Főoldal > AKTUÁLIS > Így őrzi szuper alakját a sorozatsztár

Így őrzi szuper alakját a sorozatsztár

diétafitnesztáplálkozás
0

Írta: and

Te is biztosan tisztában vagy azzal, hogy az álomalakot nem elég megszerezni, hanem tenni is kell azért, hogy

Te is biztosan tisztában vagy azzal, hogy az álomalakot nem elég megszerezni, hanem tenni is kell azért, hogy megtarthassuk. Az 1600 Penn című sorozat szexi sztárja, Jenna Elfman is tudja ezt, és nemrég egy magazinnak el is árulta a saját tippjeit és módszereit.

A 41 éves színésznő lételeme a mozgás, így szinte állandóan aktív. „Gyalogolok, lépcsőzöm, táncolok, túrázom, erősítek, és kis súlyokkal végzek súlyzós gyakorlatokat. Ezek nem férnek bele az időmbe minden nap, mert a munka és a két kisfiam mellett ezer dolgom van” – árulta el.

Majd hozzátette, hogy amikor végképp nincs ideje edzeni, beéri egy kis súlyzózással. „Van a fürdőszobámban két súlyzó, egyenként kb. 5 kilót nyomnak. Ezeket minden reggel és este emelgetem egy kicsit, és lefekvés előtt guggolásokat és 10-15 fekvőtámaszt csinálok. Tudom, ez nem sok, de a semminél több. És hosszú távon ennek is láthatod az eredményét” – mondta.

jenna2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ami pedig az étrendjét illeti, Jennának az vált be, hogy reggel 9:30 körül eszik először. „Előtte csak vizet iszom, méghozzá sokat, és ha lehet, friss citromlével. 9:30-kor eszem egy nagy kanál mogyoróvajat, amit egy óra múlva egy kis zabpehely vagy friss zöldség követ” – mesélte.

Ebédre gyakran eszik levest és valamilyen salátát, bio zöldségeket és gyümölcsöket, esetleg teljes kiőrlésű gabonaféléket, ugyanakkor próbálja távol tartani magát a finomított és tartósított élelmiszerektől. A vacsorája pedig olykor sushi, máskor viszont, ha késő estig játszik a gyerekeivel, csak bekap néhány puffasztott rizsszeletet, kölesből készült ételt vagy iszik egy kis mandulatejet.

Ami a nasikat illeti, Jenna kevés tejterméket fogyaszt, így a sztárok egy részénél bevált görög joghurt nem szerepel a kedvenc nasijainak listáján. Ő inkább almát, tökmagot, bogyós gyümölcsöket, földimogyorót, mandulát, friss zöldségszeleteket vagy zöldséglevet fogyaszt.

„A kedvenc egészségtelen ételem a pizza, amiből egy egészet is be tudok falni. Épp ezért kerestem egy olyan helyet, ahol gluténmentes, vega sajtos pizzát készítenek. Tudom, ez sokaknak épp a dolog bűnös élvezetét veszi el, de nekem így is nagyon ízlik” – mondta.

A Golden Globe-díjas sztár végül arra is vállalkozott, hogy a fent említett magazin kedvéért összefoglalja az olvasóknak tanácsait. Ezek a következők voltak:

1. Aludj mindig eleget!

2. Ha teheted, minden héten szánj egy napot magadra, vagy legalább csak néhány olyan órát, amikor azt teheted, amit igazán szeretnél – legyen az alvás vagy inkább egy kis sport.

3. Ne egyél kenyeret!

4. Igyál sok vizet!

5. Szedj vitaminokat, főleg a téli időszakban! A multivitamint, a C-, D-vitamint, a kalciumot és a magnéziumot csak ajánlani tudom.

+1. Ha van választásod, menj gyalog, lift helyett pedig mindig használd a lépcsőt!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X