Főoldal > AKTUÁLIS > Készülj fel a karácsonyra! – A legfrissebb diéta- és edzéstippek

Készülj fel a karácsonyra! – A legfrissebb diéta- és edzéstippek

adventdiétakarácsonytáplálkozás
0

Írta: and

Légy előrelátó Tudtad, hogy átlagosan 8000 kalóriát fogyasztunk el a karácsony minden napján?

Légy előrelátó

Tudtad, hogy átlagosan 8000 kalóriát fogyasztunk el a karácsony minden napján? Egy kicsit soknak tűnik, legalábbis ahhoz képest biztosan, amennyit az év többi napján eszünk. Szóval a nagy dőzsölések utáni csömört elkerülendő, készíts tervet az ünnepekre! Ha például este anyukád karácsonyi vacsijára mész, ahol csak úgy hemzsegnek majd az isteni, de zsíros vagy cukros ételek, előtte egyél annyira keveset, amennyire csak tudsz. Ez persze nem jelenti azt, hogy később büntetlenül megtámadhatod a vacsoraasztalt: inkább mindenből keveset egyél, csak az íze kedvéért, a húszfogásos menüvel így is bőven jóllaksz majd. A nap többi részében fogyassz igazán tápláló ételeket, például gyümölcsöket, zöldségeket, rostokat, proteindús és alacsony zsírtartalmú ennivalókat.

Egyél a buli előtt

Ha nem kiéhezve állítasz be egy karácsonyi partira, nagyobb az esélye, hogy nem kell majd erőszakot alkalmazva elrángatni a büféasztaltól. Kevéssel indulás előtt egyél valami könnyűt, mondjuk zsírszegény sajtot, joghurtot vagy csonthéjasokat, így nem csak a mértéktelen evést kerülöd el, de az azt követő bűntudatot is.

Higíts

Tojáslikőr, karácsonyi puncs, pezsgő… Isten ments, hogy kihagyd ezeket a finomságokat csupán azért, mert ügyelned kell a súlyodra. Légy cseles: töltsd meg a poharad jéggel, így minimalizálod a bevitt kalóriákat, ha pedig röviditalt iszol, higítsd gyümölcslével vagy jeges teával (hidd el, ezért másnap is hálás leszel).

dietakari2.jpg ()Gyakorlatok karácsonyig (és utána)

A formás popóért: páros lábemelés

Állj négykézláb, majd támaszkodj meg az alkarodon. Emeld meg a jobb lábad, és nyújtsd ki hátrafelé. Ezt a pózt tartsd meg 10 másodpercig, utána viszont ne engedd le a lábad, hanem behajlítva fordítsd ki oldalra, és ütemesen emelgesd oldalirányban. Ismételd mindkét lábra 10-szer.

A lapos hasért: „Killer”

A név magáért beszél: a gyakorlat nem könnyű, de tutira hatásos. Feküdj hanyatt, a lábaidat kisterpeszben tedd a padlóra, és hajlítsd be. Fogd meg a belső combod, és húzd fel a felsőtested addig, amíg a derekad még a földön tudod tartani. Majd nyújsd előre a kezed, és próbáld tartani a pózt, ameddig csak bírod, utána húzd magad kicsivel (tényleg csak 1-2 centivel) még feljebb, majd vissza az előző pozícióba. Ne feküdj vissza a padlóra, váltogasd a két pózt, amíg csak bírod.

A feszes combokért: Falgyakorlat

Egy fallal szemben feküdj hanyatt. Húzd fel a térded, és nyomd a talpadat a falnak. Told fel a csípőd, és tartsd meg ezt a pózt, majd a kezedet közelítsd a térdedhez, amennyire csak tudod, végül ereszkedj vissza a padlóra. Ismételd a gyakorlatot 10-szer.  

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X