Főoldal > AKTUÁLIS > Az allergiások tünetei a következő napokban erősödni fognak

Az allergiások tünetei a következő napokban erősödni fognak

allergiaegészség
0

Írta:

Ahogy melegszik az idő, úgy erősödik a pollenterhelés is. Az Országos Környezetegészségügyi Int&

Ahogy melegszik az idő, úgy erősödik a pollenterhelés is. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint a folyamat már a múlt héten megkezdődött.

A csapdákban a mogyoró, az éger, a ciprus- és tiszafafélék valamint a juhar pollenszemei mellett már a kőrisét is regisztrálták. Az eddig beérkezett adatok alapján a mogyoró virágporának mennyisége mindenhol elérte a tüneteket okozó közepes szintet, sőt a hét második felében Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen már magas koncentrációt is mértek.

Az éger virágporának koncentrációja is több helyen elérte a közepes, illetve Pécsett múlt vasárnap a magas szintet. A baranyai megyeszékhelyen a ciprus- és tiszafafélék pollenszemeiből mértek tüneteket okozó mennyiséget.

A héten eddig beérkezett adatok szerint a mogyoró virágporát Szegeden és Zalaegerszegen tüneteket okozó közepes koncentrációban regisztrálták, az éger pollenkoncentrációja Zalaegerszegen elérte a magas szintet.

Ha enyhe marad idő és jelentős mennyiségű csapadék sem hullik, akkor az allergiásoknak számítaniuk kell arra, hogy tüneteik a következő napokban erősödni fognak. Egyúttal figyelmükbe ajánljuk az OKI új, Pollen Napló elnevezésű szolgáltatását. A www.pollendiary.com/Phd/hu címen elérhető weblapon egy gyors regisztrációt követően az allergiások személyre szabott, hasznos információhoz juthatnak tüneteik és a pollenkoncentráció összefüggéséről.

allergy.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X