Főoldal > AKTUÁLIS > Védi a szívet a vegetáriánus életmód

Védi a szívet a vegetáriánus életmód

betegségegészséghús
0

Írta:

Egy, Angliában és Skóciában 44500 résztvevő bevonásával készült tanulmány

Egy, Angliában és Skóciában 44500 résztvevő bevonásával készült tanulmány kimutatta, hogy a vegetáriánusok 32%-kal kisebb valószínűséggel halnak meg szívelégtelenségben, mint társaik.

A szívbetegség ma az egyik vezető halálozási ok közé tartozik. Amikor a zsírok lerakódnak a szívizmot tápláló artériákban, akkor eldugul a szív vérellátása. Ekkor angina (koszorúérbetegség) vagy súlyos esetben (ha az erek teljesen elzáródnak), szívroham következik be.

Az Oxford Egyetem tudósai 15.100 vegetáriánus és 29.400 olyan ember adatait elemezték, akik ettek húst és halat. A tanulmány 11 éves időtartama alatt 169 ember halt meg szívelégtelenségben és 1.066 páciens került kórházba különböző szívproblémák miatt. Az adatok azt mutatták, hogy a vegetáriánusok 32%-kal kisebb valószínűséggel szenvedtek szívbetegségekben, mint a kontrollcsoportban lévő húst és halat is fogyasztó társaik.

Ennek több oka is lehet – vélik a szakemberek. Egyrészt a vegetáriánusok valószínűleg kevesebb zsiradékot fogyasztanak, emiatt alacsonyabb a koleszterinszintjük, és nagy valószínűséggel egészségesebb a testsúlyuk.

Wellness Cafe tipp: Ha nem is tudsz teljesen lemondani a húsról, legalább mérsékeld a fogyasztását! Ezzel is nagyon sokat tehetsz szíved egészségének megőrzéséért.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X