&

Ha láttad az I’m not there – Bob Dylan életei című filmet, akkor biztosan nem felejtetted el Cate Blanchett alakítását, aki szereplőtársaival együtt különféle aspektusokból jelenítette meg a művész életének és munkájának legfontosabb pillanatait.

Cate egyik feladata az volt, hogy mutassa be a híres énekes-zenész kapcsolatát a médiával, amihez Martin Scorsese dokumentumfilmjét, a No Direction Home: Bob Dylant használta fel inspiráció gyanánt. A másik feladata talán még nehezebb lehetett, ugyanis nemcsak eljátszotta a karaktert, hanem kicsit Bob Dylanné is változott.

„Ez egy újabb őrült ötlet volt, én pedig igent mondtam. Nagyon gyorsan igent mondok, ha valaki egy-egy különös dolog miatt keres meg” – mondta a színésznő, aki fizikailag is sokat változott a szerepért, hiszen leszorította a melleit, parókát és a sztáréhoz hasonló napszemüveget kapott, és még azt is megtanulta, Dylan hogyan tartotta a cigarettáját, hogy ebben is utánozhassa.

„Én magam ugyan elég későn jutottam el Bob Dylan zenéjéhez, de talán meg kellett rá érnem. Fontos szerepet játszik az életemben, de a film után már a művész személyiségét is sokkal közelebb érzem a sajátomhoz” – árulta el.

catebob2jo.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A szerep és a belefektetett rengeteg munka egyébként gyorsan meghozta az elismerést. Cate három rangos díjat is nyert, például a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot, de jelölték Oscarra, illetve esélyes volt a BAFTA-n és a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon is arra, hogy újabb szobrocskákat kapjon. 

A színésznőt legközelebb A hobbit: Váratlan utazás című moziban láthatjuk, de később is szinte rekordszámú produkcióban fog szerepelni – jelenleg öt filmjének zajlanak az utómunkálatai, négynek pedig az előkészületei. 

A híresség persze nemcsak színésznő, hanem gondoskodó anyuka is, így minden szabadidejét családjával tölti. „A gyerekeimmel mindig feltöltődöm, és persze, három kisfiú sok energiámat el is veszi, de imádom őket” – nyilatkozta korábban.

A 43 éves színésznő önmagára is igyekszik odafigyelni. Mivel nincsenek kimondottan kedvenc ételei, hajlamos lehet arra, hogy csak bekapja, amit otthon talál, ezért A hobbit című filmre való tudatos felkészülés jegyében jobbnak látta, ha felkér egy dietetikust a számára legmegfelelőbb diéta összeállítására.

A sztár így egy ideig nem fogyasztott gyümölcsöket, vörös húst, koffeint, alkoholt, és kerülte a glutént tartalmazó élelmiszereket is. Ellenben nagyon sok zöldséget, friss alapanyagokból készült salátákat evett, érdekes módon mindig paradicsom nélkül.

A sportra is rendszeresen szakított időt: mivel célja a vékonyságának megőrzése volt, nem pedig az izomépítés, a súlyzós gyakorlatokat hanyagolta. Leggyakrabban ellipszistrénerezett, amit kedvenc mozgásformáival, Pilatesszel, jógával és úszással egészített ki.

Kate Blanchett karácsonya

A színésznő számára nemcsak az a fontos, hogy családjával lehessen a szeretet ünnepén, de rajongóira is gondol: tavaly például egy néhány másodperces kis videót küldött nekik, melyben minden jót kíván az ünnepekre.

Ide kattintva te is megnézheted ezt a kedves videót!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X