Főoldal > AKTUÁLIS > Karácsonyi partiszervezés lépésről lépésre

Karácsonyi partiszervezés lépésről lépésre

karácsonypartiünnep
0

Írta: and

1. A vendéglista Egyrészt trendi, másrészt hasznos, ha vendéglistát és meghívókat k&

1. A vendéglista

Egyrészt trendi, másrészt hasznos, ha vendéglistát és meghívókat készítesz: a vendégek értékelik majd a figyelmességedet, te pedig – főleg, ha kedvesen visszajelzést is kérsz a meghívóban – előre meg tudod tervezni, mekkora adag ennivalóval készülj. Ami az italt illeti, legyen egy alapkészleted, amiben minden fajtából van egy-egy üveg, de az a legszerencsésebb, ha megírod, hogy mindenki hozzon olyan italt, amilyet inni szeretne. Fontos még, hogy jelezd, délutáni vagy esti eseményről van-e szó (írj konkrét időpontokat), valamint azt, hogy milyen típusú ételekre számíthatnak, nehogy farkaséhesen jöjjenek, miközben te például csak miniszendvicsekkel készültél. Ha olyan jellegű az esemény, térj ki az outfitre is, és adj meg elérhetőséget, ha további infókra lenne szükségük!

2. Az ételek

Egy aranyszabály, amit jó, ha kőbe vésel: ételből legalább 6 féle legyen (sós, édes, könnyű, kiadósabb, hideg és meleg). Nem kell mindegyikből egy hadseregnek készítened, a változatosság izgalmasabb a mennyiségnél. Ha sok vendégre számítasz, nem éri meg valami bonyolult egytálétellel vagy sütőben elkészítendő fogással kísérletezned. Könnyen elkészíthető és gyorsan pótolható például a párolt zöldség (vagy saláták különféle öntetekkel), a gyümölcs, a szendvicskrémek, a rágcsálnivalók, a sajtok, a pizza, húsból pedig a grillen készültek (csirkeszárnyak, combok, hal).

xmasparti2.jpg ()3. A díszítés

Itt igazán elengedheted a fantáziádat, hiszen karácsony van! Kezdd az ajtódísszel (jöhet az ajtó fölé akasztott fagyöngy is), majd folytasd a szoba vagy étkező díszítésével. Nem kell költségekbe verned magad, mindenhová elég néhány fenyőág piros vagy fehér szalagokkal körbetekerve, esetleg gyertyákkal díszítve. Ne hagyd ki az asztaldíszt sem (a nagyik tippje a szegfűszeggel teleszurkált és fenyőággal díszített alma vagy narancs), csak arra ügyelj, ne legyen túl nagy, mert nem fogtok elférni tőle. Díszítheted a székeket és a szalvétákat összeillő szalagokkal, sőt a boros- és pezsgőspoharak szárára is köthetsz apró csokrocskát. Egy szépen, szeretettel feldíszített helyiség látványa mindenkit azonnal jókedvre derít.

4. Az üdvözlés

Készen vagy a menüvel, a dekorációval, fel is öltöztél (ha ránk hallgatsz, ezt csak az utolsó félórában teszed; mindig akadhat valami feladat a konyhában, amire nem gondoltál, és nem hiányzik, hogy tönkremenjen vagy ételszagú legyen a ruhád). Amikor a vendégek érkezéséig már csak néhány perc van hátra, készítsd elő a fogadótálat – ez könnyű snack-ekből vagy ínyenc sajtokból álljon, hiszen azért van, hogy a vendégek csipegethessenek, amíg a többiek befutnak, és szervírozod a főfogásokat. A tál mellé kínálj welcome drink-et is, ez általában könnyű rövidital (például egy ínyenc likőr vagy pálinka) szokott lenni, ami étvágygerjesztőül szolgál. Ami viszont a legfontosabb: ne légy ideges, érezd jól magad te is, hiszen Mark Darcy is így nyugtatja Bridget Jones-t: “mindenki azért jön, hogy téged lásson, nem pedig egy kék levest” (azért a spárgával csínján bánj!).

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X